• Informacje na temat:

    szparagi z grilla

Artykuły na temat: szparagi z grilla
  • Grillowane szparagi z cytrynową śmietaną z sera koziego

    ...natrzyj odrobiną oleju kokosowego. Piecz szparagi około 5 minut, aż pojawią się na nich ślady żeberek grilla. Odwróć i piecz jeszcze kilka minut, aż każdy szparag zmięknie i będzie ładnie upieczony(...)Szparagi są doskonałe i na surowo, i po ugotowaniu, a tu je lekko zgrillowałam i ułożyłam na wykwintnym łożu ze śmietany z sera koziego o cytrynowym aromacie. Ten sos nadaje się znakomicie do...

  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ...​Co wrzucić na ruszt, w jakiej temperaturze piec, czym rozpalić grilla? Radzimy, jak grillować, żeby potrawy smakowały i nie szkodziły.

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Kurczak po włosku czyli Cacciatore oraz o produktach sezonowych na maj… i kawałek czerwca !

    ...… WARZYWA . Sezon na szparagi wciąż w pełni: białe, zielone, fioletowe. Zak ilka dni pojawi się pierwszy zielony groszek i młody bób – te warzywa dają ogromne pole do popisu. Są też już pierwsze świeże(...) do niego świeże sardynki – szczególnie te z grilla to dla mnie strzał w dziesiątkę!   Z SEROW … od maja właściwie wszystkie sery są dobre. Krowy, owce i kozy od kilku tygodni pasą się na...

  • Wielki Test o Żywności – znamy wyniki

    Barbara Włodarczyk i Marcin Antosiewicz zwyciężyli w Wielkim Teście o Żywności.

  • Szynka parmeńska

    Swoje walory smakowe zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu przez około rok.

  • Gotowe na czas

    ..., 1 szklanka drobno posiekanej natki pietruszki, 2 cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek Rozgrzej piekarnik do 50°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Umyj szparagi, osusz, obierz i odetnij zdrewniałe końcówki. W wysokim, wąskim garnku zagotuj 1,5 l wody i do wrzątku wrzuć szparagi. Gotuj ok. 8 minut, odcedź. W tym czasie wymieszaj okruchy chlebowe lub bułkę tartą z solą i pieprzem. W oddzielnej...

  • Letnie menu

    ..., nadziać na szpadki i posmarować marynatą. Układać na rozgrzanym grillu. Warzywa grilować na przykrytej tacce, 2-3 minuty przed końcem grillowania również skropić marynatą.   Pstrągi z grilla...

  • Co ze sobą zabrać na majówkę?

    .... I praktycznie największą uwagę przywiązujemy nie do rodzaju grilla, kieliszków czy koca, jaki ze sobą weźmiemy, ale właśnie do tego, co na tym grillu przyrządzimy i czego do tych pyszności się napijemy(...) czy nawiązywanie romansów. Im cieplej, tym działanie afrodyzjaków silniejsze. Jednymi z najbardziej popularnych są szparagi, morele, daktyle, sery, seler, pstrągi, ostrygi, orzechy włoskie, miód...

  • Co ze sobą zabrać na majówkę?

    .... I praktycznie największą uwagę przywiązujemy nie do rodzaju grilla, kieliszków czy koca, jaki ze sobą weźmiemy, ale właśnie do tego, co na tym grillu przyrządzimy i czego do tych pyszności się napijemy(...) czy nawiązywanie romansów. Im cieplej, tym działanie afrodyzjaków silniejsze. Jednymi z najbardziej popularnych są szparagi, morele, daktyle, sery, seler, pstrągi, ostrygi, orzechy włoskie, miód...

Wideo na temat: szparagi z grilla
  • Sezon szparagowy. Jakie potrawy przygotował Mikołaj Rey?

    Kucharz Mikołaj Rey z pomocą uczestników "MasterChefa Juniora" Hanną Kandorą i Mateuszem Steciem przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania ze szparagami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: krem z białych szparagów, zielone szparagi z grilla w papilocie, szparagi z sosem mousseline i szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce.

Dyskusje na temat: szparagi z grilla
  • Re: Co zdrowego i lekkiego na GRILLA? :)

    Szparagi, marynowane pieczarki, cebula, kurczak, owoce typu mango czy ananas - możliwości jest naprawdę wiele.

  • Re: Co na grilla?

    Dodam pomysł na szparagi z grilla :) Obrane szparagi skrapiamy oliwą z oliwek, następnie zawijamy w szynkę, oprószamy przyprawami i grillujemy kilka razy obracając. Szparagi przed podaniem skrapiamy octem balsamicznym i zjadamy zanim wystygną. 0003B7U738WWTDF3

  •  Re: z czym brokuły?

    prosto i zdrowo rozgrzac olej na patelni ( tylko nie uzywac oliwy z oliwek-naukowcy nie polecaja) wrzucic pokrojony czosnek a nastepnie brokuly. sol i pierz do smaku. dla urozmaicenia mozna dodac, szparagi, brukselke, kalafior i jakiekolwiek inne warzywa, na ktore tylko mamy ochote... nie uzywam sera, bo podnosi cholesterol i zatyka jelita najlepiej podawac z kurczakiem prosto z grilla zycze