• Informacje na temat:

    sos do spaghetti

Artykuły na temat: sos do spaghetti
  • Sos do spaghetti

    ...podsmaż na niej drobno pokrojony czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć, włóż pomidory i jeśli chcesz, żeby sos był ostry, bardzo drobno pokrojone papryczki. Posól i gotuj kilka godzin, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dołóż bazylię i dopraw solą i cukrem. Gorący sos wlej do wyparzonych słoików, zakręć i odwróć do góry dnem do ostygnięcia. Sos świetnie nadaje się nie tylko do spaghetti, ale...

  • Inne spaghetti bolognese

    .... Odcedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą. Dodajemy gorący sos i mieszamy z makaronem. Spaghetti porcjujemy na talerze i posypujemy pokruszonym serem feta. Podajemy z sałatką z pomidorków cherry z cebulą i sosem balsamicznym. To najgorszy rodzaj tłuszczów. Sprawdź, jakich produktów unikać...

  • Spaghetti z klopsikami

    Przygotowanie: Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Na łyżce oleju zeszklić połowę posiekanej cebuli i czosnku. Dodać wino, pokrojone pomidory, tymianek, dusić 30 min, sos doprawić. Na łyżce oleju(...) z instrukcją na opakowaniu, odcedzić, podawać z sosem i klopsikami. Zobacz także:

  • Domowe spaghetti

    ...przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć do dużej miski. Gorący sos wyłożyć na makaron. Posypać parmezanem. Zobacz także:

  • Spaghetti  bolognese

    Posiekaj cebulę i seler,  rozdrobnij czosnek, usmaż na oliwie z oliwek. Zetrzyj i dodaj marchew. Dodaj pokrojone pomidory. Dodaj pokrojoną zieleninę. Dopraw do smaku. Sos duś przez 2 godziny.

  • Nietypowe spaghetti

    .... Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem. Na dnie rozsmarować sos pomidorowy. Na widelec nawijać duże porcje spaghetti i formować z nich gniazdka. Włożyć je do naczynia z sosem. Posypać startym(...) i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Spaghetti ugotować al dente w posolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z sosem. Rozłożyć na talerze, posypać wiórkami parmezanu.

  • Makaron spaghetti z cytrynowym kurczakiem

    ...drobniutko posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Krótko podsmaż na niej pomidorki. Poprósz je solą i pieprzem. 3. Makaron spaghetti ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Do wody na makaron wrzuć odłożone ząbki czosnku. Na patelni rozgrzej masło z łyżką oliwy. Zeszklij cebulę i posiekany czosnek. Oprósz je mąką i krótko zasmaż. Dolej bulion drobiowy i śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje...

  • Spaghetti bolognese

    Klasyk, który nigdy się nie nudzi.

  • Sos do dań pomidorowych

    ...i ziele. Gotuj kolejne pół godziny. Na koniec wlej 3 łyżki oliwy. Ponownie zmiksuj. 3 Gorący sos przełóż do wyparzonych słoików, zamknij i obróć do góry dnem. Pozostaw do ostygnięcia. Sos dodawaj np. do spaghetti albo lazanii. Zobacz także:

  • Indycze sznycelki w sosie bolońskim

    Makaron spaghetti (z twardej pszenicy durum) gotujemy al dente (musi być jędrny, sprężysty). Potem szybko odcedzamy na durszlaku i od razu łączymy z sosem.

Wideo na temat: sos do spaghetti
  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego

  • Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsem

    Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego

  • Potrawy, po których chce się żyć. Cristina Catese i jej przepisy

    Miłośniczka włoskiej kuchni Cristina Catese zdradziła przepisy na: dorsza z patelni, spaghetti w sosie pomidorowym oraz sałatkę z pomidorów.

Dyskusje na temat: sos do spaghetti
  •  Re:  sos do spaghetti?????

    Do spaghetti zawsze lekki sos. najprostszy to ten pomidorowy oczywiście. na patelnię wyciśnij 2 ząbki czosnku, zeszklij. Ostudź, dodaj sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory (lub(...) mozna też podać osobno makaron i sos. wtedy trzeba schłodzic makaron wodą (czego ja nie robię, nie trzyma sie wtedy sos makaronu), i podać do tego dużo dobrego tartego sera np parmezanu, żeby sos

  • Re: Inne spaghetti bolognese

    W kuchni włoskiej NIE ma czegoś takiego jak spaghetti bolognese. Sos boloński podaje się z makaronem tagliatelle.

  • Re:  sos do spaghetti?????

    ja robię sama sos i wszystkim smakuje,jeżeli chcesz to wypróbuj ; do rondelka daję mięso mielone wczesniej je drobie na mniejsze kawalki i podsmazam w odrobinie oleju,nastepnie dodaje papryke pokrojona w kostke,cebule i dodaje przecier pomidorowy,dolewam wody z bulionem zeby sos był gesty,przyprawy do spaghetti,zawsze mozesz dodac to co tobie odpowiada. chwile pogotowac zeby papryka nie byla

  •  Re:  sos do spaghetti?????

    mozesz spròbowac sos ALLA MATRISCIANA wlej na patelniè olio extra vergine di oliva,potem wlòz drobno pokrojonà cebulke szalotke,zeszklij na zloty kolor,nastepnie dodaj boczek pokrojony w kostkè i podsmaz,potem dodaj pomidory pelate(bez skòrki) i smaz na wolnym ogniu przez 15 minut...dodaj pieprz lub peperoncino no i w miedzy czasie ugotuj spaghetti lub tagliolini sredniej grubosci albo

  • Re:  sos do spaghetti?????

    najprostszy i oryginalny sos pomidorowy neapolitański czyli SALSA po włosku .Do rondelka wlać trochę oliwę z oliwek, aby zakryło dno garnka pokrojoną jedną cebule w kostkę wsypać do garnka,dodając pół łyżeczki soli i szczyptę soli wymieszać.Gdy cebula się zeszkli dodajemy 2 puszki pomidorów wraz z zalewą ,wymieszać...Gdy się wszystko zagotuje zmniejszyć płomień gazu w kuchence i dusić aż sos

  • Re: Spaghetti bolognese

    Miałam to właśnie napisać,że nie dodaje się oliwy do gotowania makaronu,bo sos go nie oblepi.Poza tym dobrej jakości makaron,wrzucony do wrzącej wody, gotowany w dużej jej ilości ,nie ma prawa się skleić.

  • Re:  sos do spaghetti?????

    najprostszy i oryginalny sos pomidorowy czyli SALSA po włosku z NEAPOLU.Do rondelka wlać trochę oliwy, aby zakryło dno garnka pokrojoną jedną cebule w kostkę wsypać do garnka,dodając pół łyżeczki soli i szczyptę soli wymieszać.Gdy cebula się zeszkli dodajemy 2 puszki pomidorów wraz z zalewą ,wymieszać...Gdy się wszystko zagotuje zmniejszyć płomień gazu w kuchence i dusić aż sos będzie gęsty lub

  • Re: Spaghetti bolognese

    Bo podobne Janusze kulinarne to tam drukują. Nie dodaje się tłuszczu do wody w której gotuje się makaron, ponieważ zrobi on rodzaj filtru i sos będzie spływał z niego zamiast się połączyć. Niemniej też nie jest to jakiś powód do wielkiej paniki. Zjeść się będzie dało...