• Informacje na temat:

    układanie jadlospisu

Artykuły na temat: układanie jadlospisu
  • Układamy jadłospis bez mleka

    Nie wszystkie dzieci mogą jeść słodkie twarożki i pić kakao na mleku. Ale to nie znaczy, że będą gorzej odżywione niż ich rówieśnicy.

  • Krupnik polski

    Krupnik w przedwojennych książkach kucharskich traktowano jako danie typowo "gospodarskie", a doceniano go za to, że jest pożywny, sycący i smaczny. Warto przypomnieć sobie o tej zupie przy układaniu domowego jadłospisu, zwłaszcza w mroźne zimowe dni.

  • Dieta idealna dla twojej figury

    Każda z nas ma trochę inną sylwetkę i gdzie indziej rozlokowane „krągłości”... Zdaniem wielu specjalistów, nasza dieta powinna to uwzględniać. Dzięki odpowiednio dopasowanemu jadłospisowi możemy nie tylko schudnąć, ale także lepiej zadbać o swoje zdrowie.

  • Sześć trików, dzięki którym włosy zachowają świeżość na dłużej

    Codzienne mycie włosów może być dla niektórych kobiet uciążliwe. Tym bardziej, jeśli kosmyki są długie i gęste. Mycie, suszenie, układanie… to wszystko pochłania wiele czasu. Okazuje się, że włosy wcale nie muszą być myte każdego dnia, by dobrze się prezentowały.

  • Odżywianie mające na celu obniżenie cholesterolu - co jeść, a czego unikać?

    "Jak obniżyć poziom cholesterolu?" - to pytanie zadają sobie wszyscy, u których stwierdzono jego podwyższoną zawartość we krwi. Okazuje się, iż drobne modyfikacje składu posiłków w jadłospisie, czy nawet godzin ich spożywania, mogą mieć wymierny wpływ na obecność frakcji LDL i HDL w naczyniach krwionośnych.

  • Krótka dieta weekendowa

    ​Masz nadwagę? Skorzystaj z naszego jadłospisu. Jeśli połączysz go z programem ruchowym, zrzucisz około kilograma w ciągu weekendu. Ta krótka dieta odchudza i jednocześnie dostarcza mnóstwa witamin i składników mineralnych gwarantujących przypływ energii. Dlaczego jeszcze warto ją zastosować?

  • Latem najchętniej sięgamy po warzywa sezonowe. Są nie tylko pyszne i łatwo dostępne, ale także bardzo „na czasie”. Jednym z nich jest botwinka, która nadaje potrawom niepowtarzalny kolor i smak. Botwina sprawdzi się zarówno, jako podstawowy składnik dania głównego, jak i pyszny dodatek do innych potraw. Warto włączyć to pyszne warzywo w nasz jadłospis, najlepiej w połączeniu z produktami WINIARY!

  • Lekkie menu na upały

    Radzimy, według jakich zasad układać letni jadłospis, by dzieci nawet jedząc mniej, nie jadły... mniej zdrowo.

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to tylko niektóre kulinarne cuda, które możemy wyczarować mając ją w swojej kuchni. Ale to nie koniec zalet kaszy - jest ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety, ponieważ ma w sobie wiele cennych składników odżywczych. Dlatego marka WINIARY zachęca do włączania jej do codziennego jadłospisu...

  • W obronie słodyczy

    Słodyczy pragniemy nie tylko w miłości, ale też w kuchni. Czasem się tego wstydzimy, nawet bardzo. Tak, że gotowi jesteśmy wyrzec się słodkości i wyrugować je z wszelkich jadłospisów.