• Informacje na temat:

    sos do spaghetti

Artykuły na temat: sos do spaghetti
  • Sos do spaghetti

    ...podsmaż na niej drobno pokrojony czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć, włóż pomidory i jeśli chcesz, żeby sos był ostry, bardzo drobno pokrojone papryczki. Posól i gotuj kilka godzin, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dołóż bazylię i dopraw solą i cukrem. Gorący sos wlej do wyparzonych słoików, zakręć i odwróć do góry dnem do ostygnięcia. Sos świetnie nadaje się nie tylko do spaghetti, ale...

  • Domowe spaghetti

    ...przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć do dużej miski. Gorący sos wyłożyć na makaron. Posypać parmezanem. Zobacz także:

  • Spaghetti  bolognese

    Posiekaj cebulę i seler,  rozdrobnij czosnek, usmaż na oliwie z oliwek. Zetrzyj i dodaj marchew. Dodaj pokrojone pomidory. Dodaj pokrojoną zieleninę. Dopraw do smaku. Sos duś przez 2 godziny.

  • Nietypowe spaghetti

    .... Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem. Na dnie rozsmarować sos pomidorowy. Na widelec nawijać duże porcje spaghetti i formować z nich gniazdka. Włożyć je do naczynia z sosem. Posypać startym(...) i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Spaghetti ugotować al dente w posolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z sosem. Rozłożyć na talerze, posypać wiórkami parmezanu.

  • Makaron spaghetti z cytrynowym kurczakiem

    ...drobniutko posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Krótko podsmaż na niej pomidorki. Poprósz je solą i pieprzem. 3. Makaron spaghetti ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Do wody na makaron wrzuć odłożone ząbki czosnku. Na patelni rozgrzej masło z łyżką oliwy. Zeszklij cebulę i posiekany czosnek. Oprósz je mąką i krótko zasmaż. Dolej bulion drobiowy i śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje...

  • Spaghetti bolognese

    Klasyk, który nigdy się nie nudzi.

  • Sos do dań pomidorowych

    ...i ziele. Gotuj kolejne pół godziny. Na koniec wlej 3 łyżki oliwy. Ponownie zmiksuj. 3 Gorący sos przełóż do wyparzonych słoików, zamknij i obróć do góry dnem. Pozostaw do ostygnięcia. Sos dodawaj np. do spaghetti albo lazanii. Zobacz także:

  • Indycze sznycelki w sosie bolońskim

    Makaron spaghetti (z twardej pszenicy durum) gotujemy al dente (musi być jędrny, sprężysty). Potem szybko odcedzamy na durszlaku i od razu łączymy z sosem.

  • Ciasto ze spaghetti z pomidorami i karmelizowanym bakłażanem

    ...smaku. Polej spaghetti sosem pomidorowym, dodaj serek wiejski, wbij jajka, dodaj większość startego parmezanu i wszystko bardzo starannie wymieszaj. Przełóż masę makaronową z powrotem na patelnię(...) pod wodą, gotuj go 15 minut, a potem wyjmij na deskę. Wrzuć do wrzątku po bakłażanie spaghetti, ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź i przełóż do dużej miski, żeby ostygło. W tym czasie...

  • SPAGHETTI Z CUKINII

    Cukinię pokroić na cienkie paseczki i obgotować 2 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedzić. Pomidory poddusić na patelni (około 15 minut) z dodatkiem pozostałych przypraw. Pestki dyni lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej. Na talerz wyłożyć "cukiniowy makaron", sos, kiełki brokuła i posypać pestkami dyni.

Wideo na temat: sos do spaghetti
  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego

  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego

  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Dyskusje na temat: sos do spaghetti
  •  Re:  sos do spaghetti?????

    Do spaghetti zawsze lekki sos. najprostszy to ten pomidorowy oczywiście. na patelnię wyciśnij 2 ząbki czosnku, zeszklij. Ostudź, dodaj sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory (lub(...) mozna też podać osobno makaron i sos. wtedy trzeba schłodzic makaron wodą (czego ja nie robię, nie trzyma sie wtedy sos makaronu), i podać do tego dużo dobrego tartego sera np parmezanu, żeby sos

  • Re:  sos do spaghetti?????

    ja robię sama sos i wszystkim smakuje,jeżeli chcesz to wypróbuj ; do rondelka daję mięso mielone wczesniej je drobie na mniejsze kawalki i podsmazam w odrobinie oleju,nastepnie dodaje papryke pokrojona w kostke,cebule i dodaje przecier pomidorowy,dolewam wody z bulionem zeby sos był gesty,przyprawy do spaghetti,zawsze mozesz dodac to co tobie odpowiada. chwile pogotowac zeby papryka nie byla

  • Re: Spaghetti bolognese

    Miałam to właśnie napisać,że nie dodaje się oliwy do gotowania makaronu,bo sos go nie oblepi.Poza tym dobrej jakości makaron,wrzucony do wrzącej wody, gotowany w dużej jej ilości ,nie ma prawa się skleić.

  •  Re:  sos do spaghetti?????

    mozesz spròbowac sos ALLA MATRISCIANA wlej na patelniè olio extra vergine di oliva,potem wlòz drobno pokrojonà cebulke szalotke,zeszklij na zloty kolor,nastepnie dodaj boczek pokrojony w kostkè i podsmaz,potem dodaj pomidory pelate(bez skòrki) i smaz na wolnym ogniu przez 15 minut...dodaj pieprz lub peperoncino no i w miedzy czasie ugotuj spaghetti lub tagliolini sredniej grubosci albo

  • Re: Spaghetti bolognese

    Bo podobne Janusze kulinarne to tam drukują. Nie dodaje się tłuszczu do wody w której gotuje się makaron, ponieważ zrobi on rodzaj filtru i sos będzie spływał z niego zamiast się połączyć. Niemniej też nie jest to jakiś powód do wielkiej paniki. Zjeść się będzie dało...

  • Re:  sos do spaghetti?????

    najprostszy i oryginalny sos pomidorowy neapolitański czyli SALSA po włosku .Do rondelka wlać trochę oliwę z oliwek, aby zakryło dno garnka pokrojoną jedną cebule w kostkę wsypać do garnka,dodając pół łyżeczki soli i szczyptę soli wymieszać.Gdy cebula się zeszkli dodajemy 2 puszki pomidorów wraz z zalewą ,wymieszać...Gdy się wszystko zagotuje zmniejszyć płomień gazu w kuchence i dusić aż sos

  • Re: Domowe spaghetti

    Makaron spaghetti nie nadaje się do takiego sosu.Odpowiedni jest np.penne,rigatoni.Chodzi o to,że sos mięsny wchodzi w makaron,a nie spływa po nim.Poza tym używanie do sosu koncentratu pomidorowego jest niewskazane.Najlepsze są pomidory,a po sezonie przecier lub sok pomidorowy,który ładnie odparuje podczas gotowania.I te pieczarki...taki zbędny zapychacz,którego w tym zestawieniu w ogóle nie

  • Re:  sos do spaghetti?????

    najprostszy i oryginalny sos pomidorowy czyli SALSA po włosku z NEAPOLU.Do rondelka wlać trochę oliwy, aby zakryło dno garnka pokrojoną jedną cebule w kostkę wsypać do garnka,dodając pół łyżeczki cukru i szczyptę soli, wymieszać.Gdy cebula się zeszkli dodajemy 2 puszki pomidorów wraz z zalewą ,wymieszać...Gdy się wszystko zagotuje zmniejszyć płomień gazu w kuchence i dusić aż sos będzie gęsty

  • Re: Sos do spaghetti

    Oregano cwoki, spaghetti nie istnieje bez oregano. Spytajcie byle italianca i nie pokazujcie mu tego tekstu bo kopnie w kalendarz ze smiechu