• Informacje na temat:

    szaszłyk

Artykuły na temat: szaszłyk
  • Szaszłyk z kurczaka

    ...ręcznikiem i kroimy w dużą kostkę. Oprószamy solą, a następnie nadziewamy na cztery metalowe lub drewniane szpatułki. Na patelni rozgrzewamy 4-5 łyżek oleju i smażymy szaszłyki około 10 minut z każdej strony na jasnozłoty kolor. Oprószamy pieprzem i słodką papryką. Przekładamy na talerz. Na patelnię z olejem po smażeniu szaszłyków przekładamy paprykę, cebulę, pieczarki, doprawiamy pieprzem...

  • Szaszłyk z indyka

    Przygotowanie: Mięso pokroić w dużą kostkę. Oliwę (3-4 łyżki) wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać tymianek, sól, pieprz, polać mięso, przykryć i schładzać w lodówce kilka godzin (najlepiej całą noc). Mięso nadziewać na patyczki do szaszłyków (wcześniej moczyć patyczki przez 30 min w wodzie: nie spalą się), piec w piekarniku w temp. 180ºC przez ok. 15 min. Sałatę umyć...

  • Szaszłyk z mielonego mięsa

    ...szaszłyki 8-10 minut na wolnym ogniu z każdej strony. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem jogurtowo-czosnkowym z dodatkiem mięty z ryżem lub tostami. Zobacz także:

  • Bałkańskie szaszłyki

    ...smaki się przegryzły. Następnie wilgotną dłonią formuj cienkie wałeczki i nadziewaj wzdłuż na długie patyki do szaszłyków namoczone  w zimnej wodzie. Z wierzchu posmaruj szaszłyki olejem.  Grilluj na brązowy kolor albo piecz w piekarniku. Serwuj szaszłyki z dowolną sałatką lub ulubionymi warzywami luzem, np. pomidorkami koktajlowymi. Doskonale pasuje do nich  sos tzatziki.

  • Kolorowe szaszłyki

    ...3-4 minuty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Po chwili smażenia  przekładamy  warzywa do miseczki. Boczek kroimy w dość grube i długie kostki. Na patyczki do szaszłyka nabijamy boczek, cebulę, paprykę, pomidor i mięso w dowolnej kolejności. Pamiętajmy jednak, że na końcach powinny się znajdować kawałki boczku lub mięsa, by szaszłyk się nie rozpadał. Tak...

  • Szaszłyki drobiowo-warzywne

    ...paprykę. Piecz na średnio rozgrzanym grillu 10-15 minut, od czasu do czasu obracając, aby szaszłyki równomiernie opiekły się ze wszystkich stron,oraz smarując pozostałą marynatą. Zobacz także:

  • Szaszłyki z pitą ziołową

    ..., jeśli są drewniane). Składniki: - 1 porcja pity ziołowej - 2 łyżki oleju do smażenia - 1 główka sałaty rzymskiej, umyta, wysuszona i pokrojona w cienkie paski Szaszłyki: - 30 dag chudego mielonego(...) 1-2 minuty. Usmażone pity owiń w ściereczkę, żeby nie wystygły w czasie, gdy smażysz następne. Połącz wszystkie składniki sosu jogurtowego i odstaw. Zmieszaj w misce wszystkie składniki szaszłyków...

  • Szaszłyki wołowo-paprykowe

    ...wyszło nam osiem szaszłyków. Przekładamy je na aluminiowe tacki i pieczemy na grillu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Zdejmujemy z ognia i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny lub białym winem.

  • Szaszłyki z morelami

    ...wykałaczki nabijaj kolejno kawałki mięsa, morele oraz plasterki pora.  9. Rozgrzej olej na patelni i smaż szaszłyki ok. 20 minut, aż mięso się zarumieni i będzie miękkie. 10. Zdejmij szaszłyki z patelni...

  • Szaszłyki z mięsem i owocami

    Tuż przed podaniem szaszłyki można polać sosem z oliwy z oliwek zmiksowanym ze świeżymi liśćmi bazylii.

Zdjęcia na temat: szaszłyk
Wideo na temat: szaszłyk
  • Szaszłyki i kaszanka, czyli majówkowa kuchnia uczestników "MasterChefa"

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" uczestnicy "MasterChef Junior": Mateusz Guncel, Anastazja Czyż i Stanisław Baumiller podzielili się swoimi ulubionymi majówkowymi przepisami. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: przepiórka czosnkowa z chimichurri, szaszłyk drobiowy z cukinią w tzatzikach, ziemniak pieczony w czosnku i kaszanka w kapuście z karmelizowaną czerwona cebulą. (Źródło: DDTVN/ x-news)

  • Owocowe szaszłyki dla dzieci

    Letnie miesiące to idealny czas na próbowanie przepysznych owoców, które dostępne są wtedy w niemal każdej ilości! Wielu z naszych milusińskich nie chce jednak kosztować pysznych, słodkich owoców - dzieci wolą przecież gotowe przekąski ze sklepu, dlatego by je zachęcić do spożywania zdrowych rzeczy, warto przygotować im... owocowe szaszłyki! W parę chwil, bez większego wysiłku przygotujecie dla

  • Szaszłyki baranie, tymiankowe risotto. Rodzinna kuchnia Jana Kuronia

    Jego ojciec Maciej Kuroń uczył Polaków gotować w pierwszym kulinarnym programie w Polsce. Jan Kuroń w kuchni "Dzień Dobry TVN" zdradził rodzinne przepisy. Jak wspomina czasy, kiedy jego ojciec występował w telewizji? Kucharz przygotował dania takie, jak: szaszłyki baranie z sałatką ziemniaczaną, skrzydełka z grilla oraz tymiankowe risotto z marchewką i selerem.

Dyskusje na temat: szaszłyk
  • Re: Co na grilla?

    Polecam szaszłyk z kawałkami piersi kurczaka, warzywami i pieczarkami. 00029RO7UI1KSA2F i grillowane oscypki! Mniam! Palce lizać :) 00029ROBFEQKK68J Smacznego :)

  • Re: Szaszłyki z kukurydzą

    Do bani takie szaszłyki. Szaszłyk z natury ma być z mięsem a tak to nie jest szaszłyk. Ciekawe czy jak autor tego artykułu wypije z kolegą pół basa to nażre się zieleniną. Pozdrawiam

  • Re: skromne przyjęcie

    Możesz zrobić szaszłyk nadziać kawałeczki fileta z kurczaka, troszkę boczku, cebuli, papryki, piec z 15 minut. Możesz to przygotować wcześniej, potem masz czas dla gości. Zrobiłam to moim dzieciom na urodziny - szybko zniknęło ze stołu.

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    Szaszłyk...hehehehe ..raczej mielony na patyku

  • Re: Wasza ostatnia wieczerza?

    1)Grillowane krewetki tygrysie z mieszanka sałat. 2)Rosół drobiowy z domowym makaronem w wykonaniu mojej ciotki. 3)Szaszłyk wieprzowy z dużą ilością cebuli,papryki i słoninki. 4)Młode ziemniaczki z koperkiem,polane masełkiem. 5)Mieszane warzywa z rusztu + zestaw surówek( w zasadzie obojętne,bo lubię wszystkie). 6)Wino czerwone wytrawne. 7)Deser- ciasto karmelowe + słodkie Sherry. To jeśli chodzi

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    Szaszłyki https://youtu.be/ffkY5ma0gbo

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    Czy autor ma jakieś pojęcie co nazywamy szaszłykiem?

  • Re: Szaszłyki wołowo-paprykowe

    "Smaczne szaszłyk"... Uczę się od was polski język...

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    rownie dobrze mozna nadziac na patyk ogorki kiszone albo kalafiora, ale na pewno nie bedzie to szaszlyk.

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    Taki szaszłyk może jedynie doprowadzić do zawału. Przecież to sam tłuszcz. Od kiedy się odchudzam zwracam szczególną uwagę na to co jem. Ponadto sporo biegam i stosuję iqgreen. W wakacje wolę mieć szczupłą sylwetkę, niż problemy z nadwagą.