• Informacje na temat:

    wok gotowanie

Artykuły na temat: wok gotowanie
  • Jajka gotowane na parze (Kai Toon)

    Składniki: 3 jajka, lekko ubite 225ml zimnego bulionu warzywnego lub rosołu 1 łyżka sosu rybnego Świeżo mielony biały pieprz 2 cebulki dymki, drobno posiekane 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku, drobno posiekane   50g mielonej wieprzowiny Przygotowanie: 1.     Do przygotowania potrawy będziesz potrzebować parowaru i naoliwionej miski. 2.     Rozgrzej olej w woku, podsmaż na...

  • Zieliński i Stramowski: Co kręci twardzieli

    Sport, gotowanie, kobiety i seks – o tym rozmawialiśmy z dwoma przystojniakami, znanymi z polskich seriali. Czy prywatnie ze sobą rywalizują i w jakie uzależnienie wpadli, zdradzają tylko SHOW.

  • Chrupiące tacos z kaczką i salsą z gruszek i mango

    ... lodówki aż do podania.  Podgrzej wok na dużym ogniu i wlej 1 łyżkę stołową oleju roślinnego. Do woka włóż kaczkę skórą do dołu, smaż przez 3-4 minut, aż skóra stanie się chrupka. Przekręć piersi i zredukuj ogień na średni. Przykryj i smaż przez 4 minuty. Wyjmij kaczkę i odstaw na 5 minut. Pokrój mięso na małe kawałki, następnie oprósz mąką kukurydzianą.  Podgrzej wok na duży ogniu i wypełnij  go...

  • Kurczak smażony w czerwonym curry

    Porcja: dla 4 osób Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 10 min Stopień trudności: łatwy Podgrzej wok na dużym ogniu. Gdy zacznie dymić, dodaj jedną łyżkę stołową oleju arachidowego. Następnie dodaj marchewkę i zieloną fasolkę, smaż mieszając przez minutę. Dodaj 2 łyżki stołowe wywaru i smaż przez kolejną minutę. Przełóż na talerz i odstaw. Wytrzyj wok i wstaw z powrotem na ogień...

  • Chrupiąca kałamarnica z pikantną sałatą

    Porcja: dla 6-8 osób jako przekąska; dla 4 osób jako danie główne Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 10 min Stopień trudności: łatwy do średniego W małej misce wymieszaj składniki na sos i odstaw na bok.  W średniej misce połącz składniki sałaty, ale nie dodawaj sosu. Przykryj sałatę wilgotnym ręcznikiem papierowym i wstaw do lodówki aż do czasu podania.  Wypełnij wok do...

  • Patelnia do zadań specjalnych Grillowa. Do ryb, mięsa, warzyw, które przygotujesz bez tłuszczu. Wybieraj te z grubym dnem, które długo trzymają ciepło. n Wok Najlepsze są(...) patelnia jest idealnie gładka. Tytanowa. Ten materiał jest wytrzymały, odporny na zarysowania i nieprzywierający. Świetnie przewodzi ciepło, umożliwia gotowanie z minimalną ilością wody i smażenie bez...

  • Mapo dofu

    .... Odsącz i wymieszaj z ½ łyżeczki oleju sezamowego.  Podgrzej wok, wlej wywar wołowy i doprowadź go do wrzenia. Zredukuj ogień na mały. Na małej patelni, wstawionej na średni ogień, upraż pieprz, aż nabierze aromatu. Zdejmij patelnię z ognia i rozbij pieprz w moździerzu.  Podgrzej wok na dużym ogniu, dodaj olej arachidowy. Dodaj czosnek, imbir, chili oraz 1 łyżkę stołową mielonego pieprzu...

  • Wołowina stir-fry

    ...sos przynajmniej godzinę (a najlepiej dzień) wcześniej, bo im dłużej postoi, tym bardziej wyrazistego smaku nabierze. Następnie rozgrzewamy wok lub dużą patelnię na średnim ogniu. Naczynie(...) szpatułki ostrożnie wykładamy je na talerz i odstawiamy w ciepłe miejsce. Tak samo postępujemy z drugim jajkiem, w razie potrzeby dolewając nieco oleju. Podnosimy temperaturę pod wokiem. Dodajemy...

  • Wrapy masłowe z warzywami ("Sin Cai Bao")

    Porcja: dla 4-6 osób Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 10 min Stopień trudności: łatwy Rada: 1/2 szklanki pomarańczy lub mandarynek z puszki można zastąpić świeżymi owocami. Podgrzej wok na dużym ogniu i wlej olej. Smaż mieszając czosnek oraz imbir przez mniej niż jedną minutę, aż nabiorą aromatu. Dodaj marchewkę i smaż mieszając przez dwie minuty. Dodaj pędy bambusa...

  • Pikantna zupa na bazie sosu suki (su ki nam)

    ...i udekoruj posiekaną kolendrą, czosnkiem i papryczką chilli. Przygotowanie zupy: Na rozgrzany wok z olejem wrzuć czosnek i kurczaka. Następnie dodaj kapustę pekińską i wodny szpinak oraz wlej(...) znaleźć gotowy. Ważne, by na koniec udekorować go świeżym czosnkiem, papryczką chilli i drobno posiekaną kolendrą.  Przygotowanie sosu: Do blendera wrzuć kolendrę wraz z łodygami i korzeniami...