• Informacje na temat:

    wok do smazenia

Artykuły na temat: wok do smazenia
  • Makaron z woka

    Pomysł na obiad w pół godziny.

  • Kurczak smażony w czerwonym curry

    Porcja: dla 4 osób Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 10 min Stopień trudności: łatwy Podgrzej wok na dużym ogniu. Gdy zacznie dymić, dodaj jedną łyżkę stołową oleju arachidowego. Następnie dodaj marchewkę i zieloną fasolkę, smaż mieszając przez minutę. Dodaj 2 łyżki stołowe wywaru i smaż przez kolejną minutę. Przełóż na talerz i odstaw. Wytrzyj wok i wstaw z powrotem na ogień...

  • ..."Dieta z sukcesem. Mało tłuszczów i węglowodanów." Sukces w kuchni. Potrawy z owoców i warzyw oraz ryb. "WOK potrawy w minutę." Sukces w kuchni. Potrawy...

  • Chrupiące tacos z kaczką i salsą z gruszek i mango

    ... lodówki aż do podania.  Podgrzej wok na dużym ogniu i wlej 1 łyżkę stołową oleju roślinnego. Do woka włóż kaczkę skórą do dołu, smaż przez 3-4 minut, aż skóra stanie się chrupka. Przekręć piersi i zredukuj ogień na średni. Przykryj i smaż przez 4 minuty. Wyjmij kaczkę i odstaw na 5 minut. Pokrój mięso na małe kawałki, następnie oprósz mąką kukurydzianą.  Podgrzej wok na duży ogniu i wypełnij  go...

  • Chrupiąca kałamarnica z pikantną sałatą

    Porcja: dla 6-8 osób jako przekąska; dla 4 osób jako danie główne Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 10 min Stopień trudności: łatwy do średniego W małej misce wymieszaj składniki na sos i odstaw na bok.  W średniej misce połącz składniki sałaty, ale nie dodawaj sosu. Przykryj sałatę wilgotnym ręcznikiem papierowym i wstaw do lodówki aż do czasu podania.  Wypełnij wok do...

  • Wrapy masłowe z warzywami ("Sin Cai Bao")

    Porcja: dla 4-6 osób Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 10 min Stopień trudności: łatwy Rada: 1/2 szklanki pomarańczy lub mandarynek z puszki można zastąpić świeżymi owocami. Podgrzej wok na dużym ogniu i wlej olej. Smaż mieszając czosnek oraz imbir przez mniej niż jedną minutę, aż nabiorą aromatu. Dodaj marchewkę i smaż mieszając przez dwie minuty. Dodaj pędy bambusa...

  • ...ciężkostrawny i bardzo kaloryczny. Jedzmy więc bób, ale z umiarem. Orientalnie Może podasz bób inaczej niż zwykle? Rozgrzej wok na dużym ogniu z 2 łyżkami oleju. Dodaj podgotowany i obrany bób, smaż, mieszając 3 minuty. Po tym czasie przełóż bób na talerz. Ponownie rozgrzej wok i dolej jeszcze trochę oleju. Dodaj papryczkę chili oraz czosnek i podsmażaj mieszając, aż poczujesz aromat...

  • Mapo dofu

    .... Odsącz i wymieszaj z ½ łyżeczki oleju sezamowego.  Podgrzej wok, wlej wywar wołowy i doprowadź go do wrzenia. Zredukuj ogień na mały. Na małej patelni, wstawionej na średni ogień, upraż pieprz, aż nabierze aromatu. Zdejmij patelnię z ognia i rozbij pieprz w moździerzu.  Podgrzej wok na dużym ogniu, dodaj olej arachidowy. Dodaj czosnek, imbir, chili oraz 1 łyżkę stołową mielonego pieprzu...

  • Wołowina stir-fry

    ...sos przynajmniej godzinę (a najlepiej dzień) wcześniej, bo im dłużej postoi, tym bardziej wyrazistego smaku nabierze. Następnie rozgrzewamy wok lub dużą patelnię na średnim ogniu. Naczynie(...) szpatułki ostrożnie wykładamy je na talerz i odstawiamy w ciepłe miejsce. Tak samo postępujemy z drugim jajkiem, w razie potrzeby dolewając nieco oleju. Podnosimy temperaturę pod wokiem. Dodajemy...

  • ​Letnie sajgonki z jajkiem i ryżem

    Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".