• Informacje na temat:

    sos z pieczarkami

Artykuły na temat: sos z pieczarkami
  • ​Naleśniki z pieczarkami i sosem holenderskim

    Składniki na 4 porcje: 8 szt. naleśników 200 g pieczarek 200 g boczniaków 100 g pora 2 gałązki tymianku Oliwa z oliwek 30 g masła Sos holenderski Sól i pieprz Pokrój grzyby. Posiekanego  pora usmaż na złocisty kolor. Dodaj pieczarki, boczniaki, tymianek, dopraw solą do smaku. Farsz nakładaj na naleśniki, zawijaj, smaż na oliwie na złocisty kolor. Podawaj z sosem holenderskim.

  • Kurczak z pieczarkami i puree

    ...wyjąć, sos zagęścić mąką kukurydzianą, ponownie włożyć mięso. 3. Selery i ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić, zalać śmietaną, zmiksować na gładkie puree. Doprawić gałką muszkatołowa i solą. Podawać z kurczakiem, polać sosem z cebulkami i pieczarkami, posypać resztą  posiekanego rozmarynu. Zobacz również:

  • Pieczarki w cieście

    ...pomidory, dusić, aż warzywa zmiękną i się rozpadną. Doprawić solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, cukrem, zmiksować. Sos podawać z pieczarkami.

  • ...ser. 8. Sos do makaronu Pieczarki podsmażone z cebulą, z dodatkiem przecieru pomidorowego, mogą być lekkim sosem do makaronu – muszelek, rurek lub spaghetti. 9. Z farszem Duże pieczarki świetnie...

  • Stek z pieczarkami

    Polędwicę potnij na kawałki i posyp pieprzem. Plastry pieczarek podsmaż na oliwie. Gdy będą zrumienione i odparowane, dodaj masło. Chwilę smaż i odłóż na talerz. Na tę samą patelnię wlej oliwę, włóż mięso i obsmaż je z każdej strony po 2 minuty, dopraw solą.  Wlej brandy i odparuj. Dodaj musztardę i pieczarki. Zapraw śmietaną, sosem sojowym i podduś. Zobacz także:

  • Pieczarki nadziewane zielonym purée

    ...żaroodpornego naczynia wylej sos. Ułóż pieczarki. Piecz ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Zobacz również:

  • Kurczak z pieczarkami

    ...piekarnika i piecz w temp. 200°C przez 25 minut, aż ciasto urośnie i będzie złote. Podawaj z sałatką przygotowaną z pomidorów polanych sosem śmietanowym.  Zobacz także: 

  • Roladki indycze z pieczarkami

    W pikantnym sosie musztardowym.

  • Zapiekanka z marchwią i pieczarkami

    ...mąki, zagotowujemy. Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem warzywno-śmietanowym, posypujemy startym serem i pieczemy około 20 minut w 200ºC. Zapiekankę z kotletami schabowymi...

  • Księga smaków: Pieczarka

    .... Poszatkowane i podsmażone są pysznym farszem do pasztecików czy tartinek z ciasta francuskiego. Świetnie komponują się ze smażoną młodą kapustą albo bigosem. Przygotować można z nich też zupę i sos...

Wideo na temat: sos z pieczarkami
Dyskusje na temat: sos z pieczarkami
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    nisko powieszonym ruszcie. Piec 25 minut w temperaturze 175˚C. Następnie podlać sosem z pieczenia. Piec dalszych 25 minut w temperaturze 200˚C. Aby zapobiec przypaleniu mięsa można górę przykryć folią aluminiową. Co jakiś czas podlewać mięso sosem z pieczenia. NADZIEWANA CIĘLĘCINA 1,5 kg cielęciny bez kości z wyciętą kieszenią; 2 łyżki masła; czosnek, sól i pieprz. Nadzienie: 1 łyżka masła

  • Re: Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    A gdzie sos pomidorowy? Podbija smak na ostrzejszy. Palce lizać. Trochę przecieru pomidorowego + mąka + śmietana + łyżeczka masła, sól i pieprz. I po co wydziwiać?

  • Re:  dzis na obiad dla rodzinki...

    dzisiaj robie mielone nadziewane pieczarkami, kasza jęczmienna+marchewka z chrzanem ...a przy okazji-robilam ten sos slodko-kwasny-moze byc.ale to nie to czego szukam...bede kombinowac po-swojemu,jak wyjdzie cos ciekawego to sie podziele rezultatem..pozdrawiam serdecznia

  • Re: Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Jak sos pomidorowy to bez żadnej mąki i śmietany , tylko odrobinę masła . Z przypraw a jakże papryczki chili lub cayenne , kurkuma , mielona kolendra , sos sojowy Kikkoman , czosnek , pieprz i sól . Zimą robimy go z passaty , latem ze świeżych pomidorów najlepiej malinowych , są najsmaczniejsze :-) .

  •  Re: z czym brokuły?

    witam, ja robię brokuły z makaronem penne w białym sosie. Wszyscy moi znajomi uwielbiają to danie. Można je szybko przygotować. Na masełku podsmażam kilka pieczarek (w zależności od wielkości), później dodaję też pokrojoną drobno cebulkę. Brokuły gotuję osobno w osolonej wodzie. Następnie mieszam je z pieczarkami i cebulą i tez chwilę podsmażam. Gotuje makaron, a warzywa zalewam białym sosem

  • Re: Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Bez mąki ? Oczywiście zgadzam się .Ale co Ci szkodzi odrobina śmietany ? Poza tym dobór przypraw to indywidualna sprawa każdego człowieka.Dla mnie sos pomidorowy z przyprawami podanymi przez Ciebie jest niejadalny.Sos sojowy ? Kurkuma ? Kolendra ? Wali orientem a nie polskimi gołąbkami.

  • Re:  co z mielomego?

    z mielonego możesz zrobić sos do spaghetti: podsmaż posiekaną cebulkę, dodaj mięso, przyprawy, podduś mięso ugniatając widelcem, po ok. 20 minutach dodaj sos pomidorowy lub koncentrat i podaj z makaronem posypanym startym parmezanem. taki sos, jeżeli jest dość gęsty (jeżeli nie to wystarczy go odparować) możesz użyć jako farszu do naleśników (ja dodaję jeszcze puszkę czerwonej fasoli wypłukanej

  • Re: Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Tylko tradycyjne gołąbki sos pomidorowy

  • Re:  z czym naleśniki???????

    Ja preferuje z pieczarkami ! Jak robie ! kroje pieczarki w plasterki podsmażam bardzo krotko na patelni, ale bez soli bo puszczaja duzo wody, nastepnie zasypuje odrobina bulki tartej. Po zdjeciu z patelni przyprawiam sola i pieprzem - mozna dodac podsmazonej w kosteczke cebuli . Smaze nalesniki zawijam z farszem i podsmazam na maselku. Mozna zrobic sos z naturalnego jogurtu z ziolami . zycze

  • Re: Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Najlepsze są tradycyjne gołąbki, ale przyrządzam je również w innych wersjach. Z kuskusem jeszcze nie robiłam. Z innych wersji gołąbków moje ulubione to z kaszą i grzybami suszonymi w sosie grzybowym(...) kaszę i przyprawić solą i pieprzem. Nadzienie nałożyć na obgotowane liście kapusty, zawinąć, zalać wywarem w którym obgotowano grzyby i gotować do miękkości. Sos można zabielić śmietaną i zagęścić mąką