• Informacje na temat:

    wyciskanie soku z cytryny

Artykuły na temat: wyciskanie soku z cytryny
  • Zawsze wybieram cytryny z gładką skórką, bez końcówek. Jeśli owoc ma chropowatą skórę, oznacza to, że jest niedojrzały, ma mało miąższu i soku. Wyciskanie...

  • Okazuje się, że to, ile soku otrzymamy z cytryny, zależy w dużej mierze od sposobu jej wyciskania.

  • Odwrócona dziewiątka karo. To fakt, że twoja branża chwieje się w posadach. Jednak nie wyciskaj potu ze swoich ludzi jak soku z cytryny. Ich możliwości...

  • Odwrócona dziewiątka karo. To fakt, że twoja branża chwieje się w posadach. Jednak nie wyciskaj potu ze swoich ludzi jak soku z cytryny. Ich możliwości...

  • Pięć sposobów na cytrynę

    ...​Nawet jeśli nie masz wyciskarki do cytrusów, dzięki naszym sposobom uzyskasz z cytryny maksymalną ilość soku.

  • Placek cytrynowy z lukrem

    Dekoruj plasterkami cytryny lub limonki.

  • Limonka czy cytryna

    Mniejsza, zielona i bardziej kwaśna siostra cytryny – limonka. Kto powinien po nią sięgać?

  • Żywe soki - zdrowe i pyszne

    ...​Sklepowe półki wprost uginają się od różnego rodzaju soków. Jedne są w kartonach, inne w butelkach. Jedne mętne, z miąższem, inne klarowne. Pasteryzowane, odtworzone z zagęszczonego soku lub świeżo wyciskane, jednodniowe. Jak w tym gąszczu produktów wybrać te najlepsze, najwartościowsze i czy w ogóle mają one pozytywny wpływ na nasze zdrowie? Czy w ogóle warto je pić?

  • Deser słodko- kwaśny

    .... Przekładamy ciasto i pieczemy 25-30 minut w 180º C.  Z pozostałego soku z cytryny odlewamy połowę i łączymy z dwoma łyżkami miodu, mieszamy. Jeszcze ciepłe ciasto nakłuwamy w różnych miejscach drewnianym szpikulcem i skrapiamy mieszaniną soku z cytryny i miodu. Odstawiamy do ostudzenia. 5. Za pomocą miksera ucieramy 200 g masła z cukrem pudrem na puszysty biały krem. Pod koniec dodajemy pozostały sok...

  • Kaszotto na pieczonych warzywach

    ...1. Z cytryny wyciskamy sok. Natkę pietruszki drobno siekamy. Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i przekrawamy na pół. Obrane cebule i cukinię kroimy na grube plastry. 2. Do miseczki wlewamy 6 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżeczki soku z cytryny, wsypujemy po 1/2 łyżeczki kminu i chili, mieszamy. Marynatą dokładnie smarujemy warzywa. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej...