• Informacje na temat:

    smażenie warzyw na patelni

Artykuły na temat: smażenie warzyw na patelni
  • Patelnia do zadań specjalnych Grillowa. Do ryb, mięsa, warzyw, które przygotujesz bez tłuszczu. Wybieraj te z grubym dnem, które długo trzymają ciepło. n Wok Najlepsze są(...), makaronów z sosem i duszonych warzyw. Nic do niej przywiera i trzyma ciepło. Wybierz tę z pokrywką w komplecie. Do naleśników. Niska, okrągła patelnia, która szybko się nagrzewa. Dobry wybór dla...

  • Tajemnice patelni

    Powszechna opinia mówi, że smażenie potraw na patelni nie jest zdrowe. Niemniej jeśli nauczymy się kilku prostych trików i zwrócimy uwagę na jakość patelni, mamy szansę przygotować naprawdę lekki i aromatyczny obiad.

  • Smażenie nie jest najzdrowszym sposobem obróbki, ale wielu z nas trudno z niego zrezygnować. Szczególnie, że jest niezbędne podczas przygotowywania sporej ilości naszych tradycyjnych przysmaków. I wcale nie trzeba tego robić. Wystarczy zwrócić uwagę, na czym smażymy i jak to robimy. Istnieje kilka podstawowych zasad, do których warto się stosować, by było zdrowiej. Natomiast dopasowanie tłuszczu...

  • Patelnia letnich warzyw

    Mięso pokroić w kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju 5 minut, doprawić solą i pieprzem zdjąć z patelni. W pozostałym tłuszczu smażyć pokrojone w kostkę grzyby...

  • Dania z patelni

    Po co tracić czas i brudzić kilka garnków, skoro w dwa, trzy kwadranse można przygotować pyszne danie obiadowo-kolacyjne na jednej patelni?

  • Ogórki smażone z mięsem

    Młodych warzyw nie trzeba obierać, wystarczy je wyszorować szczoteczką. Potrawę można też przygotować z młodej cukinii.

  • Szparagi z patelni ze stekiem

    ...ziemnych niesolonych, 4 łyżki oliwy, 100 ml sosu sojowego l sól, pieprz, cukier, świeża kolendra, limonka (ew.) Mięso opłukać, osuszyć, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę (2 łyżki), smażyć 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu mięso odłożyć na talerz na 10 minut, żeby "odpoczęło" (wtedy przy krojeniu nie będzie wyciekać sok), pokroić, doprawić. Warzywa umyć. Dymkę pokroić w pierścionki...

  • Naleśniki z warzywami

    ...z białek, delikatnie wymieszaj. Ciasto odstaw na około 15 min. Na rozgrzaną patelnię wylewaj ciasto, rozprowadzając je równomiernie na całej patelni. Smaż z obu stron na lekko złoty kolor.  2. Z pora usuń wierzchnie liście, opłucz, pokrój w krążki. Marchew obierz, umyj, pokrój w talarki. Kalafior opłucz, podziel na różyczki. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody na ok. 5 min. 3. Na patelni rozgrzej...

  • Calzone z warzywami

    ...posiekaj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć starte warzywa, por, pieczarki oraz cebulę. Mieszając smaż ok. 10 min. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw. Do wystudzonych warzyw dodaj...

  • Zapiekanka z warzywami

    ...papierowym ręcznikiem. Kroimy na cztery grube plastry. Oprószamy pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Mięso delikatnie obtaczamy w mące i smażymy po 2 minuty z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. 3. Na tej samej patelni krótko podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone papryki, pomidory, doprawiamy pieprzem i solą. Zalewamy czerwonym...