• Informacje na temat:

    tort z biszkoptem

Artykuły na temat: tort z biszkoptem
  • Tort Opium

    Świąteczny tort Opium.

  • Tort makowy z białą czekoladą

    ...schłodzony krem. Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć ponczem, lekko docisnąć. 4. Tort wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę, potem polać polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu i znów(...), dodać aromat, przelać  do tortownicy z kominem  wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 45 min,  wystudzić, przekroić wzdłuż. 2. Czekoladę...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Sekrety biszkoptów

    Biszkopt pieczemy natychmiast po przygotowaniu, dzięki czemu ciasto nie opadnie w piekarniku. W tortownicy Jeśli piekę ciasto biszkoptowe w tortownicy, smaruję masłem tylko jej spód. Nie(...) Biszkopt na tort odwracam i kroję, w zależności od potrzeb, nożem lub nitką na dwie lub trzy warstwy. Na górze zawsze mam spód ciasta, który jest płaski. Dzięki temu łatwiej mi udekorować wierzch...

  • ...łatwiej rozkroić). Następnie nasącz ponczem (z posłodzonego naparu kawy lub herbaty). Po przełożeniu warstwy tortu układaj tak, aby dolny blat biszkoptowy znalazł się u góry. Dzięki temu wierzch tortu...

  • Sposób na idealny biszkopt

    ...ciasto wyjmowały. Biszkopt wydaje się zbyt suchy? Nakłuj go w kilku miejscach,  w otworki  wpuść po 2-3 krople soku pomarańczowego. 3. Pieczesz biszkoptowe blaty na tort? Brzegów tortownicy nie...

  • Wyśmienity tort

    ...wymieszane suche składniki, delikatnie wymieszaj łyżką. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, piecz 25-30 min w temp. 180°C. Wystudzony biszkopt przekrój na dwie części...

  • ...biszkoptów najlepsza jest mąka tortowa. Z kolei brązowy cukier nada upieczonemu ciastu piękny kolor i intensywny smak. Niektórzy dodają do biszkoptu proszek do pieczenia, aby ciasto nie opadło po upieczeniu. Z dodatkami Do ciasta biszkoptowego możemy dodać mielone orzechy, migdały, mak lub kakao. Smakowe biszkopty wykorzystuję głównie do przygotowania tortów. Pieczenie Natychmiast po...

  • ...opadnie w piekarniku. W tortownicy Jeśli piekę ciasto biszkoptowe w tortownicy, smaruję masłem tylko jej spód. Nie natłuszczam brzegów, gdyż podczas pieczenia ciasto od nich odejdzie i na środku(...) wilgotne, tylko miękkie i przypominać konsystencją watę. Zbyt mocno wypieczony biszkopt staje się suchy i twardy. Spód na górze. Biszkopt na tort odwracam i kroję, w zależności od potrzeb, nożem lub nitką...

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    ...pieczenia i małymi porcjami wsypuj do masy jajecznej. Ciasto wymieszaj z pokruszonymi ciastkami i przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr. 26 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175(...) do dekoracji). Spodni blat biszkoptowy umieść w tortownicy. Rozsmaruj na nim krem, przykryj drugim plackiem. Torcik wstaw do lodówki na 4 godziny. Resztę śmietany ubij z ostatnim cukrem wanilinowym...

Wideo na temat: tort z biszkoptem
  • Kremy i polewy do tortów. Przepisy Anny Wróbel

    Cukiernik Anna Wróbel pokazała w kuchni "Dzień Dobry TVN" jak przygotować krem do tortu, nasączyć biszkopt i zblanszować czekoladę. Pokazała też torty własnej roboty w kształcie pająka i muchy.

Dyskusje na temat: tort z biszkoptem
  • Biszkopt dopieszczony :)

    może być duża łyżka). Mąka najlepsza jest wbrew pozorom nie tortowa tylko krupczatka, co nie znaczy, że z tortowej lub wrocławskiej nie wyjdzie. Natychmiast po wymieszaniu ciasta należy je wlać do(...) jajo 3 dkg mąki i 3 dkg cukru. Ilość na spory tort: 10 jaj, 30 dkg maki i 30 dkg cukru. Powodzenia i smacznego!

  • Re:  pomysł na tort

    Najlepszy do tortu to jest swój biszkopt.Krem robię z mleka, cukru i jaj, plus masło i masło roślinne. Masy robię z kakaem, orzechami,owocami jak ananasy czy brzoskwinie, lub winogrona. Sącz z wody(...) i boki smarujemy kremem a potem obsypujemy wiórkami bądź startym biszkoptem /tylko wtedy gdy za bardzo nam się podpiekł/ Zabawy dużo,dużo mycia, bo kilka mise plus szpryca do dekoracji ale eekt :palce

  • Re: Biszkopt,prosze o rade.

    Ja jestem średnią kucharką (na smakerze zalogowałam się jako poszukiwacz ciekawych przepisów), ale akurat tort biszkoptowy to moja specjalność i ZAWSZE upuszczam z wysokości pasa blaszkę ze świeżo wyjętym z piekarnika biszkoptem :) To brzmi magicznie, ale naprawdę działa- biszkopt dzięki temu nigdy nie opada. Piekę z proszkiem do pieczenia, starannie ubijam białka i żółtka oddzielnie i dodaję

  • Re: Tort z PRL-u

    nie wiecie. A przepisy na ciasta z PRL-u czy z czasów obecnych niczym się nie różnią biszkopt zawsze będzie biszkoptem.