• Informacje na temat:

    smażony ryż po chinsku przepis

Artykuły na temat: smażony ryż po chinsku przepis
  • Gołąbki po chińsku

    ...  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Grzyby zalej gorącą wodą, odstaw na ok. 2 godz. Następnie odcedź je i pokrój w paski. Marchewkę obierz, umyj, pokrój(...), marchewkę oraz imbir. Mieszając smaż 2 min. Wlej niewielką ilość wody, duś aż marchewka zmięknie. Do miski włóż wystudzony ryż, warzywa, natkę pietruszki, orzeszki. Dodaj jajko, przyprawę chińską, sos sojowy...

  • G Riz

    Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".

  • ​Letnie sajgonki z jajkiem i ryżem

    Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".

  • Jamie Olivier: Skrzydełka kurczaka w stylu gangnam

    ...aluminiową i piecz skrzydełka do miękkości ok. 50 minut. W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź go, rozprowadź na tacy lub blasze i zostaw do wystudzenia. Przygotuj glazurę(...) zaczęło się smażyć jak jajecznica, po czym wmieszaj do ryżu. Starannie dopraw ryż i podawaj od razu z lepkimi skrzydełkami. Przepis pochodzi z książki "Gotuj sprytnie ja Jamie...

  • Pulpety na trzy sposoby

    ...najpierw dzielimy na filety, ściągamy skórę, a dopiero potem mielemy wraz z namoczoną w mleku bułką, cebulą, jajkiem i przyprawami. Do związania masy zamiast bułki można wziąć grysik, ugotowany ryż albo zmieloną macę. Masę możemy wzbogacić posiekanymi anchois albo przesmażonym wędzonym boczkiem. Mięsno-grzybowe Mielemy 100 g cielęciny (wołowiny, drobiu) z posiekanymi i razem podsmażonymi na maśle...

  • Fasolka z czterech stron świata

    ..., dodać pokrojony szczypior i kostki ananasa. Smażyć 5 minut doprawić solą i pieprzem. Dodać fasolkę, zagotować. Ryż ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masło roztopić, dodać curry, wymieszać, polać ryż. Mięso pokroić w plastry podawać ryżem i fasolką. Angielskie śniadanie Składniki: 2 cebule 250 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki oleju...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    Choć różni się od naszego sposobu żywienia, warto wprowadzić niektóre jej przepisy.

  • Sauté z indyka z kardamomem

    Proste i szybkie, jak na codzienny obiad przystalo... pachnace kardamomem czyli dosc tajemniczo, jak na moj gust. Ostatnio o kardamomie pisalam podajac przepis na cake z herbata matcha i mus z bialej czekolady doprawiony wlasnie kardamomem... czas przygotowania 30 minut 2 osoby 2 piersi z indyka 2 papryki - kolory dowolne cebula i zabek czosnku oliwa z oliwek...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    ...przepisu na opakowaniu. 2. Rozgrzej 6 łyżek oliwy na dużej, głębokiej patelni. Obsmaż pałki kurczaka na rumiano, a następnie przełóż je na talerz. Na tłuszcz po kurczaku wrzuć cebule z czosnkiem i smaż chwilę. Dorzuć pokrojoną paprykę, smaż razem jeszcze 5 minut. 3. Do podsmażonych warzyw wsyp ryż, wymieszaj, przypraw solą, białym pieprzem, szczyptą szafranu i smaż chwilę razem. Dodaj pałki...