• Informacje na temat:

    właściwości czerwonej herbaty

Artykuły na temat: właściwości czerwonej herbaty
  • Zdrowa osoba może sobie pozwolić na 3-5 filiżanek herbaty dziennie. Warto spróbować także tych mniej znanych odmian - zielonej, białej czy czerwonej. Wiele prozdrowotnych właściwości ma również rooibos.

  • Nietypowe wykorzystanie herbaty

    Najlepiej kupować susz liści. Parzona z niego herbata ma smak i aromat, którym nie możemy się w pełni delektować, zalewając wrzątkiem saszetkę. Odpowiednie parzenie wydobywa z herbaty to co najlepsze(...) przefiltrowana kranówka.  Krótko parzona herbata do 3 min ma właściwości pobudzające, a powyżej 5 min - uspokajające. Herbatę możemy aromatyzować. Wystarczy wymieszać susz z przyprawami, np. cynamonem...

  • Do wyboru, do koloru – a każda ma cenne właściwości!

  • ...saszetkę. Odpowiednie parzenie wydobywa z herbaty to co najlepsze. Czarną i czerwoną zalewamy wodą 95ºC (czekamy minutę od zagotowania), zieloną, białą i żółtą 70-80ºC (9-6 min od zagotowania wody). Na smak wpływa też jakość wody. Najlepsza jest źródlana lub przefiltrowana kranówka. Krótko parzona herbata do 3 min ma właściwości pobudzające, a powyżej 5 min – uspokajające. Herbatę możemy...

  • Herbata - zielona, czerwona czy czarna?

    Napisano już o niej wiele. Co roku powstaje kilkadziesiąt naukowych publikacji o prozdrowotnych właściwościach herbaty i wiele artykułów opisujących jej smak, aromat, ceremonię parzenia, przepisy kulinarne z jej zastosowaniem itp.

  • Herbaty w kolorach tęczy

    Aromat, właściwości smakowe i lecznicze herbaty zależą od regionu, w którym jest uprawiana, klimatu i sposobu przetworzenia liści. Krzew herbaty należy do rodzaju Camellia spp., wyróżniamy dwa jej(...) enzymatycznej, dzięki czemu uzyskuje charakterystyczny smak i barwę, ale część związków ulega utlenieniu. - Regularne picie czarnej herbaty pomaga szybciej wrócić do siebie po stresach dnia codziennego...

  • Leczniczy miód manuka

    Większość z nas zna i doświadczyło wspaniałych właściwości różnych rodzajów miodu. Wiemy też, że miód z poszczególnych roślin różni się smakiem, zapachem, a także działaniem. Dodajemy go do herbaty lub wody, używamy w kuchni do gotowania, jemy bezpośrednio ze słoika.

  • Zdrowotne hity prosto z natury

    Mamy do dyspozycji coraz więcej naturalnych produktów z całego świata, które mają wyjątkowe właściwości dla zdrowia. Poznaj te, po które warto sięgać, gdy zbliża się sezon infekcji wirusowych.

  • Czas na herbatkę

    Tym razem nie będziesz się delektować smakiem tego magicznego napoju, za to poznasz jego cudowne właściwości.

  • Ma niezwykłe właściwości – chociaż jest bardzo słodki, znakomicie sprawdza się nie tylko w deserach. Oto kilka niebanalnych pomysłów!

Wideo na temat: właściwości czerwonej herbaty
  • Picie czerwonej herbaty pomoże zrzucić zbędne kilogramy?

    Czerwona herbata produkowana jest z dokładnie tej samej rośliny, z której wytwarza się herbatę czarną. Odróżnia je jedynie stopień fermentacji, któremu są poddawane herbaciane liście – dłużej leżakuje herbata czerwona, niektóre rodzaje nawet 50 lat. Jakie właściwości ma pu-erh? (Źródło: TVP/x-news)

Dyskusje na temat: właściwości czerwonej herbaty
  • Re: Czy czerwona herbata odchudza?

    Czerwona herbata czerwonej herbacie nierówna. Na pewno nie zaszkodzi, chyba, że w nadmiarze... A ma wiele pozytywnych właściwości. Ja herbaty kupuję w www.tommycafe.pl, bo mają fajne mieszanki smakowe - zielonej bez domieszek nie lubię

  • Czerwona herbata - najlepszy spalacz tłuszczu i źródło zdrowia!

    Właściwości czerwonej herbaty: 1. Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych i stymuluje pracę jelit co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczów(...) fluoru, wapnia, manganu i teiny. 5. Zawiera znaczne ilości olejków eterycznych i białka. 6. Codzienna czarka czerwonej herbaty ma zbawienny wpływ na działanie organów wewnętrznych: głównie układu

  • Re: Rodzaje herbat i ich właściwości

    Piję dużo zielonej i czerwonej herbaty i zwykle je dosładzam syropem Paola, wiem że nie powinno się ich słodzić ale nie bardzo mogę się przyzwyczaić do ich smaku.