• Informacje na temat:

    szparagi z grilla

Artykuły na temat: szparagi z grilla
  • Grillowane szparagi z cytrynową śmietaną z sera koziego

    ...natrzyj odrobiną oleju kokosowego. Piecz szparagi około 5 minut, aż pojawią się na nich ślady żeberek grilla. Odwróć i piecz jeszcze kilka minut, aż każdy szparag zmięknie i będzie ładnie upieczony(...)Szparagi są doskonałe i na surowo, i po ugotowaniu, a tu je lekko zgrillowałam i ułożyłam na wykwintnym łożu ze śmietany z sera koziego o cytrynowym aromacie. Ten sos nadaje się znakomicie do...

  • Bosacka: Witaminy z grilla

    .... czosnek, cebula, kalafior) zawierają flawonoidy działające przeciwbakteryjnie. Mają też siarkę, która poprawia stan włosów i paznokci. Z kolei zielone (np. szpinak, brokuły, szparagi) oczyszczają(...) - 100 gramów dostarcza średnio 40 kcal, podczas gdy tyle samo wieprzowiny aż 180! Na grilla nie nadają się te wodniste (np. zielony ogórek) czy twarde (np. ziemniaki, marchew, chyba że przed...

  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ...​Co wrzucić na ruszt, w jakiej temperaturze piec, czym rozpalić grilla? Radzimy, jak grillować, żeby potrawy smakowały i nie szkodziły.

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Kurczak po włosku czyli Cacciatore oraz o produktach sezonowych na maj… i kawałek czerwca !

    ...… WARZYWA . Sezon na szparagi wciąż w pełni: białe, zielone, fioletowe. Zak ilka dni pojawi się pierwszy zielony groszek i młody bób – te warzywa dają ogromne pole do popisu. Są też już pierwsze świeże(...) do niego świeże sardynki – szczególnie te z grilla to dla mnie strzał w dziesiątkę!   Z SEROW … od maja właściwie wszystkie sery są dobre. Krowy, owce i kozy od kilku tygodni pasą się na...

  • Wielki Test o Żywności – znamy wyniki

    Barbara Włodarczyk i Marcin Antosiewicz zwyciężyli w Wielkim Teście o Żywności.

  • Szynka parmeńska

    Swoje walory smakowe zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu przez około rok.

  • Gotowe na czas

    ..., 1 szklanka drobno posiekanej natki pietruszki, 2 cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek Rozgrzej piekarnik do 50°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Umyj szparagi, osusz, obierz i odetnij zdrewniałe końcówki. W wysokim, wąskim garnku zagotuj 1,5 l wody i do wrzątku wrzuć szparagi. Gotuj ok. 8 minut, odcedź. W tym czasie wymieszaj okruchy chlebowe lub bułkę tartą z solą i pieprzem. W oddzielnej...

  • Letnie menu

    ..., nadziać na szpadki i posmarować marynatą. Układać na rozgrzanym grillu. Warzywa grilować na przykrytej tacce, 2-3 minuty przed końcem grillowania również skropić marynatą.   Pstrągi z grilla...

  • Co ze sobą zabrać na majówkę?

    .... I praktycznie największą uwagę przywiązujemy nie do rodzaju grilla, kieliszków czy koca, jaki ze sobą weźmiemy, ale właśnie do tego, co na tym grillu przyrządzimy i czego do tych pyszności się napijemy(...) czy nawiązywanie romansów. Im cieplej, tym działanie afrodyzjaków silniejsze. Jednymi z najbardziej popularnych są szparagi, morele, daktyle, sery, seler, pstrągi, ostrygi, orzechy włoskie, miód...

Wideo na temat: szparagi z grilla
  • Sezon szparagowy. Jakie potrawy przygotował Mikołaj Rey?

    Kucharz Mikołaj Rey z pomocą uczestników "MasterChefa Juniora" Hanną Kandorą i Mateuszem Steciem przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania ze szparagami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: krem z białych szparagów, zielone szparagi z grilla w papilocie, szparagi z sosem mousseline i szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce.

Dyskusje na temat: szparagi z grilla
  • Re: Co zdrowego i lekkiego na GRILLA? :)

    Szparagi, marynowane pieczarki, cebula, kurczak, owoce typu mango czy ananas - możliwości jest naprawdę wiele.

  • Re: Co na grilla?

    Dodam pomysł na szparagi z grilla :) Obrane szparagi skrapiamy oliwą z oliwek, następnie zawijamy w szynkę, oprószamy przyprawami i grillujemy kilka razy obracając. Szparagi przed podaniem skrapiamy octem balsamicznym i zjadamy zanim wystygną. 0003B7U738WWTDF3

  •  Re: z czym brokuły?

    prosto i zdrowo rozgrzac olej na patelni ( tylko nie uzywac oliwy z oliwek-naukowcy nie polecaja) wrzucic pokrojony czosnek a nastepnie brokuly. sol i pierz do smaku. dla urozmaicenia mozna dodac, szparagi, brukselke, kalafior i jakiekolwiek inne warzywa, na ktore tylko mamy ochote... nie uzywam sera, bo podnosi cholesterol i zatyka jelita najlepiej podawac z kurczakiem prosto z grilla zycze