• Informacje na temat:

    szparagi z piekarnika

Artykuły na temat: szparagi z piekarnika
  • Solgaz: Piekarnik z mikrofalą i parą

    Firma Solgaz wprowadza do swojej oferty piekarnik kompaktowy SP - 34 - PM - łączący funkcje piekarnika, mikrofali z gotowaniem na parze.

  • Frittata to włoska wersja omletu. Można ją łączyć dowolnymi, ulubionymi składnikami. W tej wersji są szparagi, pomidory i mozzarella. Wygląda świetnie i tak też smakuje. Polecamy!

  • Omlet z piekarnika z warzywami

    ...lub zielonych szparagów, 2 łyżki masła, sól,  pieprz. Cebulę obierz z łupin, posiekaj w drobną kostkę. Pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową lub szparagi ugotuj w osolonym wrzątku(...) oraz fasolkę lub szparagi, wymieszaj łyżką. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym masłem. Wlej masę. Piecz 20-30 min, aż masa się zetnie, w temperaturze 170

  • Wiwat, szparagi

    Majową porą stawiamy na szparagi. Dzisiaj w wersji zapiekanej.

  • Sezon na szparagi

    Szparagi w sosie ziołowym Składniki na 4 porcje: 2 kg białych szparagów, 10 dag masła, 2 jajka, 1-2 łyżeczki cukru, gałązki koperku i natki, po pół pęczka trybuli i szczypiorku, pieprz, 1 mała(...)). Przestudzić, obrać ze skorupek. Białe szparagi opłukać, obrać, odciąć twarde końcówki. Pędy związać w pęczki. W wysokim garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, masła i szczypty cukru. Szparagi wstawić do...

  • Tarta z łososiem

    Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Szparagi umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na podpieczone ciasto ułóż pokrojone szparagi. Całość zalej masą...

  • Szparagi à la mimosa, czyli kolejne wielkanocne danie

    ....   Do takich szparagow podalam cieple, prosto z piekarnika biale buleczki posypane ziarnami sezamu i maku oraz swieze maslo.

  • ...kurczak znajduje się w piekarniku, przygotowujemy szparagi. Szparagi płuczemy w bieżącej wodzie, odkrawamy dolne końce. Tak przygotowane szparagi gotujemy w wodzie z solą przez około 2-5 minut. Po tym czasie wyjmujemy szparagi z wody, płuczemy w zimnej wodzie. Wyjmujemy kurczaka z piekarnika.  Sposób podania: Na talerzu układamy po jednej piersi z kurczaka, obok kładziemy ugotowane szparagi...

  • Tarta z łososiem

    Przygotowanie Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku. Szparagi umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na podpieczone ciasto ułóż pokrojone szparagi. Całość zalej masą...

  • Z gruntu dobre

    ...i dodać do zupy bądź sałatki. 2. Szparagi i rzodkiewki wymieszaj z oliwą, przyprawą zatar i solą. Wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. 3. Po upieczeniu posyp pokruszoną fetą(...) mieszanką dzikiego tymianku z sumakiem i prażonym sezamem. Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut 1. Szparagi i rzodkiewki umyj. Odetnij...

Dyskusje na temat: szparagi z piekarnika
  • Re: Czas na szparagi

    Tylko oliwą powinno się polewać już po wyciągnięciu z piekarnika

  • Re: Grillowane szparagi z boczkiem

    Wczoraj przygotowałem szparagi zielone w cieście francuskim. Na blasze rozwiń papier do pieczenia , na nim gotowy płat ciasta francuskiego. Na to rozłóż kilka plastrów dobrej szynki, a na niej szparagi wcześniej pozbawione twardych końcówek , posyp płatkami masła i delikatnie popieprz, przykrywając plastrami szynki np. szwarcwaldzkiej. Na całości rozłóż płat ciasta francuskiego zlepiając brzegi