Porady

  • 5 sprawdzonych rad na... bezę do tortu

    5 sprawdzonych rad na... bezę do tortu

    1. Białka trzeba ubijać w zimnej misce, można ją nawet na chwilę włożyć do zamrażalnika. Jajka też muszą być chłodne, wprost z lodówki. 2. Masa będzie sztywna, gdy roztrzepiemy białka z solą. Gdy się zmienią w sztywną pianę, dodajemy cukier (po łyżeczce). Idealna proporcja to: 6 jajek na 30 dag cukru. Gotowa masa jest śnieżnobiała i nie „ucieka” z miski. 3. Dodatek octu sprawi, że beza stanie się puszysta. Do ubitej masy można doł Czytaj więcej

  • Zapiekanki z pomysłem

    Przed świętami nasze wydatki rosną z kolejnymi zakupami, a miejsca w lodówce ubywa. Wykorzystaj to, co masz w domu i zrób zapiekankę! Czytaj więcej

  • Zakupy rób z głową

    Zakupy rób z głową

    O świątecznych zakupach rozmawiamy z Katarzyną Bosacką, autorką programu „Wiem, co jem i wiem, co kupuję”. Czytaj więcej