• Informacje na temat:

    ubijanie jajek

Artykuły na temat: ubijanie jajek
  • Zamienniki jajek

    ...kartoflanej sprawi, że wypieki będą twarde. Ubij pianę z cieciorki A raczej z wody, w której ją gotowałaś lub z puszki. Ubija się równie łatwo jak białka jajek i możesz dodać ją do ciasta albo upiec...

  • Jajka po florentyńsku ze szparagami

    Klasyczne i absolutnie przepyszne, co zresztą potwierdza rzesza znajomych odwiedzających za moją namową Hotel V w Amsterdamie. Co mnie tak urzekło? Wyważone smaki i perfekcyjne wykonanie. Bo przygotowanie jajek po florentyńsku to wyższa szkoła technik kulinarnych. Łatwo nie będzie, będzie za to niebiańsko smacznie. Przygotowanie: Najpierw przygotuj sos holenderski. Zacznij od...

  • Jajka po benedyktyńsku

    Składniki: 1 jajko w koszulce Bagietka 2 kawałki boczku 100 g szpinaku 100 g pora 100 g masła 30 ml oliwy Sól morska Czarny pieprz Jak...

  • Jajko i spółka

    ..., cukrem i pokrojonym w plastry burakiem. Jajka i żółtka lekko rozbełtaj. Kiedy sok się zagotuje, wyjmij plastry buraków i powoli, cały czas mieszając, wlej gorący sok do jajek. Dokładnie wymieszaj masę...

  • Roladki z serem

    >>> Sposób przygotowania znajdziesz na następnej stronie

  • Rolada z  kremem z białej czekolady

    Masę czekoladową ubijaj jak najkrócej, by krem się nie zwarzył.

  • Marchewkowe z kremem

    Przygotowanie: Jajka ubijaj tak długo, aż podwoją objętość, w trakcie powoli wsyp cukier i małym strumieniem wlej olej. Mieszając, dodaj marchewkę, jabłko,...

  • Piernik marchewkowy z polewą serową

    Jajka rozbij, oddzielając białka od żółtek. Białka porządnie ubij. Dodaj do nich połowę cukru i w dalszym ciągu ubijaj,  powstanie sztywna piana.  Żółtka...

  • Czekoladowa rolada z wiśniami

    1. Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać porcjami (po 1 łyżce) cukier, następnie po 1 żółtku....

  • Tort truskawkowy

    1. Oba rodzaje mąki przesiać. Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania, dodawać porcjami do piany...

Zdjęcia na temat: ubijanie jajek
Dyskusje na temat: ubijanie jajek
  • Re: Nadmierne rośnięcie sernika

    Serniki, do których białka jaj ubija się na pianę, często tak właśnie wyrastają. Co raz więcej przepisów na serniki zaleca dodawanie do masy serowej całych jajek, bez wcześniejszego ubijania białek(...), ubijanie białka w celu nadania lekkości i puszystości. Ja czasem, jak mam ten dylemat, daję do sernika tylko część piany. Trochę mniej wyrasta i nie pęka . :)))