• Informacje na temat:

    z czym podawać tosty

Artykuły na temat: z czym podawać tosty
  • Wyrabia się je z orzeszków ziemnych. Ten klasyczny składnik kuchni amerykańskiej został wymyślony w XIX w. przez lekarza Johna Harveya Kellogga – tego samego, któremu zawdzięczamy płatki kukurydziane. Jest nie tylko smaczne, ale i wartościowe. Stanowi doskonałe źródło witaminy E, witamin z grupy B oraz składników mineralnych. Wzmacnia kości, włosy i paznokcie.

  • Breakfast Martini

    Tym koktajlem obalamy mit, że nie powinno się spożywać alkoholu przed 12:00, ponieważ zawsze gdzieś na świecie jest przed południem, więc nie mamy się czym przejmować. Możemy śmiało wypróbować "śniadaniowe Martini", które jest owocem związku Włocha z Angielką.

  • Co wspominamy z dzieciństwa?

    Dzieciństwo zawsze kojarzy nam się z beztroską, wolnością i zabawą. Nic więc dziwnego, że z chęcią wracamy pamięcią do tamtego okresu, przypominając sobie wydarzenia z dawnych lat. O czym najczęściej myślimy i co chętnie wspominamy? Oto kilka rzeczy w klimacie retro, o których nikt nigdy nie zapomni!

  • Pięć powodów, dla których warto jeść jajka

    ...jadła bajgla z kremowym serkiem i mały jogurt odtłuszczony, a druga - dwa jajka smażone, dwa tosty i łyżkę niskokalorycznej galaretki (do smarowania pieczywa). Po zakończeniu eksperymentu okazało się...

  • Masło orzechowe i jego właściwości

    Wyrabia się je z orzeszków ziemnych. Ten klasyczny składnik kuchni amerykańskiej został wymyślony w XIX w. przez lekarza Johna Harveya Kellogga – tego samego, któremu zawdzięczamy płatki kukurydziane.

  • Śniadania na świecie

    ...fasolki w sosie pomidorowym, grzybków czy tostów. Taki posiłek to bomba kaloryczna, ale Brytyjczycy potrafią też serwować lekkie śniadania, których podstawą są tosty, owsianka, soki owocowe i dżemy(...). To zapewne kwestia klimatu. Hiszpanie, Włosi czy Francuzi preferują soki, owoce, słodkie pieczywo (tu królują rozpływające się w ustach francuskie croissanty), tosty, dżemy. Do tego obowiązkowo...

  • Jesień na talerzu pod znakiem dyni, rzepy i fenkułu

    Podstawą każdej kanapki czy tosta jest chleb. Ale czym byłoby dobre pieczywo bez pysznych i wartościowych dodatków? To właśnie w połączeniu ze smacznymi sezonowymi produktami, jakie na nim kładziemy, zyskuje ono na smaku. Z czym więc je łączyć, by zjeść codziennie smaczne i zdrowe śniadanie oraz mające dobroczynny wpływ na naszą urodę?  Jesienne kanapki Fenkuł, znany bardziej jako koper...

  • Zawiera przyjazny nam tłuszcz, witaminy A, E i D. Wspomaga pamięć i wzrok, poprawia kondycję skóry i włosów. W tym roku ma królować na stołach całego świata.

  • Przeciwieństwa się przyciągają

    Chętnie sięgamy po inspiracje znad Loary, zwłaszcza te odmienne od polskich smaków i zwyczajów. W ramach kampanii French Touch - święta Francji w Polsce - sprawdzamy, na czym polegają różnice i podobieństwa na naszych stołach. We Francji jedzenie to styl życia i nieodłączny element kultury. Francuzi przywiązują ogromną wagę do celebrowania posiłków. - Spożywanie posiłków jest dla nas tak samo...

  • Świat na talerzu o poranku

    .... Są to wafelki w kształcie rożka, serwowane najczęściej z czekoladą, budyniem lub słodkim kremem. Popularne są również herbatniki biscotti i tosty z kremem czekoladowym. By dodać sobie energii na...