• Informacje na temat:

    tort z biszkoptem

Artykuły na temat: tort z biszkoptem
  • Tort makowy z białą czekoladą

    ...schłodzony krem. Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć ponczem, lekko docisnąć. 4. Tort wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę, potem polać polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu i znów(...), dodać aromat, przelać  do tortownicy z kominem  wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 45 min,  wystudzić, przekroić wzdłuż. 2. Czekoladę...

  • Sekrety biszkoptów

    Biszkopt pieczemy natychmiast po przygotowaniu, dzięki czemu ciasto nie opadnie w piekarniku. W tortownicy Jeśli piekę ciasto biszkoptowe w tortownicy, smaruję masłem tylko jej spód. Nie(...) Biszkopt na tort odwracam i kroję, w zależności od potrzeb, nożem lub nitką na dwie lub trzy warstwy. Na górze zawsze mam spód ciasta, który jest płaski. Dzięki temu łatwiej mi udekorować wierzch...

  • ...łatwiej rozkroić). Następnie nasącz ponczem (z posłodzonego naparu kawy lub herbaty). Po przełożeniu warstwy tortu układaj tak, aby dolny blat biszkoptowy znalazł się u góry. Dzięki temu wierzch tortu...

  • Sposób na idealny biszkopt

    ...ciasto wyjmowały. Biszkopt wydaje się zbyt suchy? Nakłuj go w kilku miejscach,  w otworki  wpuść po 2-3 krople soku pomarańczowego. 3. Pieczesz biszkoptowe blaty na tort? Brzegów tortownicy nie...

  • Wyśmienity tort

    ...wymieszane suche składniki, delikatnie wymieszaj łyżką. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, piecz 25-30 min w temp. 180°C. Wystudzony biszkopt przekrój na dwie części...

  • ...biszkoptów najlepsza jest mąka tortowa. Z kolei brązowy cukier nada upieczonemu ciastu piękny kolor i intensywny smak. Niektórzy dodają do biszkoptu proszek do pieczenia, aby ciasto nie opadło po upieczeniu. Z dodatkami Do ciasta biszkoptowego możemy dodać mielone orzechy, migdały, mak lub kakao. Smakowe biszkopty wykorzystuję głównie do przygotowania tortów. Pieczenie Natychmiast po...

  • ...opadnie w piekarniku. W tortownicy Jeśli piekę ciasto biszkoptowe w tortownicy, smaruję masłem tylko jej spód. Nie natłuszczam brzegów, gdyż podczas pieczenia ciasto od nich odejdzie i na środku(...) wilgotne, tylko miękkie i przypominać konsystencją watę. Zbyt mocno wypieczony biszkopt staje się suchy i twardy. Spód na górze. Biszkopt na tort odwracam i kroję, w zależności od potrzeb, nożem lub nitką...

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    ...pieczenia i małymi porcjami wsypuj do masy jajecznej. Ciasto wymieszaj z pokruszonymi ciastkami i przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr. 26 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175(...) do dekoracji). Spodni blat biszkoptowy umieść w tortownicy. Rozsmaruj na nim krem, przykryj drugim plackiem. Torcik wstaw do lodówki na 4 godziny. Resztę śmietany ubij z ostatnim cukrem wanilinowym...

  • Tort sernikowy

    ..., dosypując cukier. Następnie, wciąż ucierając, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp suche składniki, delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz(...) cukier oraz sok z cytryny, zmiksuj. Następnie dodaj przestudzoną żelatynę, zmiksuj, by składniki dokładnie się połączyły i nie było grudek. Pierwszy blat ciasta włóż do czystej tortownicy, wyłóż masę...

  • Jak piec biszkopt

    Biszkopt na tort można upiec 2-3 dni przed podaniem – wysuszone ciasto łatwiej będzie rozkroić. Blatom przywrócimy wilgotność, nasączając je esencją herbacianą.

Wideo na temat: tort z biszkoptem
  • Kremy i polewy do tortów. Przepisy Anny Wróbel

    Cukiernik Anna Wróbel pokazała w kuchni "Dzień Dobry TVN" jak przygotować krem do tortu, nasączyć biszkopt i zblanszować czekoladę. Pokazała też torty własnej roboty w kształcie pająka i muchy.

Dyskusje na temat: tort z biszkoptem
  • Biszkopt dopieszczony :)

    może być duża łyżka). Mąka najlepsza jest wbrew pozorom nie tortowa tylko krupczatka, co nie znaczy, że z tortowej lub wrocławskiej nie wyjdzie. Natychmiast po wymieszaniu ciasta należy je wlać do(...) jajo 3 dkg mąki i 3 dkg cukru. Ilość na spory tort: 10 jaj, 30 dkg maki i 30 dkg cukru. Powodzenia i smacznego!

  • Re:  pomysł na tort

    Najlepszy do tortu to jest swój biszkopt.Krem robię z mleka, cukru i jaj, plus masło i masło roślinne. Masy robię z kakaem, orzechami,owocami jak ananasy czy brzoskwinie, lub winogrona. Sącz z wody(...) i boki smarujemy kremem a potem obsypujemy wiórkami bądź startym biszkoptem /tylko wtedy gdy za bardzo nam się podpiekł/ Zabawy dużo,dużo mycia, bo kilka mise plus szpryca do dekoracji ale eekt :palce

  • Re: Biszkopt,prosze o rade.

    Ja jestem średnią kucharką (na smakerze zalogowałam się jako poszukiwacz ciekawych przepisów), ale akurat tort biszkoptowy to moja specjalność i ZAWSZE upuszczam z wysokości pasa blaszkę ze świeżo wyjętym z piekarnika biszkoptem :) To brzmi magicznie, ale naprawdę działa- biszkopt dzięki temu nigdy nie opada. Piekę z proszkiem do pieczenia, starannie ubijam białka i żółtka oddzielnie i dodaję

  • Re: Tort z PRL-u

    nie wiecie. A przepisy na ciasta z PRL-u czy z czasów obecnych niczym się nie różnią biszkopt zawsze będzie biszkoptem.