• Informacje na temat:

    talerze przechowywanie

Artykuły na temat: talerze przechowywanie
  • Nowalijki na talerzu

    Jeść, czy nie jeść? ​Te naprawdę wartościowe pojawiają się na przełomie maja i czerwca. Wcześniejsze często tylko ładnie wyglądają. O ile na jakość nowalijek nie ma dużego wpływu uprawa szklarniowa (mogą być jedynie mniej pachnące czy słodkie, niż te dojrzewające w polu), o tyle ma nawożenie.

  • Przyprawy i spółka Przypraw lepiej nie trzymać w torebkach, w których je kupiliśmy. Przesypane do zamykanych pojemników nie...

  • Czy lodówka to jedyne i najlepsze miejsce na przechowywanie warzyw, owoców i ziół? Jak długo i w jakich warunkach trzymać przetwory na zimę? Warto to ...

  • Wiosną na nasze talerze zaczyna trafiać coraz więcej świeżych warzyw. Jak je przechowywać, żeby nie zwiędły lub się nie zepsuły?

  • Jak przechowywać owoce w okresie zimowym?

    Owoce to podstawa naszej diety i ciężko się bez nich obejść, zwłaszcza zimą. Dlatego warto wiedzieć jak z nimi postępować, by służyły nam jak najdłużej. Poznajcie sprawdzone sposoby na przechowywanie owoców.

  • Jak przechowywać owoce i warzywa

    Czy lodówka to jedyne i najlepsze miejsce na przechowywanie warzyw, owoców i ziół? Jak długo i w jakich warunkach trzymać przetwory na zimę? Warto to sprawdzić, by produkty były źródłem substancji odżywczych cały rok. Najważniejszą zasadą przechowywania wszystkich płodów rolnych jest to, aby nie trzymać ich w plastikowych torbach lub workach, także w lodówce. Nie służą im także światło i ciepło...

  • Nie tylko suszenie.  Jak przechowywać grzyby na zimę

    ...3/4 wysokości. Zalej kwaśnym mlekiem, przykryj talerzem, obciąż ciężkim przedmiotem, a naczynie obwiąż gęstym płótnem. Przez kilka dni grzyby mają się kisić w temperaturze około 20°C. Potem przenieś...

  • Po rodzinnej uroczystości często na talerzach zostaje pokrojona wędlina. Aby nie obeschła, poprzekładaj ją liśćmi zielonej sałaty i wstaw...

  • Eliksiry młodości na naszym talerzu

    Wakacje to dobra pora, by zmienić swój jadłospis w… regenerującą kurację dla urody. Produkty, które odejmują lat, są teraz pyszne, niedrogie i… w zasięgu ręki.

  • Patison na talerzu

    Mniejszy brat dyni, kabaczka i cukinii. Warto go posmakować - patison jest bardzo smaczny i długo zachowuje świeżość.