• Informacje na temat:

    zielona fasolka

Artykuły na temat: zielona fasolka
  • Zielona jest bogata w białko, witaminy (m.in. A), żelazo i fosfor. Ma delikatny smak. Idealna jako dodatek do sałatek. Żółta różni się...

  • Żółta czy zielona?

    Pierwsza jest delikatniejsza w smaku, ale zielona fasolka szparagowa ma więcej witamin. Obie są niskokaloryczne.

  • Pyszna fasolka

    Zielona i żółta fasolka szparagowa właśnie teraz jest najtańsza i najpyszniejsza. Możesz przygotować ją tak, jak robiły to nasze mamy i babcie - ugotować do miękkości a na wierzchu polać podsmażoną na maśle bułką tartą. Ale warto też wykorzystać fasolkę w znacznie nowocześniejszych daniach.  Fasolka à la szparagi w szynce Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, 20 dag plastrów szynki...

  • ...1. Zielona (np. Bartava) - doskonała na jarzynkę, w zupach, sałatkach, a także marynowana. 2. Żółta (np. Fruidor, Carson) - nieco słodsza od zielonej,...

  • ...do spożycia. Można przygotować ją na parze, zachowa wówczas maksymalną ilość witamin. Niektórzy fasolkę zapiekają, smażą, duszą i mrożą. Dwa rodzaje Fasolka dostępna w Polsce występuje(...) roztopionym masłem z bułką tartą lub z odrobiną cukru i soku z cytryny. Stanowi też smaczny dodatek do dań mięsnych. Zielona, bardziej wyrazista w smaku, to głównie składnik zup i sałatek. W boczku...

  • Krewetki i kalmary z fasolką szparagową

    Składniki: Biała cebula Kalmary Natka pietruszki Oliwa z oliwek Czosnek Zielona fasolka szparagowa Sok z winogron Krewetki Cytryna Pieprz, sól Cebulę i kalmary pokrój w krążki. Posiekaj natkę pietruszki. Smaż cebulę na oliwie. Dodaj czosnek. Dodaj kalmary, smaż 3 minuty. Dodaj fasolkę, smaż jeszcze 3 minuty. Wlej sok z winogron. Dodaj krewetki. Dopraw solą, pieprzem i sokiem...

  • Fasolka i spółka. Co warto o nich wiedzieć?

    ...dostarczają więcej kalorii niż warzywa, ale też są bardziej sycące niż np. ogórek czy zielona sałata – dzięki wysokiej zawartości białka oraz błonnika. Mają niski indeks glikemiczny (30-40), nie wywołują(...) namoczenie roślin strączkowych. Nie wymagają tego tylko soczewica, bób i fasolka szparagowa.

  • Fasolka z czterech stron świata

    Wystarczy wybrać odpowiednie produkty umożliwiające szybkie przygotowanie i poszukać inspiracji w kuchniach różnych narodów! Fasolka w sosie pomidorowym jest sprzedawana niemal na całym świecie, ale potrawy, jakie można z niej wyczarować bardzo się od siebie różnią!  Fasolka po chińsku 30 g grzybów Mu-Err (uszak bzowy) 200 g mrożonych plastrów korzenia lotosu 1 szalotka 2 chili...

  • Ekspert radzi: Fasolka szparagowa

    Jak ją przygotować, by była zdrowa i smaczna?

  • Fasolka szparagowa

    ...ml wody i duś warzywa do miękkości. Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdy fasolka będzie miękka i woda z patelni całkowicie odparuje, dodaj pozostałe masło i wlej rozbełtane jajka...

Wideo na temat: zielona fasolka
  • Jak oczyścić organizm z nadmiaru cukru?

    - 74 procent produktów na półce sklepowej zawiera cukier - powiedziała w kuchni "Dzień Dobry TVN" Daria Ładocha. Jak oczyścić organizm z nadmiaru cukru? Blogerka przygotowała potrawy takie jak: młoda kapustka z suszonymi pomidorami, zupę rybną z pomidorami i fasolką szparagową oraz kotlety z boczniaków z zieloną sałatką.

Dyskusje na temat: zielona fasolka
  • zielona fasolka

    mam pytanie. dostalam dosc pokazna ilosc mrozonej zielonej fasolki. ma ktos z was pomysl w jaki sposob mozna ja przygotowac, oprocz wersji z tarta bulka i zupy fasolowej? dzieki

  • Re: Wieprzowina w strączkach

    CO ZA PASZKWIL A NIE PRZEPIS W PRZEPISIE JEST FASOLKA ZÓŁTA I ZIELONA A JA WIDZE NA FOTOGRAFI FASOLKE ALE DUZY JAŚ ,TAK INTERIA WPROWADZA LUDZI W BŁAD.

  • Re: zielona fasolka

    Proponuję poszperać w googlach ,jest mnóstwo przepisów ,może coś znajdziesz dla siebie ,to jeden z nich http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/zielona-fasolka-z-jajkiem

  • Re: Jedzenie bez fruktanów na zdrowe jelita

    młoda zielona fasolka a stara już twarda do moczenia - jest między nimi różnica ale nie dla laików, ciężko to zrozumieć......

  • Re: zielona fasolka

    Fasolka szparagowa z boczkiem. Mozna zrobic jako dodatek warzywny do obiadu, ale ja polecam jako pojedyncze danie, ze wzgledu na kalorycznosc. Czasami robie latem na wczesna kolacje. Fasolke ugotowac, boczek pokroic w kostke, wytopic na patelni. Do tego pod koniec smazenia dodac czosnek pokrojony w plastry, delikatnie go zrumienic . Zalac boczkiem fasolke, troszke wymieszac i gotowe.

  • Re: Ostatnie szparagi z ricottą i ciastem filo

    Fasolka ! Pychotka , a zielona to już w ogóle ; poezja. A ja dziś rano na targu kupiłam świeży bób i czarne jagody . Mniam !

  • Re: zielona fasolka

    Ja chętnie robię zieloną mrożoną fasolkę z sosem serowym lub korzystam z tego przepisu --> http://smaker.pl/przepisy/salatki/przepis/sa-atka-z-fasolk-szparagow,33492

  • Re: I co z tym mięsem?

    rzeczy, smaczne i pożywne jak bób, fasolka zielona, żółta, kalafior, brokuły, brukselka, ryby. Jak już mam ochotę na coś mięsnego to wybiorę indyka. Równie można zrobić pożywną sałatkę, dodać do niej

  • Re: zielona fasolka

    Oczywiście jest to produkt pełnowatrościowy i nie czytaj bzdur Mejrabel ! Dobrze zamrożony produkt (wymyty,zblanszowany i odpowiednio zapakowany) wytrzymuje od sezonu do sezonu.Jeśli n ie lubisz fasolki z wody z dodatkiem masła,to zrób zapiekankę warzywną (mięsno-warzywną) z przewagą fasolki szpraragowej.Pole do popisu jest ogromne !

  • Re: Kąski w ostrym sosie

    brazowego cukru moze byc bialy (w Tajlandii uzywala cukru palmowego) obowiazkowo marchewka , fasolka szparagowa , baby corn (mini kolby kukurydzy) tylko sos rybny , bez cebuli , o tajlandzkich grzybach nie(...) I dodaje reszte skladnikow . Danie jest bardzo proste I po prostu PRZEPYSZNE !!! Polecam wyprubowac zielona paste I zolta paste , reszta w przepisie tak samo . Jesc z tajskim ryzem , osobiscie wole