• Informacje na temat:

    sól ziolowa

Artykuły na temat: sól ziolowa
  • Ziołowe knedle

    Przygotowanie: Szpinak rozmroź i dobrze osącz. Aby odparowała z niego cała woda, możesz chwilę trzymać go na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu....

  • Nie wyrzucaj łodyżek bazylii, pietruszki, estragonu ani koperku. Ususz je, pokrój i utrzyj w moździerzu z grubą solą, np. morską. Możesz też użyć gotowej mieszanki ziół prowansalskich. Taka sól jest idealna do sałatek, sosów, ziemniaków i mięs.

  • Nigdy nie wyrzucam łodyżek zwiędłej bazylii, pietruszki, estragonu ani koperku. Suszę je, kroję i ucieram w moździerzu z grubą solą, np. morską. Czasami używam też gotowej mieszanki ziół prowansalskich. Taka sól jest idealna do sałatek, sosów, ziemniaków oraz różnych mięs. Marlena G. ze Świdnika...

  • Chleb ziołowy

    Chrupiący, świeży, domowy i bardzo prosty chleb... Marzenie, prawda? Jest on w zasięgu twojej ręki.

  • Chleb ziołowy

    Chrupiący, świeży, domowy i bardzo prosty chleb... Marzenie, prawda? Jest on w zasięgu twojej ręki.

  • Ziołowy dip serowy

    Dip serowy doskonale będzie komponował się z warzywami, np. marchewką czy ogórkami, a także na pieczywie – jako pasta twarogowa.

  • Ziołowa gęsina

    Na obiad lub elegancką kolację.

  • Kurczak cytrynowo-ziołowy

    Przygotowanie: Cytryny starannie wyszoruj, sparz wrzątkiem. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Do miseczki wlej miód, olej, 2 łyżki wody, wyciśnięty sok. Dodaj skórkę otartą z cytryny, sól, imbir oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj. Kurczaka umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj przygotowaną marynatą (z zewnątrz i wewnątrz). Włóż do lodówki na kilka godzin...

  • Niezwykłe zastosowanie soli morskiej

    ..., a szczególnie miejsca, gdzie skóra jest stwardniała: stopy, łokcie,kolana. Spłucz ciepłą wodą. Okład regeneracyjny Za pomocą delikatnej szczoteczki wmasuj w ciało sól morską. Owiń się pledem. Po 30

  • Zioła zamiast soli

    ..., kiełbasa krakowska sucha, salami, szynka, parówki. Zawierają część soli, jaką zjadamy. Pozostałą ilość sami dodajemy do potraw. Organizm musi się przestawić Sól warto zastąpić ziołami: świeżymi lub suszonymi. Można sięgnąć po gotowe mieszanki (tzw. sól ziołowa), w których znajdziemy: majeranek, czosnek, cebulę, paprykę, bazylię, kolendrę, pieprz, lubczyk, imbir, gorczycę, kurkumę. Zmiana...