• Informacje na temat:

    zamrozic mięso mielone

Artykuły na temat: zamrozic mięso mielone
  • Mielone mięso drobiowe nadaje się tylko do natychmiastowego przyrządzania. Wyłącznie wieprzowe i wołowe może być przechowywane dłużej. Możemy je trzymać...

  • Mielone drobiowe nadaje się tylko do natychmiastowego przyrządzania. Wyłącznie wieprzowe i wołowe może być przechowywane dłużej. Możesz je trzymać w lodówce...

  • W sklepach najczęściej znajdziemy mięso mielone wieprzowe lub wieprzowo-wołowe. Gotowe porcje mają jednak tę wadę, że...

  • Kupujemy mięso

    L​epszy drób czy wołowina, mięso od rzeźnika czy foliowane z supermarketu? Na co warto zwrócić szczególną uwagę, aby mięso, które pojawi się na twoim talerzu, było nie tylko świeże i smaczne, ale i zdrowe?

  • Mielone na 6 sposobów

    Kotlet mielony, ziemniaki i zasmażane buraczki to jeden z tradycyjnych polskich zestawów obiadowych. Doprawiaj mięso różnymi dodatkami, a za każdym razem będzie smakowało inaczej.

  • Carpaccio z polędwicy wołowej

    Moda na carpaccio z buraków i innych produktów świeciła w ostatnich czasach tryumfy, ale nie zna tego dania ten, kto nie jadł go w prawdziwej wersji - z wołowiny. Aby mięso pokroić w naprawdę cienkie plastry, należy je wcześniej lekko zamrozić.

  • ...i szczelnie je zamknij przed mrożeniem. ➜ Już teraz możesz też zamrozić.... zamarynowane mięso na pieczeń. Najpierw umytą i osuszoną szynkę (karczek, schab, udziec indyczy) zanurz w marynacie (z oliwy, octu balsamicznego, czosnku oraz ziół). Przykryj naczynie i schowaj do lodówki na 2 dni. Następnie mięso wyjmij z marynaty, owiń w folię aluminiową i zamroź. 2–3 dni przed świętami rozmrozisz je w lodówce...

  • Wyborne pieczyste

    .... Posmaruj całą jego powierzchnię masą z mielonego mięsa, jajka, pieczarek oraz cebuli. Delikatnie zwiń mięso w roladę. Zwiąż sznurkiem do pieczenia lub grubą nicią. Następnie ułóż je w natłuszczonej(...) ziół prowansalskich, 10 pomarańczy, 3 dag suszonych żurawin, 5 ząbków czosnku, 3/4 szklanki musztardy, 3/4 szklanki miodu, 3 łyżki brandy Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem. Natrzyj je...

  • Gulasz z kopytkami

    ...i podsmaż mięso. Kiedy będzie rumiane, dodaj cebulę, paprykę i przyprawy: papryki mielone oraz majeranek. Całość smaż około 10 minut. W szklance wody rozmieszaj koncentrat pomidorowy. Wlej płyn do mięsa(...)Przygotowanie: Łopatkę umyj pod zimną wodą i osusz. Następnie pokrój w kostkę. Przed krojeniem warto włożyć mięso do zamrażarki, częściowo zamrożone łatwiej jest pokroić. Łopatka o grubości około...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    Najczęściej mrozimy owoce, warzywa, mięso i ryby. Ale tak naprawdę mrozić można niemal wszystko, zwłaszcza gotowe potrawy. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach, aby produkty były jak najdłużej(...) i mielone można trzymać 3 miesiące, gotowe dania z drobiu - 4 miesiące, owoce - 3-6 miesięcy, warzywa - do 8 miesięcy, biały ser - tylko do 1 miesiąca, lody - 2 miesiące, ciasta, ciasteczka...