• Informacje na temat:

    wafle z masa

Artykuły na temat: wafle z masa
  • Masą kajmakową (nazywaną krówkową)możemy przekładać kruche ciasta, ciasteczka, wafle, babeczki, torty, dekorować desery. Doskonale sprawdza...

  • Mazurek nugatowy na waflach

    ..., dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę. Ustawić w garnku na małym ogniu i mieszając powoli dolewać niewielkie ilości gorącego syropu cukrowo-miodowego. Mieszać, aż masa zgęstnieje i opadnie do połowy. Wtedy wsypać posiekane orzechy, migdały oraz rdzeń wyjęty z wanilii. Wymieszać. Ciepłą masą przekładać po 3-4 wafle. Kroić ciepłe. W gorącej kąpieli wodnej rozpuścić czekoladową polewę...

  • Rafaello

    Migdały sparz wrzątkiem, poczekaj 5 minut i zdejmij z nich skórkę. Wafle lub ciasteczka zmiel na drobno w malakserze. Można je również włożyć do foliowego...

  • Domowy tort pischinger

    ..., dodać do masy. Skórkę pomarańczową posiekać jak najdrobniej, wymieszać z całością. Wafle posmarować masą, przykrywać kolejnym, smarować masą itd. - powinno być ok. 6 warstw. Ostatnią, wierzchnią(...) czekoladowymi. Resztki wiórków roztopić z odłożonym masłem, utrzeć, polać wafle z wierzchu. Schłodzić.

  • Macie moze przepis na mase do wafli? taka z rodzynkami?

  • Nugat z migdałami

    ...1. Wafle lub papier ryżowy przytnij do rozmiaru foremki, w której będzie chłodzony nugat. Z moreli wytnij niewielkie gwiazdki. Migdały pod - praż na patelni. Przełóż do miseczki, dodaj skrawki moreli(...) , bez mieszania, aż masa osiągnie temperaturę ok. 160°C. W międzyczasie białka ubij na sztywną pianę. Kiedy syrop miodowy osiągnie pożądaną temperaturę, wlej go cienkim strumieniem do białek (cały...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...cukru, 20 dag śmietany kremówki rurki waflowe do dekoracji Przygotowanie: Masło stopić, przestudzić. Wafle pokruszyć w malakserze. Okruszki wymieszać z masłem. Spód tortownicy (26 cm) wylepić(...), mieszając, stopić na jasny karmel. Dodać okruszki waflowe, wymieszać. Kawałek folii aluminiowej posmarować olejem. Rozsmarować na niej cienką warstwę okruszków z karmelem. Odstawić. Gdy masa będzie...

  • Orzechowe batoniki, idealne dla zestresowanych

    To doskonały deser dla osób: zestresowanych, ciężko pracujących, wyczerpanych i uczących się. Wszytko dzięki pierwiastkom zawartym w orzechach. Żelazo i potas przyjmowane regularnie wpływają korzystnie na nasz układ nerwowy.

  • masę do wafli, taka czekoladowa mase , proszę o pomoc.

  • Wawel: Linia „Bez Dodatku Cukru”

    Wafel o smaku kakaowym lub waniliowym Bez Dodatku Cukru - mała lekka przekąska, która zaspokoi głód. Dzięki swojej zgrabnej, niewielkiej formie to wafelek do kobiecej torebki. Wafle o smaku waniliowym lub kakaowym Bez Dodatku Cukru - delikatne wafelki, przekładane puszystym kremem kakaowym lub waniliowym (67 proc.). Dostępne w większych opakowaniach, dzięki czemu są idealne na spotkania...

Zdjęcia na temat: wafle z masa
Wideo na temat: wafle z masa
  • Galaretkowa masa do przekładania wafli

    Tortowe wafle do przekładania zwykle wypełniamy kajmakowymi czy czekoladowymi, szybko zastygającymi masami - w ten sposób powstaje wyborny piszinger, który ma już parusetletnią tradycję! Świetną odmianą dla klasycznych mas do przekładania wafli może być pyszna, delikatna, ale równie słodka masa przyrządzana z... galaretek! Zobaczcie, jak ją zrobić - to genialny sposób na szybki deser, który

Dyskusje na temat: wafle z masa
  • Re: "Masa krówkowa" z mleka zagęszczonego "Pilos"

    ja to mleko gotowałam i przekładałam wafle. Było gęste i nie było żadnej różnicy. Oczywiście cała puszka zanurzona w wodzie

  • Re: Wafle z masą kakaowo - orzechową

    Prawdziwe "dawne" domowe wafle to masa z "normalnego masła', żółtek, cukru, kakao i soku z cytryny. Dużo ucierania w makutrze, ale takie smaki się pamięta na całe życie. A wafle muszą być płaskie -przynajmniej 6 szt. w opakowaniu, a nie takie jak na zdjęciu. Domowe masło otrzymamy tylko ze śmietany kremówki min. 36 % i nie miksujemy, ale ubukamy.

  • Re: JADLODAJNIA   " LUCIA "

    widzę że mnie nie ma więc piszę jeszcze raz:/ moja teściowa robi takie wafle z czekoladą, są pyszne, ja też probowałam ale chyba mleko za bardzo wygotowałam i masa była za twarda. ale uparta jestem spróbuję jeszcze raz a potem przetestuję twój przepis pozdrawiam

  • -

    -

    1/2 szklanki cieplej, przegotowanej wody, 1/2 kostki masla lub Kasi, 2 szklanki cukru pudru, 2.5 szklanki mleka w proszku. wode,maslo i cukier utrzec na mase, stopniowo dodajac mleko. jeszcze ciepla masa smarowac wafle. pozniej w chlodne miejsce i ... smacznego!

  • -

    -

    podaję go bo mam skopiowany: Autorka: astrid Data wpisu: 2006-9-28 10:3 MASA BAKALIOWA 25 dkg masła 5 łyż cukru 2 czekolady gorzkie kieliszek spirytusu płatki migdałowe suszone morele zapach migdałowy wafle 25 dag miękkiego masła utrzeć z 5 łyżkami cukru pudru. Nadal ucierając, powoli wlać gorzką czekoladę (2 tabliczki) i kieliszek spirytusu. Wsypać po 2 łyżki siekanych migdałów oraz suszonych

  • -

    -

    ja znam bardzo prosty Clio: mleko skondensowane słodzone w puszcze trzeba gotowac przez 3 godziny (w garnku z wodą w puszcze), wychodzi z tego masa tofi, przekładać tym suche wafle, bardzo dobra jest ta masa

  • -

    -

    te wafle przekladane to ja jadlam akurat we wtorek - jaka pycha! kolezanka tez wlasnie gotowala slodkie mleko kondensowane w puszce przez 2,5 godz. robi sie z tego masa karmelowa... mniam... ja bym chyba sama mase zjadla ;)

  • Re: JADLODAJNIA   " LUCIA "

    widze, ze ta twoja papryka to faszerowana po wlosku, bo ja (jak pewnie duzo innych) ten ryz najpierw bym ugotowala; podobne andruty robila kiedys wlascicielka mieszkania, ktore wynajmowalam, ale ona kupowala puszke slodzonego mleka skondensowanego i gotowala ja na wolnym ogniu 2 godziny i takim kremem po przestygnieciu smarowala te wafle, moja babci atradycyjnie z masa kakaowa

  • -

    -

    Fistaszku ja robię z nutelli rozpuszczasz nutellę w garnuszku z połową kostki masła (masło lepsze niz margaryna), a 3 żółtka ubijasz z niewielką ilością cukru <łyżka do półtorej) na kogel mogel. jak masa troszkę wystygnie łączysz ją z żółtkami wszystko mieszasz mikserem. Ja do masy dodaje jeszcze zmielone orzechy (jakie lubisz) albo zmielony słonecznik. \tym wszystkim przekładam wafle i czyms

  • -

    -

    i doadajesz po trochu to skarmelizowane mleko (zrobi sie z niego jasnobrazowa masa). I tym przekladasz wafle. W Finlandii nie ma ani suchych wafli, ani mleka w puszcze:(