• Informacje na temat:

    sos do spaghetti z miesem mielonym

Artykuły na temat: sos do spaghetti z miesem mielonym
  • Inne spaghetti bolognese

    .... Odcedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą. Dodajemy gorący sos i mieszamy z makaronem. Spaghetti porcjujemy na talerze i posypujemy pokruszonym serem feta. Podajemy z sałatką z pomidorków cherry z cebulą i sosem balsamicznym. To najgorszy rodzaj tłuszczów. Sprawdź, jakich produktów unikać...

  • Domowe spaghetti

    ...przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć do dużej miski. Gorący sos wyłożyć na makaron. Posypać parmezanem. Zobacz także:

  • Mięso wieprzowe idealne będzie na kotlety i farsze. Świeże mięso jest różowo-czerwone. Zbyt jasne jest tłuste. Wołowe będzie dobre na tatara, farsze i do sosów spaghetti. Drobiowe najlepsze będzie do farszów, kotletów i pulpetów. Cielęcina świetnie nadaje się na delikatne pulpety dla osób mających problemy z żołądkiem. Mieszane (np. wołowe z wieprzowym 1:1) na gołąbki i pieczeń rzymską...

  • Nietypowe spaghetti

    .... Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem. Na dnie rozsmarować sos pomidorowy. Na widelec nawijać duże porcje spaghetti i formować z nich gniazdka. Włożyć je do naczynia z sosem. Posypać startym(...) i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Spaghetti ugotować al dente w posolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z sosem. Rozłożyć na talerze, posypać wiórkami parmezanu.

  • Makaron z klopsami i sosem pomidorowym

    ...cebuli i czosnku, zalać winem, dodać pomidory z puszki. Dusić na małym ogniu około 5 min. Włożyć klopsiki, dusić jeszcze 5 minut. Spaghetti ugotować w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Wyłożyć do głębokich talerzy, polać sosem z klopsikami. Posypać posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem, od razu podawać. Zobacz także:

  • Indycze sznycelki w sosie bolońskim

    Makaron spaghetti (z twardej pszenicy durum) gotujemy al dente (musi być jędrny, sprężysty). Potem szybko odcedzamy na durszlaku i od razu łączymy z sosem.

  • Domowe spaghetti

    ..., odcedzić. Przełożyć do dużej miski. Gorący sos wyłożyć na makaron. Posypać parmezanem.

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Zapiekanka w stylu włoskim

    Robisz beszamel? Mąkę wsyp ma podgrzane masło i podgrzewaj, aż mąka zacznie pachnieć. Nie dopuść do jej zrumienienia, bo sos będzie miał brązowe plamy.

  • Makaronowe rozmaitości

    Znudził ci się makaron z sosem? Wypróbuj nasze pomysłowe dania.