• Informacje na temat:

    żelatyna w platkach

Artykuły na temat: żelatyna w platkach
  • Miód, żelatyna, cytryna

    ​Doskonałe składniki, by przygotować domowe kosmetyki, które wygładzą drobne zmarszczki, usuną przebarwienia, odświeżą poszarzałą cerę. Po ich użyciu cera wygląda dużo młodziej!

  • Błękit brylantowy znajduje się w napojach bezalkoholowych, żelatynie, groszku konserwowym, nabiale (np. serkach homogenizowanych), płatkach zbożowych,...

  • Panna cotta z musem truskawkowym

    Płatki żelatyny zalać zimną wodą i poczekać, aż zmiękną. Do garnka wlać śmietanę, dodać cukier waniliowy, ziarnka wanilii (laskę waniliową przeciąć wzdłuż...

  • Sernik na zimno z mandarynkami

    Deser na szybko, który zachwyci twoich gości? Polecamy przepis na sernik z galaretką i mandarynkami.

  • Torcik z migdałową posypką

    Wspaniałe wypieki przełożone kremowym nadzieniem to raj dla smakoszy.

  • Tort z truskawkami

    Sposób przygotowania: 1. Białka wymieszaj ze szczyptą soli i 2 łyżkami zimnej wody. Ubij na sztywno, pod koniec dosypując cukier i cukier wanilinowy....

  • Nietypowe sposoby na użycie żelatyny

    ...(gdy żelatyna będzie z nich wypływać, odetnij ją po stężeniu).  Pokrój słomkę lub zapałki na kawałki i umieść w środku na sztorc, aby powstały otworki. Gdy żelatyna zgęstnieje, przełóż sznurek przez(...) łyżeczkę 10 - 30% winnego spirytusu lub denaturatu i nanieś roztwór pędzlem na papier. Poczekaj, aż wyschnie, a potem dopiero na nim rysuj. Kiedy skończysz, potrzymaj chwilę nad parą. Żelatyna rozpuści...

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    Do tego masa śmietankowa i mandarynki. Uczta dla podniebienia.

  • Przysmak dzieciństwa w nowej odsłonie

    Przygotowanie galarety jest czasochłonne, ale warto się poświęcić. Przed podaniem skrop ją cytryną albo octem winnym. Nie zapomnij też o chrzanie. Danie udekoruj listkami natki.

  • Trójkolorowa rolada

    Prezentujemy pyszny, wiosenny przepis na ciasto.

Dyskusje na temat: żelatyna w platkach
  • Re: Żelatyna

    zelatyne w platkach nalezy namoczyc 10 minut w zimnej wodzie,nastepnie odcisnac i do zimnych kremow rozpuszczamy ja w rondelku bez dodaku wody,po lekkim przestudzeniu mieszamy z caloscia.natomiast do czegos,co bedzie i tak podgrzane wg przepisu,dodajemy bezposrednio i mieszamy-rozpusci sie sama.6 listkow wystarcza na pol litra plynu.wydaje mi sie poza tym,ze ma bardziej neutralny smak.pozdrawiam:-)