• Informacje na temat:

    wiedzmy z jablek

Artykuły na temat: wiedzmy z jablek
  • To o jabłkach musisz wiedzieć

    Które odmiany są najsmaczniejsze, a które zbyt twarde do jedzenia? Jak je obierać, gdy mają pomarszczoną skórkę? Sprawdź koniecznie!

  • Po te właśnie owoce sięgasz najczęściej zimą. Trzeba jednak wiedzieć, że nie wszystkie jabłka są dobrej jakości. Jak poznać, czy te, które wybrałaś, są zdrowe i świeże?

  • Srebrne Jabłka 2015

    W dniu 29 lutego 2016 roku w Hotelu InterContinental odbyła się gala wręczenia Srebrnych Jabłek magazynu PANI.

  • Srebrne Jabłka 2016

    27 lutego w hotel InterContinental wręczono nagrody zwycięzcom plebiscytu „Srebrne Jabłka 2016” magazynu PANI. Tradycyjnie, na łamach miesięcznika, przez cały rok prezentowane były wyjątkowe historie miłosne znanych par, a czytelniczki miesięcznika wyłoniły w głosowaniu zwycięską Parę Roku 2016, której historia była najbardziej poruszająca.

  • Można je po prostu zjeść na surowo. Ale z jabłek wyczarujemy też pyszne i zdrowe dania na ciepło – na kolację czy obiad oraz fantastyczne desery!

  • I te słodkie, i te kwaśne są pyszne nie tylko na surowo. Rób z nich przetwory, dodawaj do ciast...

  • Dlaczego warto jeść jabłka codziennie?

    ​Najczęściej uprawiane i najchętniej jadane owoce na świecie. Ich smakiem możemy delektować się przez okrągły rok. Nie bez powodu mówi się - "jedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci potrzebny". Ułatwiają trawienie, zmniejszają obrzęki, a ocet jabłkowy wspomaga leczenie wrzodów. Spośród wszystkich owoców Polacy wybierają je najczęściej - i dobrze. Ich korzyści zdrowotne są nieocenione.

  • To o kamicy powinnaś wiedzieć

    W kamicy trzeba przestrzegać właściwej diety zarówno po ataku, jak i po usunięciu woreczka.

  • Małgorzata Kożuchowska: Tego o mnie nie wiecie

    Tylko "SHOW" zdradziła swoje sekrety. Okazuje się, że wcale nie jest taka grzeczna, jak się wydaje. Wiemy, od czego jest uzależniona i jakie ekstremalne doświadczenia ma na koncie.

  • Jabłka i zielone pomidory wpływają na masę mięśniową

    Naukowcy z Uniwersytetu Iowa odkryli białko, które powoduje starzenia się mięśni, a tym samym ich osłabienie. Równocześnie badacze wykazali, że związki zawarte w skórkach jabłek i pomidorach, niwelują działanie tego białka i zanikowi mięśni.

Wideo na temat: wiedzmy z jablek
  • Jak nie dać się oszukać i nie kupować podrobionego jedzenia?

    - Proceder fałszowania żywności znany jest od początków istnienia ludzkości - podkreśliła w "Dzień Dobry TVN" Katarzyna Bosacka, prowadząca program "Wiem, co jem". Jak nie dać się oszukać i kupować produkty dobrej jakości? Czego unikać? Jak fałszuje się jabłka? W studiu programu prof. Stanisław Kowalczyk, ekspert ds. bezpieczeństwa i jakości żywności SGH oraz doktor nauk farmaceutycznych Anna Makowska powiedzieli, jak wyglądają kontrole kupowanej przez nas żywności i na co zawracać uwagę...