• Informacje na temat:

    warzywa z sosem

Artykuły na temat: warzywa z sosem
  • Pieczone warzywa z sosem tzatziki

    Przygotowanie: Warzywa pokrój w ćwiartki, paski, kostkę. Przełóż do naczynia z pokrywą i posyp łyżeczką papryki, szczyptą soli i pieprzu. Przykryj i dokładnie...

  • Warzywa na ciepło

    ...przez 10 minut do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Podawaj z sosem czosnkowym. Zobacz także:(...)1. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.  2. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę i podsmaż po kolei warzywa, zaczynając od papryki. Po kilku minutach dodaj cebulę i czosnek.  3. Kiedy cebula się...

  • Pieczone warzywa

    Przygotowanie: Umyte i obrane warzywa ułóż na blasze i piecz w temperaturze 180°C do momentu, aż uznasz, że osiągnęły żądaną miękkość. Wyłóż na talerze, polej sosem musztardowo-miodowym, który wcześniej przygotowałaś i posyp sezamem i siemieniem lnianym. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr "Adios kilogramos" Zobacz także:

  • Kurczak z warzywami

    ...czasu mieszając. 3. Dno żaroodpornego naczynia posmaruj sosem pomidorowym (4-5 łyżek). Na to wyłóż warzywa z patelni, fasolkę i cukinię. Przykryj pozostałym sosem pomidorowym. Na wierzchu ułóż...

  • Calzone z warzywami

    ...posiekaj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć starte warzywa, por, pieczarki oraz cebulę. Mieszając smaż ok. 10 min. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw. Do wystudzonych warzyw dodaj porwany na kawałki ser mozzarella oraz starte sery, wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj na koło. Połowę ciasta posmaruj sosem pomidorowym (przepis na 35. stronie) i wyłóż...

  • Warzywa po azjatycku

    ...1. Warzywa umyć, osączyć, oczyścić. Paprykę pokroić w ukośnie cięte paski, marchewki w długie słupki. 2. Czosnek posiekać, przesmażyć z imbirem, curry, kolendrą i chili, dodać pokrojony tempeh lub tofu. Smażyć 5 min, mieszając. Dodać paprykę, marchew i groszek, smażyć kolejne 5 min. Polać winem i sosem sojowym, ew. doprawić do smaku. Podawać natychmiast, posypane listkami bazylii i kolendry.

  • Warzywa faszerowane

    ...), osolić. Pomidory i ser pokroić w kostkę. Zmieszać z ryżem, pieczarkami i warzywami z patelni. Nadziać tym bakłażana, ułożyć go na posmarowanej olejem blaszce, skropić z wierzchu oliwą. Piec w temp. 200(...) łyżeczką pestki, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić resztę posiekanej cebuli, dodać pokrojone warzywa, chwilę smażyć, doprawić do...

  • Kotleciki jagnięce w musztardzie Dijon i ziołach z zapiekanką z warzyw w sosie rozmarynowym

    ...pieprzu. Na patelni rozpuść masło i za pomocą łyżki nałóż na nią warzywną masę. Placek powinien mieć grubość około 2 centymetrów. Od czasu do czasu mieszaj warzywa, dopóki nie przysmażą się(...) z piekarnika i odstaw na 5 minut. Podawaj jagnięcinę z warzywną zapiekanką podlaną sosem rozmarynowym. Przepis pochodzi z serii "Afryka od kuchni", która emitowana będzie w ramach bloku...

  • Sałatka jarzynowa z sosem jogurtowym

    Warzywa korzeniowe ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, a ogórki, ziemniaki, jabłka i szynkę również potnij w kostkę. Wszystkie składniki...

  • Burgery rybne z warzywami

    ...masło i smaż kotleciki na złoto, po około 3 minuty z każdej strony. 3. Umyj i pokrój w plastry warzywa. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. 4. Podpiecz bułki na patelni grillowej, posmaruj majonezem lub sosem. Na jednej części ułóż kotleciki i warzywa. Przykryj drugą częścią bułki.

Zdjęcia na temat: warzywa z sosem
Wideo na temat: warzywa z sosem
  • Zdrowe przekąski dla dzieci i nie tylko. Budyń, galaretka, warzywa smażone w cieście ciecierzycowym

    - Tak prostej kuchni to jeszcze chyba w życiu nie robiłem - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: budyń jaglany o smaku truskawkowym, truskawkową galaretkę, kisiel rabarbarowo-truskawkowy, sezamki, warzywa smażone w cieście ciecierzycowym oraz prażony słonecznik z sosem sojowym.

  • Zmysłowe smaki: Sos holenderski

    Sos holenderski to pyszny dodatek do warzyw, ryb czy jajek. Powstaje na bazie żółtek i masła, stąd jego aksamitna konsystencja. Wystarczy trochę cierpliwości, a bez problemu przygotujecie go samodzielnie w domu. Oto najlepszy przepis! Sos holenderski – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Sos holenderski

    Sos holenderski to pyszny dodatek do warzyw, ryb czy jajek. Powstaje na bazie żółtek i masła, stąd jego aksamitna konsystencja. Wystarczy trochę cierpliwości, a bez problemu przygotujecie go samodzielnie w domu. Oto najlepszy przepis! Sos holenderski – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Dyskusje na temat: warzywa z sosem
  • Re: Warzywa na patelnię.

    bardzo często robię warzywa gotowane lub duszone.Kupowałam gotowe mrożone ,ale to jest nieekonomiczne raczej .Teraz kupuje całego brokuła ,brukselkę,paprykę czerwoną,marchew .... dodatki to fasolka czerwona lub biała z puszki ,duszę ,polewam sosem czosnkowym,poprostu rewelacja.

  • Re: Pieczone warzywa z sosem tzatziki

    Ja tutaj widze rzodkiewke

  • Re: Warzywa na patelnię.

    słono na patelni teflonowej. Potem pokroić w drobne paseczki jak makaron. To jest świetny dodatek do "Warzyw na patelnię" z sosem chilli. Jeśli masz czas oczywiście. Ser też można samemu zrobić z chudego

  • Re: ​Naleśniki z pieczarkami i sosem holenderskim

    dla człowieka o średnim stopniu pojmowania oczywiste jest, że świeże warzywa i owoce należy umyć przed użyciem i jest stratą czasu podawanie tak infantylnych instrukcji w przepisie kuchennym

  • Re: Co mieliscie dzis dobrego na obiad?

    Ja ciagle jeszcze testuje moje nowe garnki philipaka i ugotowałam dzisiaj warzywa na parze z sosem serowym i lososia ;-)

  • Re: Cudeńka z makaronu

    Ja gotuje w 10 min. Maron razem z warzywami. Makaron jest al dente, a warzywa zblanszowane. W czasie w ktorym warzywa z makaronem sie gotuja, przygotowuje sos bardzo drobno pokrojonych pomidorow i wlasnych ziol z parapetu. Pozniej dodaje do makaronu z sosem! Obiad w max 20 min!

  • Re: pita

    i doprawiamy przyprawa do kuchni tureckiej i czubrycą. Smażymy na złoto. Chlebki pita przygotowujemy w piekarniku. Warzywa kroimy. Przygotowujemy sos tzatziki. Do pity wkładamy mięso, warzywa i polewamy sosem tzatziki.

  • Re: Tak wygląda obiad Karoliny Szostak?

    Jadłam na obiad podobne grilowane warzywa + drugie tyle surowych warzyw z sosem na bazie jogurtu naturalnego i majonezu + kawałek mięsa wieprzowego/ drobiowego/ryby - duszone, grilowane lub smażone ale bez panierki (byle nie gotowane bo jest niedobre) i pięknie schudłam bez efektu jojo. Nadmieniam, że na mojej diecie nigdy nie byłam głodna - do podstawa każdej dobrej diety. Szczerze mówiąc nigdy

  •  Re: z czym brokuły?

    ), później dodaję też pokrojoną drobno cebulkę. Brokuły gotuję osobno w osolonej wodzie. Następnie mieszam je z pieczarkami i cebulą i tez chwilę podsmażam. Gotuje makaron, a warzywa zalewam białym sosem (polecam sos biały Knorra). Warzywa dodatkowo posypuję dużą ilością drobno skrojonego koperku i gotowe. Smacznego :)

  • Re: Sposób Jennifer Lopez na młody wygląd!

    ....ma kobieta rację. Najbardziej szkodzą czipsy, napoje- wszelkie, ciasta, ciasteczka, batoniki czy cukierki. Tłuste, świńskie mięso czy wszelkie tanie wędliny tym bardziej. Zdrowie to ruch, owoce, warzywa czy chude mięso z ryb lub drobiu czy wołowiny. Kasza, ryż i wiele innych, naturalnych produktów. Tylko nie schabowy z ziemniakami polanymi sosem. Jednak co kto konsumuje to jego sprawa. Jak