• Informacje na temat:

    spizarnia w kuchni

Artykuły na temat: spizarnia w kuchni
  • Smaki spiżarni: Pomarańcze

    ...czy dorsza. Klasyką francuskiej kuchni jest kaczka w pomarańczach. Zachwyci też smakiem kurczak czy indyk w sosie pomarańczowym. Zobacz także:

  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    Ciecierzyca, cieciorka albo groch włoski - to określenia tej samej rośliny. Zwłaszcza ostatnia nazwa pasuje do niej najbardziej. Bo ciecierzyca kształtem i słodkim smakiem przypomina groch. Stanowi obowiązkowy składnik kuchni wegetariańskiej ze względu na cenne wartości odżywcze. Jest dobrym źródłem białka roślinnego, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin i minerałów. Możemy kupić suche...

  • Smaki spiżarni: Ryż

    .... Dobry do sałatek i drugiego dania. Jaśminowy - To aromatyczny, biały, długoziarnisty ryż. Ma lekko miodowy i słodkawy smak. Świetny do deserów oraz dań kuchni tajskiej. Arborio - Ma krótkie...

  • Smaki spiżarni: Kiełki

    ...młodego groszku. Pasują do duszonych mięs, warzyw i dań kuchni chińskiej. Świetnie komponują się z sosem sojowym. Brokułów - Mają lekko pikantny smak. Najlepsze do potraw na zimno, np. sałatek...

  • Robimy czystki w kuchni

    Zagracona kuchnia, w której nie możesz nic znaleźć? Za dużo sprzętów, naczyń i szklanek, a brak rzeczy niezbędnych? Znamy sposób na uporządkowanie domowej kuchni raz na zawsze. Choć porady Bey Johnson, autorki książki "Pokochaj swój dom" mogą się wydać drastyczne, są zaskakująco skuteczne.

  • Okupacja od kuchni

    ...i przełamując wszelkie żywieniowe opory. Generał Bór-Komorowski zjadł kota w śmietanie i nawet o tym nie wiedział. Aleksandra Zaprutko-Janicka otwiera przed czytelnikiem domowe kuchnie, zaplecza restauracji(...) i praktycznych porad. Możesz sprawdzić, jak dziś smakują okupacyjne rarytasy! I odkryć wiele zapomnianych potraw. Okupacja od kuchni to nie tylko historia walki z głodem - to przede wszystkim historia...

  • W spiżarni mam zawsze różne miody – obowiązkowo wielokwiatowy, lipowy i spadziowy. Niezwykle aromatyczne są akacjowy, wrzosowy i rzepakowy, które nadają większości potraw niepowtarzalny smak.

  • Myślisz o diecie, zacznij od "detoksu" kuchni

    ...- Wprowadzanie zdrowych nawyków żywieniowych warto rozpocząć od detoksu kuchni. Pozbycie się wszystkich niezdrowych, przetworzonych produktów, pozwoli nam wejść w nowy styl życia z czystą kartą i znacznie ułatwi ten proces - zachęca dietetyk gwiazd, Amelia Freer.

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • ​Pascal Brodnicki "Kuchnia z pomysłem"

    Gotuję, nie marnuję! Jak gotować prosto, szybko, smacznie, sezonowo? A do tego tak, by jak najmniej się zmarnowało? Kuchnia z pomysłem. Kupuj mądrze, przechowuj sprytnie, gotuj pysznie to zbiór(...) wyrzucać jedzenie. Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60

Dyskusje na temat: spizarnia w kuchni
  • Re: Marzy mi się ...

    Ja tez chce :))) i to wlasnie taka jak ta na zdjeciu. Za 3 lata planuje ogromna przebudowe domu i spizarnia jest w projekcie. Fajna spizarke ma tez Nigella Lawson w swojej kuchni. Jak widze te mieszanke kolorow i sloikow az slinka cieknie. Ja z przepisami nie bardzo, ale radze sobie calkiem niezle z przechowywaniem ziol ( mam zielnik w ogrodzie) i czasami jak mam duzo owocow przygotowuje