-
Informacje na temat:
zupa cebulowa z serem
-
-
Bagietkę pokrój w centymetrowe kromki. Na patelni rozgrzej trochę oliwy i podsmaż pokrojoną bagietkę (kromki powinny być złociste i chrupiące). Posyp je obficie startym serem. Tak przygotowane grzanki wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200°C przez 8 minut. Ser na ich powierzchni powinien się delikatnie zapiec. Cebule obierz i pokrój w półplastry. Czosnek i tymianek...
-
-
W garnku rozgrzać olej, przyrumienić talarki cebuli. Dodać wino, poddusić cebulę. Wlać bulion, zagotować. Do wrzącej zupy powoli wlewać rozkłócone jajko. Zdjąć z ognia, doprawić. Z chleba tostowego wykroić kółeczka (mniejsze niż średnica żaroodpornych miseczek). Ułożyć na blasze, zrumienić w 200°C. Zupę wlać do misek, położyć przyrumienione tosty, posypać serem. Zapiekać w 200°C, aż ser się...
-
Cebule pokrój w plasterki. Następnie podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem, aż do uzyskania żółtego koloru. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Przełóż wszystko do garnka i wlej wino. Gotuj 5 minut i dolej bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W tym czasie pokrój na kromki bagietkę. Posyp serem. Zapiecz w nagrzanym piekarniku w temp. 160°C, do momentu rozpuszczenia się sera. Zupę...
-
...plasterkiem boczku, obsypujemy po bokach pozostałym miąższem z cebuli, zalewamy bulionem. Zapiekamy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Podajemy polane sosem przetartym przez sito lub zmiksowanym. Zupa cebulowa z serem i grzankami Składniki: 5 średnich cebul, puszka krojonych pomidorów bez skórki, 5-6 szklanek bulionu warzywnego, 4 łyżki oliwy, czubata łyżka mąki pszennej, 100 g żółtego sera...
-
...żaroodpornych miseczek, przykrywamy grzankami, posypujemy tartym serem i ziołami i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi.
-
-
...serem, podpiec, aż ser się rozpuści. Zupę podawać z grzankami.
-
Zupa Cebulowa francuska Kuchnia Świata WINIARY – dzięki unikalnej kompozycji składników z łatwością przygotujesz aromatyczną zupę cebulową, która z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Mieszanka(...) Cebulowa francuska Kuchnia Świata WINIARY – 1,80 zł Zupa Tajska Kuchnia Świata WINIARY (60g) – 1,80 zł Zupa Serowa szwajcarska Kuchnia Świata WINIARY – 1,80 zł Rosół Chiński...
-
-
zupa ma taki bardziej intensywny smak:) na podobnej zasadzie robie zupe krem z pora, zupe cebulową ( ale bez smietany i ryzu) ale z grzankami i żółtym serem BOSKA!! zupa krem z brokułów, dyni, szparagów na wiosne:) pychota! no i oczywiscie z cukini:) chyba jutro zrobie cebulowa bo mnie natchnelas:) oczywiscie dla siebie bez grzanek bo jestem na diecie hihi:)
-
Pisanko, a mnie do glowy przyszla zupa cebulowa. Robi sie banalnie i podaje z grzankami usmoazonymi z serem zoltym. Pycha jest. I tak naprawde cale gotowanie zajmuje jakies 40 minut. Kroisz duze(...) z lubczykiem :) Gotujesz przez ok 35 minut. Doprawiasz pieprzem, chili. Gdy sie ugotuje mikserem ucierasz ta cebule w zupie (ja nie do konca ucieram bo lubie jak mi plywa). Na patelni smazysz kromki chleba