• Informacje na temat:

    ubijanie jajek

Artykuły na temat: ubijanie jajek
  • Jajka po florentyńsku ze szparagami

    Klasyczne i absolutnie przepyszne, co zresztą potwierdza rzesza znajomych odwiedzających za moją namową Hotel V w Amsterdamie. Co mnie tak urzekło? Wyważone smaki i perfekcyjne wykonanie. Bo przygotowanie jajek po florentyńsku to wyższa szkoła technik kulinarnych. Łatwo nie będzie, będzie za to niebiańsko smacznie. Przygotowanie: Najpierw przygotuj sos holenderski. Zacznij od...

  • Jajka po benedyktyńsku

    Składniki: 1 jajko w koszulce Bagietka 2 kawałki boczku 100 g szpinaku 100 g pora 100 g masła 30 ml oliwy Sól morska Czarny pieprz Jak...

  • Jajko i spółka

    ..., cukrem i pokrojonym w plastry burakiem. Jajka i żółtka lekko rozbełtaj. Kiedy sok się zagotuje, wyjmij plastry buraków i powoli, cały czas mieszając, wlej gorący sok do jajek. Dokładnie wymieszaj masę...

  • Rolada z  kremem z białej czekolady

    Masę czekoladową ubijaj jak najkrócej, by krem się nie zwarzył.

  • Owsiane kokosanki

    1. Masło stopić, wymieszać z płatkami owsianymi i kokosowymi wiórkami. Jajka wbić do miseczki. Dodać cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli i cynamon. Ubijać...

  • Zapiekane jajko w koszulce

    ...na szpinaku i grzance z sosem holenderskim podane ze świeżo wędzonym łososiem norweskim - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Zapiekane jajko w koszulce

    ...na szpinaku i grzance z sosem holenderskim podane ze świeżo wędzonym łososiem norweskim - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Ciasto morelowe cappuccino

    Do jajek dodać 7 łyżek wody i ubijać za pomocą robota kuchennego 5-7 minut, oddając 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego i sól. Mąkę zmieszać z...

  • 5 sprawdzonych rad na... bezę do tortu

    ...1. Białka trzeba ubijać w zimnej misce, można ją nawet na chwilę włożyć do zamrażalnika. Jajka też muszą być chłodne, wprost z lodówki. 2. Masa będzie sztywna, gdy roztrzepiemy białka z solą. Gdy się zmienią w sztywną pianę, dodajemy cukier (po łyżeczce). Idealna proporcja to: 6 jajek na 30 dag cukru. Gotowa masa jest śnieżnobiała i nie „ucieka” z miski. 3. Dodatek octu sprawi, że beza...

  • Ciasteczka anyżkowe

    Dokładnie umyj jajka. Oddziel żółtka od białek i mikserem ubijaj je z połową cukru aż powstanie kremowa gęsta masa - powinna podwoić swoją początkową objętość....

Zdjęcia na temat: ubijanie jajek
Dyskusje na temat: ubijanie jajek
  • Re: Nadmierne rośnięcie sernika

    Serniki, do których białka jaj ubija się na pianę, często tak właśnie wyrastają. Co raz więcej przepisów na serniki zaleca dodawanie do masy serowej całych jajek, bez wcześniejszego ubijania białek(...), ubijanie białka w celu nadania lekkości i puszystości. Ja czasem, jak mam ten dylemat, daję do sernika tylko część piany. Trochę mniej wyrasta i nie pęka . :)))