• Informacje na temat:

    sos z ogorka zielonego

Artykuły na temat: sos z ogorka zielonego
  • Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa

    ...do Stanów Zjednoczonych dzięki Krzysztofowi Kolumbowi. Odkrywca przywiózł je z Europy na wyspę Haiti w XV wieku. Szklarniową hodowlę zielonego warzywa zapoczątkował natomiast król Francji Ludwik XIV(...) 10 mm na każde 10 cm długości warzywa. 20. Tzatziki to grecki sos przygotowany ze startych na drobnej tarce ogórków, gęstego jogurtu, oliwy oraz czosnku. 21. Sezon ogórkowy - tak określa się...

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    ...lekarskiego jest jednym z najbardziej skutecznych ziół oczyszczających. Przyspiesza wydalanie zbędnych produktów przemiany materii. Doskonale smakuje z listkami rukoli, połówkami jajka na twardo i sosem...

  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    .... Zachowuje wtedy najwięcej wartości. Wystarczy ją pokroić, skropić sosem winegret z czosnkiem i odstawić na kilka minut. Gotowe! Można zastąpić nią... spaghetti - pokroić cieniutko i tylko zblanszować we(...) więcej niż sałata lodowa). Jak ją jeść? Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego. Polewamy listki sosem i dodajemy kawałek sera. To pułapka! Bo już jedna łyżka oliwy czy oleju dostarcza 160 kcal...

  • Sałatka tradycyjna na śniadanie

    ...składniki: śmietana 18% , keczup, kilka oliwek zielonych, szczypiorek, dwa jajka na twardo ugotowane, ogórek, pomidor. sos: trzy łyżki duże śmietanki...

  • Sałatka z mango i krewetkami (Yum ma muang goong sod)

    W Tajlandii jest mnóstwo wersji sałatek z krewetkami i owocami na bazie ciekawych sosów. To mój ulubiony przepis na lekkie danie, który przywiozłam z Południa, wzbogacony o ogórka zielonego i wykorzystujący sos ananasowy mojego pomysłu.

  • Aby zmniejszyć ryzyko choroby Alzheimera

    ...: chudy bulion drobiowy z makaronem, kasza gryczana, gulasz wołowy i sałata  z sosem winegret, kompot. Podwieczorek Pięć biszkoptów, jabłko lub pomarańcza, filiżanka naparu z szałwii. Kolacja...

  • Cykoria przedwiośnia się nie boi

    ...rozmaryn, biały pieprz i łyżka słodkiego balsamico. Miksujemy wszystko na gładki sos. Cykorię kroimy wzdłuż na cztery części, obsypujemy solą i cukrem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po piętnastu minutach podpieczoną cykorię oblewamy obficie naszym kozim sosem i pieczemy przez kolejne dziesięć minut aż wszystko pięknie się wyzłoci. Podajemy na grzankach lub zjadamy bez dodatków.

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...i duszonych mięs. Sprawdzi się także jako dodatek do zup, sosów  czy gotowanych kasz. Podkreśla smak i aromat mięs, które jednocześnie stają się bardziej soczyste. Dodaje gęstości i odpowiedniego koloru pieczeniowym sosom. Sos czosnkowy WINIARY – to niezastąpiony dodatek do mięs, wędlin, kanapek lub warzyw. Podkreśli smak ulubionych dań i przekąsek. Sugerowana cena detaliczna produktów: Majonez...

  • Natura dla zdrowia

    ...z nich ćwikłę. Pasuje też do innych surówek np. do marchewki z jabłkiem. Sos chrzanowy na zimno lub ciepło do jaj, ciemnych mięs, dziczyzny i ryb nie ma sobie równych. Dodatek dżemu borówkowego nada...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.