• Informacje na temat:

    soki warzywne

Artykuły na temat: soki warzywne
  • Dodaj do diety soki warzywne

    Spożywanie zalecanych przez Światową Organizację Zdrowia pięciu porcji owoców i warzyw dziennie bywa czasem trudne – nie wszyscy (w szczególności dzieci) przepadają za surowymi warzywami, sporo z nich dostępnych jest tylko w określonych miesiącach roku. Zabranie świeżych warzyw i owoców do pracy czy szkoły bywa czasami kłopotliwe. Jest jednak proste rozwiązanie – soki warzywne.

  • Kwaszone soki warzywne - prozdrowotna bomba

    Soki z warzyw kwaszonych np. z buraków, marchwi, selera, pietruszki, kapusty czy brokułów są znacznie zdrowsze od tych konwencjonalnych. Zwalczają wolne rodniki w organizmie, zapobiegają nowotworom, opóźniają starzenie.

  • Sok z buraka na lepszą kondycję

    ...​Według piramidy żywieniowej, podstawę naszej diety powinny stanowić głównie warzywa i owoce w proporcjach.proporcjach 3 : 1. Dobrym rozwiązaniem są soki warzywne, np. sok z buraka.

  • Samodzielnie skomponowane soki zawsze pod ręką

    Zapomnij o gotowych sokach i zacznij przygotowywać je samodzielnie. Burak i ananas, jabłko i szpinak, melon i marchew - użyj wybrani i łącz ulubione warzywa i owoce. Wyciskaj z nich zdrowe i świeże soki, których smak może Cię nie raz zaskoczyć! Dzięki wyciskarce wolnoobrotowej Philips Viva codziennie w łatwy sposób przygotujesz inny smaczny sok.

  • Przyjaciel sok

    Niby wszyscy wiemy, że soki są zdrowe i korzystnie wpływają na urodę, ale czy na pewno pamiętamy o tym, jak je pić, aby naprawdę nam służyły?

  • Co kryje w sobie sok jabłkowy?

    ...samopoczucia oraz wspomóc prawidłowe funkcjonowanie organizmu, warto zwrócić uwagę na uzupełnienie tego pierwiastka w codziennym menu. Naturalnym źródłem potasu są m.in. soki warzywne i owocowe. Szklanka soku(...) w codziennym menu powinno pojawić się minimum 400 g owoców i warzyw. Jabłka, tak samo jak soki z nich pochodzące, są ogólnodostępnym źródłem antyoksydantów. Dlatego warto sięgać po nie codziennie. Już jedna...

  • Soki tłoczone na zimno – dlaczego warto je pić?

    ...5 porcji owoców i warzyw każdego dnia – to zalecenie Światowej Organizacji Zdrowia jest powszechnie znane. I choć wiemy, jak ważne jest dla zdrowia i samopoczucia – szczerze przyznajemy, że nie zawsze udaje się go przestrzegać. Istnieje jednak sposób, który znacznie ułatwi jego codzienną realizację. To soki z owoców i warzyw, tłoczone na zimno i utrwalane w unikalnej na polskim rynku technologii...

  • Dżemy, powidła, soki, marynaty

    ...warzyw Zapakować w słoje możesz także warzywa. Najpopularniejszymi przetworami są koncentraty, marynaty, soki warzywne oraz kiszonki. Kiszenie to najprostsza i najtańsza metoda utrwalania warzyw(...) oraz dodatki zakwaszające i zagęszczające. Dlatego konfitury, dżemy, marynaty, soki oraz wszelkie inne przetwory własnej produkcji są bezkonkurencyjne. Sama decydujesz o smaku oraz ilości cukru i jesteś...

  • Wszystko, co musisz wiedzieć o sokach i musach

    Soki i musy to witaminy w smart formie – są smaczne, modne i przede wszystkim wygodne. Warto o tym pamiętać nie tylko 30 maja – w Światowy Dzień Soku - ale przez cały rok. Przeczytajcie nasz tekst i przekonajcie się, co jest prawdą, a co szkodliwym mitem na temat soków i musów.

  • Wojna soków

    Sok – kolorowy, apetyczny i słodki napój, który służy zdrowiu? Dietetycy są zgodni: to nie takie proste! Niektóre soki są cenne dla zdrowia, a niektóre tylko odrobinę lepsze od słodzonych napojów. Czy umiesz dokonać dobrego wyboru?

Wideo na temat: soki warzywne
  • Skąd się biorą soki owocowe i warzywne?

    surowe, ale jedną z porcji można zastąpić sokiem lub musem. A jaka jest różnica między sokiem a musem? Jak w ogóle powstaje sok? Na czym polega jego pasteryzacja?

  • Zalety picia soków owocowych i warzywnych

    Soki są zdrowe, mają ładny kolor i dobrze smakują. Najlepsze soki, te własnoręcznie przygotowane, mogą dostarczyć bardzo wielu witamin. Mają także liczne zalety np. sok z żurawiny podnosi poziom dobrego cholesterolu, dzięki czemu zmniejsza się ryzyko chorób serca i miażdżycy. Poznaj zalety picia soków owocowych i warzywnych.

  • Dietetyk: Dobrym rozwiązaniem jest wypicie szklanki soku owocowego lub warzywnego

    Dlaczego codzienne picie soku jest takie ważne? - Zaleca się spożywanie pięciu posiłków w ciągu dnia. Wiele osób ma z tym problem, dlatego zaleca się wypicie jednej szklanki soku owocowego lub warzywnego na drugie śniadanie albo podwieczorek - wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN" dietetyk Hanna Stolińska. A jak sprawić, żeby sok smakował jeszcze lepiej? Blogerka Marta Dymek przygotowała do niego pudding

Dyskusje na temat: soki warzywne
  • Re: Jak  szybko schudnąć?

    Ja na przyklad swoja diete zaczelam od oczyszczenia organizmu :D Pilam swieze soki owocowe, warzywne, jadlam malutko ale czesto. Dodalam do tego blonnik owsiany z ekooi i efekt byl na prawde super! :-)

  • Re: Kwaszone soki warzywne - prozdrowotna bomba

    terapiasokami.pl/enzymy-straznicy-zdrowia Enzymy łatwo można zabić podgrzewaniem. Tak naprawdę nieważne, czy smażysz, czy gotujesz — wystarczy 47 stopni, żeby zabić enzymy. To dlatego najzdrowsze jest pożywienie surowe — takie jak świeżo wyciskane soki, olej tłoczony na zimno, świeże kiełki, albo lekko podgotowane na parze

  • Głodówka zmieniła moje życie

    Całe życie byłam na różnych dietach - bez skutku. Po 10 dniowej głodówce (piłam dużo wody, odpoczywałam i dodatkowo robiłam sobie soki warzywne) schudłam 8 kg, oczyściłam organizm. Czuję się lepiej psychicznie i fizycznie. Czuje się pewniejsza siebie i nawet kogoś poznałam:) Czy macie podobne doświadczenia? Czy było wam ciężko wytrwać? Zdecydowałybyście się na taki krok? Ja byłam zdesperowana...

  • Re: Kwaszone soki warzywne - prozdrowotna bomba

    Marketingowy bełkot producenta eco produktów . Wbrew pozorom wiele osób nie toleruje kiszonek. Jak mam odkwaszać organizm, jeśli od lat choruję na nadkwasotę?. Każdy lekarz to wyśmieje. Sok z czerwonych buraków rzeczywiście ma wiele zbawiennych zalet, ale jedynie uzyskany z surowych korzeni. Kiszony, to może pomaga, ale na kaca pijusom.

  • Czy lubicie soczki warzywne?

    alternatywą soków domowej roboty – tych z sokowirówki. Jednak dla mnie najzdrowsze są właśnie te wyciskane w sokowirówce. Sama lubię bardzo soki warzywne – marchewkowy oraz pomidorowy, ale nie zawsze mam czas je robić, więc sięgam wtedy po te ze sklepowej półki. A Wy jakie macie podejście do soczków warzywnych? Jakie lubicie najbardziej? Czy raczej na ich widok macie odruch wymiotny? Które soki

  • Re: Kwaszone soki warzywne - prozdrowotna bomba

    Kiszenie to postawa zdrowia ale nie wystarczy tylko jedzenie kiszeniaków - cały czas musimy się zdrowo i racjonalnie odżywiać, dodanie tylko kiszeniaków a zażeranie cukru rafinowanego, słodyczy i innych smakowitości nie wystarczy aby powrócić do zdrowia - zwłaszcza takie osoby jak ja - genetyczne po pra przodkach alerhie i nietolerancje pokarmowe - nie są do wyleczenia tylko do wyciszenia jedzeniem aby funkcjonować w miarę normalnie do końca życia.

  • Re: Czy lubicie soczki warzywne?

    Soki zrobione domowym sposobem są zdrowe i bardzo dobre, np. z kiszonych buraków czerwonych z czosnkiem...mmm poezja soku albo pomidorowo-ogórkowy!

  • Re: Kwaszone soki warzywne - prozdrowotna bomba

    "Bardzo istotnym w procesie kiszenia jest dobór warzyw charakteryzujących się określonym poziomem cukrów oraz oczywiście restrykcyjne przestrzeganie całego procesu technologicznego, co wbrew pozorom nie jest takie proste." Moja Babcia kisząc w beczce kapustę i buraki mawiała, że podstawą sukcesu jest restrykcyjne przestrzeganie całego procesu technologicznego!

  • Re: SOK Z BURAKÓW CZERWONYCH

    Soki obojetnie czy z owoców czy warzywne najlepiej spożywać zaraz po wyciśnięciu (max 24h) wtedy mają najwięcej składników odżywczych a po pasteryzacji część lub nawet większośc pewnie ulegnie zniszczeniu.

  • Re: Kwaszone soki warzywne - nie tylko gaszą pragnienie

    Sok z buraczków, dobry też na niedobór żelaza