• Informacje na temat:

    majonez domowy

Artykuły na temat: majonez domowy
  • Domowy majonez

    Naturalny, bez konserwantów, pełen smaku? Wypróbuj przepis na domowy majonez- doda twoim świętom niepowtarzalnego smaku.

  • Domowy majonez

    Skład majonezu ze sklepowej półki często pozostawia wiele do życzenia. To niedobrze, zwłaszcza że bywa on częstą ciążową zachcianką, a także przysmakiem najmłodszych. Z tego względu, a także w trosce o własne zdrowie, warto przygotować własny, domowy.

  • Domowy majonez

    Ważne: Wszystkie składniki (mieszaj je tylko w jedną stronę) muszą mieć temperaturę pokojową. Inaczej majonez może się zwarzyć. Przygotowanie: Najpierw wymieszaj żółtko z musztardą, solą(...), majonez może się rozwarstwić. A wtedy - w oddzielnym naczyniu utrzyj jeszcze jedno żółtko i dodaj powoli olej. Zobacz także:

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Emulsje są efektywnym narzędziem służącym do wzbogacania prostych smaków, co możemy uczynić na przykład poprzez dodanie dwóch łyżek masła do smażonego na patelni makaronu, łyżki majonezu do suchej i kruszącej się sałatki z jajek lub kremowego winegretu do pokrojonych w plasterki ogórków i pomidorów w celu uzyskania prostej i smacznej letniej sałatki - pisze Samin Nosrat w swojej książce "Salt...

  • Mistrz świata we fryzjerstwie: Na włosy najlepszy jest... majonez

    O nowościach i naturalnych kosmetykach w świecie fryzjerstwa rozmawiamy z Błażejem Adamusem. Najlepszy fryzjer świata uważa, że na włosy najlepszy jest... domowy majonez.

  • Majonez domowej roboty

    Składniki: Żółtka 3 sztuki Musztarda do smaku 2 łyżki soku z cytryny Sól do smaku 450 ml oliwy z oliwek Ubij żółtka, dodaj musztardę, sól, sok z cytryny. Stopniowo wlewaj oliwę cienką stróżką. Cały czasm ubijaj. Dopraw do smaku. Idealne proporcje majonezu:  1 żółtko na 150 ml oliwy lub oleju...

  • Domowy hamburger z polędwicą

    Z mięsa zrób płaski kotlet wielkości bułki. Usmaż z obu stron i dopraw solą oraz pieprzem.  Bułkę przekrój na pół i podpiecz na suchej patelni.  Złóż hamburgera, zaczynając od dołu w następującej kolejności: majonez, soczyste mięso, ser, plasterki ogórka, sałata, pomidor, cebula i ketchup.  Bułkę przykryj i podawaj. Zobacz także:

  • Jajka przepiórcze z komosą ryżową i domowym majonezem

    Przepis na 4 porcje Czas przygotowania: 45 minut Przygotowanie: Zrób majonez: w misce wymieszaj trzepaczką żółtka z musztardą, cukrem, octem, czosnkiem niedźwiedzim. Powoli dolewaj olej, a na(...), gotuj 10-15 minut (powinna być al dente, lekko chrupiąca). Gdy ostygnie, wymieszaj ją w misce z majonezem. Obierz ugotowane jajka, wrzuć do komosy. Twój STYL 04/2016

  • Majonez na skórę, włosy i paznokcie

    Upewnij się jednak, że nie masz uczulenia: nałóż odrobinę majonezu na zgięcie w łokciu i potrzymaj kilka minut. Jeżeli nie pojawi się wysypka lub zaczerwienienie, możesz go stosować. Wygładź skórę: nałóż na twarz cienką warstwę majonezu i pozostaw na ok. 20 minut. Zetrzyj delikatnie wacikiem kosmetycznym i zmyj wodą. Na łamliwe paznokcie: w małej miseczce wymieszaj (w proporcji 1 do...

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI O SMAKU CHRZANOWYM

    Do skosztowania swoich wyrobów zachęcają „Majonezy” SPPH Kętrzyn. Jedną z propozycji są majonezy smakowe z Kętrzyna stanowiące doskonałą alternatywę dla wszystkich osób poszukujących nowych wrażeń smakowych, a przede wszystkim dla fanów Majonezu Stołowego Kętrzyńskiego, któremu to właśnie zawdzięczają swoje pochodzenie.

Wideo na temat: majonez domowy
  • Jak zrobić domowy majonez?

    Każdy kucharz powinien umieć zrobić porządny majonez! Dziś, w dobie elektrycznych urządzeń w naszych kuchniach, robienie majonezu w domu nie musi oznaczać żmudnego, długiego i męczącego ucierania. Zobaczcie przepis na domowy majonez - będzie na pewno zdrowszy od tego w sklepie!

  • Jak zrobić domowy majonez?

    Każdy kucharz powinien umieć zrobić porządny majonez! Dziś, w dobie elektrycznych urządzeń w naszych kuchniach, robienie majonezu w domu nie musi oznaczać żmudnego, długiego i męczącego ucierania. Zobaczcie przepis na domowy majonez - będzie na pewno zdrowszy od tego w sklepie!

  • Jak zrobić domowy majonez?

    Każdy kucharz powinien umieć zrobić porządny majonez! Dziś, w dobie elektrycznych urządzeń w naszych kuchniach, robienie majonezu w domu nie musi oznaczać żmudnego, długiego i męczącego ucierania. Zobaczcie przepis na domowy majonez - będzie na pewno zdrowszy od tego w sklepie!

Dyskusje na temat: majonez domowy
  • Re: Majonez

    Ja bardzo lubię majonez" kielecki"(ostrawy w smaku) do pizzy i kanapek; do sałatek używam hellmansa babuni lub napoleońskiego "mosso".Winiary mi nie smakują! Majonezy typu light zawierają może mniej tłuszczu, ale za to więcej octu, więc odpadają. Domowy napewno jest najlepszy, ale trzeba umieć go zrobić "dobrze" i przede wszystkim mieć na to czas; Pozdrawiam majonezowo!

  • Re: Domowy majonez

    Żadnego octu ten w musztardzie wystarczy ani cytryny I nie z samych żółtek bo wyjdzie takie żółte badziewie a nie taki jasno kremowy jak na zdjęciu . Majonez , to sprawdzony i używany przeze mnie(...) z blenderem inaczej majonez nie wyjdzie . Następnie wsuwamy blender do samego dna naczynia i zaczynamy blendować na niskim biegu z częstymi krótkimi przerwami cały czas trzymając go przy dnie . Dopiero

  • Re: KETCHUP,MUSZTARDA,MAJONEZ

    z dziewiedzesiatych lat bardziej...wtedy juz byl podzial na majonez dekoracyjny i salatkowy i pamietam ze taki byl wodnisty... Kieleckiego nie uzywala moja mama...ja dopiero pod koniec dziewiecdziesiatych lat mialam swoje gospodarstwo:)wiec wczesniej raczej jadlam to co mama przygotowala,a ona tez czesto sama robila majonez uwazajac,ze domowy najlepszy.

  • Re: Domowy majonez

    zjadlam majonez swojski,ale mnie nie smakuje wole kupny,mardziej do majonezu podobny

  • Re: roladki szynkowe

    Na każdą uroczystość robię duży półmisek zimnych mięs, w którym uczetniczą RURKI CHRZANOWE (nie wiedziałam że to Poradnik Domowy). Oto moje spostrzeżenia: nie daję joguru, gdyż niepotrzebnie rozrzedza nadzienie, majonez dodaję na końcu, po wymieszaniu "stałych" składników, gdyż jeżeli jabłka są bardzo soczyste, to nadmiar soku należy odsączyc, majonezu daję tylko tyle aby składniki skleić, chrzan

  • Re: Jak zrobić domowy majonez?

    nie za tlusty majonez ,zeby jego jesc

  • Re: Dieta bezmleczna, pomocy!

    swój domowy majonez i używać np do sałatek. Rozpisałam się:))) Jak coś,mogę podesłać sprawdzony przepis na super szarlotkę. Zakochałam się w niej:)) Życzę powodzenia i wytrwałości!

  • Re: Domowy majonez

    zamiast rzepakowego lepszy jest słonecznikowy Bartek

  • Re: Domowy majonez

    Ale musi być też trochę cukru. Ocet winny ma specyficzny smak nie...

  • Re: Domowy majonez

    Nic nowego.