• Informacje na temat:

    sos barbecue

Artykuły na temat: sos barbecue
  • ...1. Z pieczonym mięsem drobiowym świetnie komponuje się sos pieczarkowy przyrządzony na śmietanie. Kurczak będzie też dobrze smakował...

  • Lato ze smakiem

    Latem najbardziej smakują nam dania z grilla lub kiełbaski pieczone na ognisku, które nie mogą obejść się bez dodatków w postaci ketchupu czy pysznych sosów. Dlatego Pudliszki na lato proponują dwie smakowite nowości, idealnie pasujące do grillowanych potraw: Ketchup Super Pikantny oraz Sos Barbecue.

  • Kanadyjski gulasz z indykiem

    ..., osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy w kostkę. Oprószamy pieprzem i solą. Do 1 l wody dodajemy sos barbecue, syrop klonowy, whisky, śmietanę, listki majeranku i mieszamy trzepaczką rózgową. Doprawiamy pieprzem, chili i solą, mieszamy. Na rozgrzanym w garnku oleju podsmażamy krótko cebulę, dodajemy paprykę i mięso. Zalewamy mieszaniną sosu barbecue, syropu klonowego, whisky, śmietany oraz...

  • Pikantne żeberka

    Przygotowanie: Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. ll Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody...

  • Pikantne żeberka

    ...  Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do...

  • ...malinowego, 1 łyżeczką miodu, szczyptą kminku, 2 łyżkami oliwy, łyżką sosu sojowego. Barbecue. Połącz 3 łyżki brązowego cukru z posiekanym ząbkiem czosnku, 2 łyżeczkami soku z pomarańczy, 1 łyżeczką soku...

  • Osłódź sobie jesień

    ...posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos(...) zazwyczaj są słodsze. Dlatego warto dodawać je do deserów czy napojów. Miody o ciemnej barwie zazwyczaj mają bardzo wyrazisty smak. Świetnie komponują się z marynatami mięsnymi i sosami. Nadają...

  • Ostatni dzień roku szkolnego !

    ...– w sosie barbecue oraz chipsy to danie główne Jogurt truskawkowy do picia Czereśnie, morele Oraz cukierki i lody!   Będą chyba i dobrze jeść i dobrze się bawić! A o 16h 30 jak otworzą się...

  • ...niedzielnym obiedzie imieninowym Starszego i gęś podałam z jabłkami, śliwkami i czosnkiem, i żeberka w sosie barbecue i pieczony camemebert z gruszkami balsamico i zupę z dyni z pomarańczami. A i dwa keksy...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    ...i pieczemy około 15 min. w piekarniku rozgrzanym do 175º C. Idealne dodatki do takich szaszłyków w wersji śniadaniowej to bułka, cykoria (lub sałata) oraz sosy, np. majonezowy albo barbecue. Rady: Szaszłyki można przygotować też jako danie orientalne. Wówczas doprawiamy je pieprzem, skórką otartą z 1 cytryny, imbirem oraz sosem sojowym. Do takich szaszłyków można też dodać 2 łyżki posiekanej...

Wideo na temat: sos barbecue
Dyskusje na temat: sos barbecue
  •  Re:  sos jak w Big Tasty

    Jest sos firmy smak o nazwie barbecue i ma bardzo podobny smak kosztuje ok 3 zł.

  • Re: Skrzydełka w sosie barbeque

    Sos barbecue stworzono wlasnie po to aby nie dodawac juz nic do niego. Ten przepis jest kompletnie bez sensu. Spaprany wszystkimi dodatkami. Sa do wyboru setki wariantow roznych sosow barbecue, kazdy znajdzie cos dla siebie. Jest takie powiedzenie, ze lepsze jest wrogiem dobrego. Ale jezeli juz chcemy to robimy sos od podstaw a nie kombinujemy jak kon pod gore.

  • Re: Pikantne żeberka

    Sos barbecue, sos slodko-kwasny, papryczki chili...typowe dla kuchni goralskiej, tylko z jakich gor sie pytam

  • Re: ​Barbecue w stylu Tennessee: Schab w bekonie

    Ciekawe ... tylko skąd tu wytrzasnąć sos Worchester czy jakoś tak ... Zastanawiam się czy można by było tak samo zrobić schab z jelenia lub koniny.