• Informacje na temat:

    ubijanie bialek mikserem

Artykuły na temat: ubijanie bialek mikserem
  • Ciasteczka anyżkowe

    Dokładnie umyj jajka. Oddziel żółtka od białek i mikserem ubijaj je z połową cukru aż powstanie kremowa gęsta masa - powinna podwoić swoją początkową objętość....

  • Wbrew pozorom upieczenie bezy to nietrudne zadanie. Najważniejsze jest ubicie piany z białek na sztywno. A potem upieczenie, czy raczej wysuszenie jej tak, żeby z wierzchu była krucha, a wewnątrz miękka. Ubijanie Do oddzielonych od żółtek białek dodajemy szczyptę soli lub odrobinę soku z cytryny. Ubijamy je ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach na zimno lub na parze. Gdy piana zrobi się...

  • Egzotyczny kokos: Wiórki kokosowe wsyp na rozgrzaną patelnię. Mieszając, podgrzewaj, aż się zrumienią i zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy przesyp je na talerzyk i odstaw do wystudzenia. Wiórki dodaj do bezy tuż przed końcem ubijania. Z kokosowej masy formuj np. blaty albo drobne ciasteczka.

  • ...mikserem (na wolnych obrotach). Ucierając, stopniowo wsypujemy cukier. Jeśli masa bezowa rozpływa się, to albo białka nie są dość ubite, albo niedokładnie oddzieliliśmy je od żółtek. Łatwe...

  • Bezowe łakocie

    ...galaretki rozpuść wg przepisu na opakowaniu, każdą w osobnej miseczce. Przestudzone wstaw do lodówki, by stężały. Gotowe pokrój w grubą kostkę. 2. Białka ubij na sztywno mikserem na wysokich obrotach(...). 4. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijaj na sztywno mikserem. Pod koniec dodaj cukier puder, nadal ubijaj. Stopniowo dodawaj serek, nie przerywając miksowania. Do powstałej masy dodaj przestudzoną...

  • Ucierane babki z czekoladą

    ...czy mikserem, należy pamiętać, że zbyt długie wyrabianie ciasta ucieranego sprawi, że po upieczeniu nie będzie pulchne, ale twarde. Mąka do ciasta Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Do(...), tłuszcz i mąka do foremki 1. Czekoladę drobno posiekać. Masło utrzeć na puszystą masę razem z solą, cukrem i cukrem wanilinowym. Kolejno wbijać jajka, stale mieszając mikserem. Mąkę przesiać razem...

  • Szwedzki torcik śmietankowy

    ...g cukru, cukier waniliowy, podgrzewamy na małym ogniu i całość ubijamy trzepaczką rózgową, aż masa zgęstnieje. Uważamy, żeby się nie zagotowała, studzimy. Masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy...

  • Suflet lekki jak puch

    ...utrzyma się nawet po odwróceniu naczynia. Z lodówki wyjmij śmietankę i ubij ją na sztywno mikserem na wysokich obrotach. Żółtka połącz z ciepłą (ale nie gorącą) czekoladą i stopniowo dodawaj ubitą...

  • Chrupiące kokosanki

    Kokosanki możesz udekorować kandyzowaną wisienką lub kremem waniliowym. Jeśli nie masz blachy do muffinek, upiecz je na zwykłej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Ciasto czekoladowo-kawowe

    Przygotowanie: Do rondelka włóż połamaną czekoladę, dodaj kakao, kawę, margarynę oraz połowę cukru. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając - aż do połączenia składników. Wystudź. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec powoli wsyp pozostały cukier. Żółtka wrzuć do miski, ubijaj mikserem 5-7 min na jasną, puszystą masę. Wlej przestudzoną masę czekoladową, zmiksuj. Wsyp suche składniki...