• Informacje na temat:

    szparagi z szynka

Artykuły na temat: szparagi z szynka
  • ...mięso około 2 godzin. Jeśli szynkę peklowałaś 3-4 tygodnie, wystarczy około 90 minut. Taka szynka po wystu dzeniu nadaje się już do krojenia i jedzenia. Peklowaną i parzoną szynkę możesz także(...) Parma − tak nazywa się w oryginale surowa szynka z okolic Parmy. Produkowana jest z całych udźców, które najpierw naciera się solą morską, a potem suszy w specjalnie wentylowanych pomieszczeniach...

  • Sezon na szparagi

    ...​Sezon na szparagi w tym roku zaczął się wcześniej niż zwykle. Już możemy cieszyć nimi nasze podniebienie. Bo szparagi są pyszne i mają dużo walorów zdrowotnych.

  • Szynka parmeńska

    Surowa, lekko solona szynka wieprzowa pochodząca z Włoch, o wspaniałym zapachu i subtelnym smaku, właściwie nie tuczy. Wyśmienicie smakuje jedzona sama, pokrojona w bardzo cienkie plastry, ale(...) do pizzy. W daniach makaronowych Szynka z Parmy i pasta to duet idealny, makaron wydobywa bowiem jej wyrafinowany smak. Ugotuj penne. Podsmaż czosnek, cebulkę, suszone pomidory i pokrojone...

  • Sezon na szparagi w tym roku zaczął się wcześniej niż zwykle. Już możemy cieszyć nimi nasze podniebienie. Bo szparagi są pyszne i mają dużo walorów zdrowotnych. Zawierają sporo białka, witamin(...) jakości szparagi muszą być świeże Są wówczas słodkie, kruche, soczyste, jędrne, bez twardych włókien, dlatego najkorzystniej jest je przyrządzać w dniu zakupu. Wybierajmy te, które mają wilgotne końce...

  • Szparagi - instrukcja obsługi

    Jak kupować? Wybierając szparagi sprawdź, czy ich główki są ściśle zamknięte, a końcówki wilgotne. Ich skórka powinna być sprężysta, a po ściśnięciu końcówki powinien z niej wypływać sok. Zielone są delikatniejsze i nie mają włókien. Jak gotować? Szparagi wymagają starannej obróbki. Najpierw odetnij dolną łykowatą część pędu, usuń z nich cienką skórkę (zaczynając poniżej główki), umyj je...

  • Sałatka ze szparagów

    Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i połowy cytryny, schłodzić w zimnej wodzie. Szparagi wyjąć, osuszyć, po odkrojeniu...

  • Wiosenne lasagne

    Szparagi warto jeść tylko w maju, później nie są już takie aromatyczne. Najadaj się więc do syta!

  • Pyszna fasolka

    Szparagi dla biednych - czyli pomysły na fasolkę szparagową...

  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • Wiosenny rarytas

    Sezon na szparagi właśnie trwa. Warto w pełni go wykorzystać i zaserwować te warzywa w sposób klasyczny lub bardziej wykwintny.

Wideo na temat: szparagi z szynka
  • Zmysłowe smaki: Makaron ze szparagami i szynką

    Sezon na szparagi trwa! Wykorzystaj w kuchni te pyszne warzywa i zrób szybkie, ale przepyszne danie. Aby zachwycić najbliższych, potrzebujesz jedynie makaronu, szynki i szparagów. Koniecznie wypróbuj! Tutaj znajdziesz przepis na makaron ze szparagami i szynką. Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Bagietka ze szparagami i szynką, otwarta kanapka z polędwiczką. Piotr Kucharski i jego kanapki

    - Chcę pokazać, jak można zrobić fajne kanapki, które też można przygotować na grillu - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: bagietkę ze szparagami i szynką, tosty, otwartą kanapkę z polędwiczką, kofty z wieprzowiny oraz pity. (źródło: Dzień Dobry TVN/ x-news)

Dyskusje na temat: szparagi z szynka
  • Re: dietetyczne szparagi - 8 kg

    A ja robie pyszną sałatke,ale niestety ze względu na składniki raczej nie jest odchudzająca.Szparagi,gotuje już pokrojone w plasterki,szynka,jajka,majonez i sporo koperku.Pycha!

  • Re: Szparagi - instrukcja obsługi

    Też za pierwszym razem mi nie smakowaly. Teraz się nimi zajadam:) Spróbuj z łososiem, jajkiem sadzonym i sosem beszamelowym pyyyychaaa. Ewentualnie szynka szwardzwaldzka, może być tez parmeńska , odrobina musztardy i szparagi, do tego młode ziemniaczki - najlepszy obiad:)

  • Re: Szparagi z serem, indykiem i boczkiem

    Szpargi sie gotuje krotko 5 - 7 min.inaczej to bloto,.po co je obwijac kotletem jak mozna szynka np.parmenska jest krocej .

  • Re: Jak Niemcy inspirowały Marka Twaina

    Sos holenderski i szynka też są bardzo odżywcze, bez nich szparagi już nie są tak pyszne ;-)

  • Re: Szparagi à la mimosa, czyli kolejne wielkanocne danie

    w niemczech wlasnie zaczyna sie sezon na szparagi. na kazdym rogu stoi budka z tymi pysznosciami w roznych rozmiarach i kategoriach. i mlode ziemniaki. im blizej czerwca tym sa tansze. mozna i jako danie glowne (chetnie z aromatyczna szynka) albo jarzyne. jak kto lubi:-) do tej pory przygotowywałam szparagi jako przystawkę, pierwszy raz słyszę, że stanowią danie główne...

  • Re: Pyszna fasolka

    Trzeba miec naprawde talent, zeby uzyc takiego stwierdzenia. Czy osoba wie, ze np. fasolke schladza sie w LODOWATEJ wodzie po to , aby przestala sie gotowac? Te szparagi w szynce to jakas mara, bo po dwukrotnej obrobce cieplnej fasolka bedzie ohydna w smaku, a szynka po 20 min w 180C sucha jak pieprz. Ogolnie ten przepis jest fatalny nawet dla BIEDNYCH. Zupa-krem powinna pozostac w takiej