• Informacje na temat:

    tortellini z serem

Artykuły na temat: tortellini z serem
  • Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu (nie dopuszczając do rozgotowania), studzimy. Pomidory i ogórka kroimy w średnią kostkę. W misce mieszamy warzywa z wystygniętymi pierożkami, majonezem, marynatą z kornoszonów (papryki), pieprzem, jeśli trzeba - dosalamy. Można wymieszać dwa rodzaje tortellini - z serem i zmięsem, bedzie ciekawiej. Smacznego!

  • Prosta kuchnia włoska

    ....  Tortellini z bazylią i fetą Składniki na 2-3 porcje: 1 opakowanie tortellini z serem (lub mięsnego), 20 dag sera feta, 1 mały słoik pomidorów suszonych w oliwie, 1 szklanka listków świeżej bazylii, 10 dag obranych migdałów, sól, pieprz, listki natki pietruszki do dekoracji. Tortellini ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, skropić oliwą i odstawić w ciepłe miejsce...

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ..., salami, serem feta, gorgonzolą, miodem, łososiem czy serem mascarpone. Do wyboru, do koloru... Prażone orzechy - wrzuć na rozgrzaną patelnię garść orzechów nerkowca i podsmaż przez 5 minut. Następnie(...) babeczki - robi się je szybko (a właściwie robią się same w piekarniku), a ich zawartość zależy tylko i wyłącznie od waszej wyobraźni. Można je zrobić z serem cheddar, bądź z dodatkiem szynki czy boczku...

  • Oliwka ascolańska – czyli zainspirowana Lucią i menu w tym tygodniu

    ...:   Sobota czyli dzisiaj – maccharoni z groszkiem   Niedziela – naleśniki z mąki gryczanej czyli bretońskie nadziewane szynką, serem, jajkami, szpinakiem(...)   Czwartek – clafoutis z pomidorów i mozzarella di buffalo   Piątek – tortellini z szynką z sałatką composée: cebula, sałata, pomidory, ogórek, rzodkiewki...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...świata: litewskiej, słowackiej, ukraińskiej, rosyjskiej, włoskiej (ravioli czy tortellini), chińskiej (wonton, dim sum), gruzińskiej (chinkali). Jednak to polska kuchnia z nich słynie. Według legendy...

  • Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...w wielu kuchniach świata: litewskiej, słowackiej, ukraińskiej, rosyjskiej, włoskiej (ravioli czy tortellini), chińskiej (wonton, dim sum), gruzińskiej (chinkali). Jednak to polska kuchnia z nich słynie...

  • Obiad z mrożonki

    Włoska zupa brokułowa Składniki na 4 porcje:800 g mrożonych brokułów, 100 ml oliwy z oliwek, 2 kostki bulionu warzywnego, 250 g gotowych pierożków tortellini z nadzieniem serowym, 150 g sera(...) patelni rozgrzać resztę oleju, 2 minuty smażyć pierożki tortellini - z obu stron (najlepiej kupić gotowe, wcześniej obgotowane). Zalać je wrzątkiem, gotować minutę. Odcedzić wodę z tłuszczem, pierożki...

  • Makaron makaronowi nierówny

    ...(co oznacza "z pieca"). Po wypełnieniu, serem, szpinakiem, warzywami czy mięsem, zapieka się je w piekarniku. Lasagne - płaty makaronu To największy z dostępnych kształtów past - prosty płat ciasta, zwykle w formie prostokąta o boku ok. 18 centymetrów. Lasagne to jednocześnie najbardziej znana pasta al forno. Potrawa z niej robiona, czyli warstwowa zapiekanka z sosem pomidorowym i serem...

  • Ślimaki świętojańskie

    ...i bazylii. W regionie Emilia-Romania jada się tortellini (pierożki) nadziewane ricottą i gotowaną botwiną. Na Sardynii z okazji urodzin św. Jana Chrzciciela przygotowuje się skomplikowane i efektowne...

  • Zostałam sama w łóżku i jakoś od razu chłodniej się zrobiło. .  J. pojechał do szkoły, nie mieszkamy razem, ale często u mnie zostaje.   Próbowałam wczoraj coś napisać, ale zbyt wiele się działo..  Przyjaciółka leci na Święta do Szkocji w poniedziałek, więc należało ją pożegnać. Przygotowałysmy z siostrą symboliczną Wigilię (barszczyk i tortellini zapiekane z serem), podzieliłyśmy prezentami...

Dyskusje na temat: tortellini z serem
  • Re: parapetówka

    mysle ze dobrym rozwiazaniem beda zapiekanki makaronowe lub z tortellini, do tego dodajesz ulubione warzywa czy mieso, sos pmidorowy, sypiesz serem. sa rozne wariacje, malo pracy w to wlozysz a efekt smakowy i wzrokowy na pewno bedzie :)

  • Re: Tortellini w pikantnym sosie pomidorowym

    Na Zdjeciu sa pokazane ravioli, tortellini maja ksztalt naszych uszek do barszczu. A ravioli to jest prawie odpowiednik naszych pierogow. Moga byc z serem albo moje ulubione ze szpinakiem. Moga byc okragle, kwadratowe albo trojkatne.