• Informacje na temat:

    jajka właściwości

Artykuły na temat: jajka właściwości
  • Cenne jajko

    Jajko, oprócz wielu cennych właściwości odżywczych, zawiera potrzebne naszemu organizmowi aminokwasy egzogenne, lipidy, witaminy z grupy B, ponadto: A, D, E, K. Warto włączyć je na stałe do jadłospisu całej rodziny pod warunkiem, że nikt nie jest uczulony na białko.

  • Jajko na twardo czy na miękko? Wiemy, jakie jest najzdrowsze!

    Polacy uwielbiają jajka. Jemy je na miękko, na twardo, sadzone, w koszulkach i pod postacią jajecznicy. Okazuje się, że produkt ten nie w każdej formy jest tak samo zdrowy. Jak więc w 100 proc. wykorzystać cenne właściwości jajek?

  • Jajko dla urody

    Jajko od najdawniejszych czasu stanowiło symbol życia. Nic dziwnego – zawiera mnóstwo cennych dla zdrowia właściwości. Tym razem nie wykorzystamy go w kuchni, ale w kosmetyce.

  • Jajka trzeba jeść

    ...produktów żywnościowych może zawierać jajka. Są to m.in. makarony, pieczywo, majonez, ciasta, lody. Uwaga! Jajko po ugotowaniu ma mniej właściwości alergizujących, bo wysoka temperatura neutralizuje(...)Czy warto je jeść na co dzień, czy tylko od święta? Odpowiedź jest prosta. Jajka trzeba jeść regularnie. Są uważane za produkt prawie doskonały. Zawierają ponad 600 różnych substancji odżywczych...

  • Jajka: jak naprawdę wpływają na nasze zdrowie ?

    Nie bez powodu jajko jest symbolem nowego życia. Dziś już wiemy, że jest najbardziej powszechnym superfood, czyli produktem, który ma mnóstwo zalet! Wiele właściwości może zaskoczyć!

  • Jak obchodzić się z jajkiem?

    Jedno jajo to tylko 72 kcal i mnóstwo cennych składników odżywczych. Zanim kupisz, sprawdź termin ważności. Gdy chcesz je ugotować, wyjmij wcześniej z lodówki. Wykorzystaj także skorupki, bo mają cenne właściwości.

  • Jajka: Jak je przechowywać?

    Jajka są jednym z podstawowych produktów w naszej diecie, składnikiem wielu potraw i ciast, zawierają także dużo witaminy A, D oraz niektóre witaminy z grupy B. Jak je przechowywać, by nie straciły swoich wartości odżywczych i były smaczne?

  • Chrzan i jajka są super

    Warto jeść i chrzan, i jajka. Z rozmowy z dr Martą Mańczuk z Centrum Onkologii dowiesz się, czemu jajeczny cholesterol nie szkodzi, ile prawdy jest w reklamach jaj kur zielononóżek i wielu innych ważnych spraw dotyczących świątecznego stołu.

  • Jajka - czy można je jeść bezkarnie?

    Były uważane za zdrowe i pożywne do lat 70., jednak gdy pod lupę wszedł cholesterol, temat jajek stał się kontrowersyjny. Dietetycy uważali, że można je jeść tylko w niewielkich ilościach. Dziś informacje na temat właściwości jajek na szczęście odbiegają od wcześniejszych teorii.

  • Fakty i mity o jajkach

    Można jeść najwyżej 3 jajka w tygodniu, bo podnoszą nam poziom cholesterolu - MIT Jaja kurze, bo o nich tu mówimy, rzeczywiście zawierają dużo cholesterolu - ok. 180 mg w jednym jajku, a mówiąc precyzyjniej w jego żółtku, gdyż w samym białku go nie ma. Jednak jajka zawierają również cholinę, która wspomaga metabolizm cholesterolu. W dodatku obecnie uważa się, że za poziom cholesterolu...

Zdjęcia na temat: jajka właściwości
Dyskusje na temat: jajka właściwości
  • Re: Właściwości masła

    to prawda,dany laty pisali o jajkach,strasznie szkodliwe 2-3 jajka na tydzień,a co teraz piszą o jajkach.

  • Re: Jajka: jak naprawdę wpływają na nasze zdrowie ?

    Bzdury piszesz Interio,wg badań właściwości odżywczych,witamin itd,jajko od kury z chowu klatkowego niczym się nie różni od tych z wolnego wybiegu.Owszem,ma to znaczenie,ale dla kury,dla konsumenta nie ma żadnego.

  • Re: Jajka - czy można je jeść bezkarnie?

    A jajka nie różnią się niczym od jajek wszystkie mają takie same składniki i właściwości zdrowotne zależy tylko co kura je dużo kukurydzy to żółtka są żółte itd itp

  • Re: Niezwykłe zastosowanie... skorupki jajka

    ona najsilniejsze właściwości zdrowotne. Olej CBD z konopi siewnych nie jest psychoaktywny i może być stosowany jako wszechstronny środek terapeutyczny bez obaw o zmiany świadomości. Udowodniono naukowo, że związek ten posiada szereg pozytywnych właściwości, między innymi: neuroaktywne i neuroprotekcyjne, przeciwnowotworowe, przeciwutleniające, przeciwzapalne, przeciwpsychotyczne, przeciwwymiotne

  • Re: Właściwości rzeżuchy

    Cudowny artykuł. Podobny można napisać o jajkach, Jak teraz kupisz jajka, to na święta będziesz miał.

  • Re: 5 powodów, dla których warto jeść jajka

    halo tss ale ja przecież nie napisałem że jajka są niezdrowe! Przeciwnie. Zgadzam się też z tym że pomagają schudnąć. Ja tylko wyjaśniłem jej mechanizm działania. W jajku znajduje się 90% na 100 czyli duża ilość lecytyny. I to ona powoduje zbijanie cholesterolu. Niestety problem lecytyny leży w tym że po przekroczeni 92·stopni C traci swoje właściwości i przy nieodpowiednim gotowaniu - dowidzenia

  • Re: Kasza jaglana i jej drogocenne właściwości odżywcze

    gofry z kaszy jaglanej. Mieliła ugotowaną kaszę blenderem, dodawała, jajka, mleko i trochę cukru. Rozgrzewała naszego starego dezala i robiła gofry. Często też w obiedzie zastępowała ziemniaki kaszą

  • Re: Zgrane duety

    "szpinak traci właściwości bez jajka", żarty sobie z ludzi stroicie? Picie soków po spożyciu mięsa? Od kiedy ? Przecież to są takie banialuki, że szkoda słów

  • Re: Jajecznica idealna?

    Jedzmy jajka sadzone, ponieważ nie ścięte żółtko zachowuje wszystkie składniki, które w jajecznicy ulegają zniszczeniu. Reszta przygotowań jak kto woli. Jedzmy jajka smażone na smalcu, bo smaczne i zdrowe. Tylko smalec po podgrzaniu nie zmienia właściwości chemicznych.

  • Re: Lekcja etykiety

    Rozmowa(...) na temat zdrowotnych właściwości jajka w naszej diecie. "Zdrowe jajko - Jadwiga Kempisty - 25.02.2013" https://www.youtube.com/watch?v=UHLH-CP4ZSM