• Informacje na temat:

    szparagi w szynce

Artykuły na temat: szparagi w szynce
  • Sezon na szparagi

    ...​Sezon na szparagi w tym roku zaczął się wcześniej niż zwykle. Już możemy cieszyć nimi nasze podniebienie. Bo szparagi są pyszne i mają dużo walorów zdrowotnych.

  • Szynka parmeńska

    Swoje walory smakowe zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu przez około rok.

  • Sezon na szparagi w tym roku zaczął się wcześniej niż zwykle. Już możemy cieszyć nimi nasze podniebienie. Bo szparagi są pyszne i mają dużo walorów zdrowotnych. Zawierają sporo białka, witamin(...) jakości szparagi muszą być świeże Są wówczas słodkie, kruche, soczyste, jędrne, bez twardych włókien, dlatego najkorzystniej jest je przyrządzać w dniu zakupu. Wybierajmy te, które mają wilgotne końce...

  • ...i chrustu jałowcowego. Dzięki temu mięso ma intensywny, dymny smak. Świetnie komponuje się on z owocami i warzywami, takimi jak szparagi czy brokuły. Podaje się ją, podobnie jak parmeńską, pokrojoną...

  • Szparagi - instrukcja obsługi

    Jak kupować? Wybierając szparagi sprawdź, czy ich główki są ściśle zamknięte, a końcówki wilgotne. Ich skórka powinna być sprężysta, a po ściśnięciu końcówki powinien z niej wypływać sok. Zielone są delikatniejsze i nie mają włókien. Jak gotować? Szparagi wymagają starannej obróbki. Najpierw odetnij dolną łykowatą część pędu, usuń z nich cienką skórkę (zaczynając poniżej główki), umyj je...

  • Sałatka ze szparagów

    Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i połowy cytryny, schłodzić w zimnej wodzie. Szparagi wyjąć, osuszyć, po odkrojeniu...

  • Pyszna fasolka

    Szparagi dla biednych - czyli pomysły na fasolkę szparagową...

  • Wiosenne lasagne

    Szparagi warto jeść tylko w maju, później nie są już takie aromatyczne. Najadaj się więc do syta!

  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • Wiosenny rarytas

    Sezon na szparagi właśnie trwa. Warto w pełni go wykorzystać i zaserwować te warzywa w sposób klasyczny lub bardziej wykwintny.

Wideo na temat: szparagi w szynce
  • Zmysłowe smaki: Makaron ze szparagami i szynką

    Sezon na szparagi trwa! Wykorzystaj w kuchni te pyszne warzywa i zrób szybkie, ale przepyszne danie. Aby zachwycić najbliższych, potrzebujesz jedynie makaronu, szynki i szparagów. Koniecznie wypróbuj! Tutaj znajdziesz przepis na makaron ze szparagami i szynką. Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Bagietka ze szparagami i szynką, otwarta kanapka z polędwiczką. Piotr Kucharski i jego kanapki

    - Chcę pokazać, jak można zrobić fajne kanapki, które też można przygotować na grillu - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz przygotował: bagietkę ze szparagami i szynką, tosty, otwartą kanapkę z polędwiczką, kofty z wieprzowiny oraz pity. (źródło: Dzień Dobry TVN/ x-news)

Dyskusje na temat: szparagi w szynce
  • Re: Ratunku-nalot rodziny

    Witaj, Ja w tym roku co prawda nie będę miała aż tak licznej rodziny na święta,ale... Wymyśliłam sobie - oprócz tradycyjnej białej kiełbaski,żurku z grzankami czosnkowymi,wędzonych swoich wędlin- także tradycyjne jajka z łososiem i koperkiem oraz szparagi (koszt słoika ok.10zł, chyba że masz mrożone) zawijane z sałatką warzywną w szynce a to wszystko na półmisku z innymi "drobiazgami" zalanymi

  • Re: Sezon na szparagi w kuchni Andrzeja Polana

    Szparagi muszą być nie rozgotowane. Gotuje się je w wodzie lekko osolonej, dodaje płaską łyżeczkę cukru, łyżkę dobrego masła i plaster cytryny. Po odcedzeniu powinny lekko się uginać. Ja podaje je w szynce parmeńskiej polane sosem holenderskim z dodatkiem pieprzu i świeżego szczypiorku. W moim regionie szparagi to typowy regionalny przysmak. Można z nimi eksperymentować dzieciaki lubią je

  • Re: Pyszna fasolka

    Trzeba miec naprawde talent, zeby uzyc takiego stwierdzenia. Czy osoba wie, ze np. fasolke schladza sie w LODOWATEJ wodzie po to , aby przestala sie gotowac? Te szparagi w szynce to jakas mara, bo po dwukrotnej obrobce cieplnej fasolka bedzie ohydna w smaku, a szynka po 20 min w 180C sucha jak pieprz. Ogolnie ten przepis jest fatalny nawet dla BIEDNYCH. Zupa-krem powinna pozostac w takiej