• Informacje na temat:

    sloiki na przetwory

Artykuły na temat: sloiki na przetwory
  • Robimy przetwory

    Już wkrótce zaczną owocować drobne owoce, z których będziemy robić przetwory.

  • Już wkrótce zaczną owocować drobne owoce, z których będziemy robić przetwory. Przypominamy, że najlepsze na galaretkę będą owoce zawierają- ce dużo pektyn:...

  • Zdobimy słoiki z przetworami

    Wspaniałą ozdobą kuchni lub spiżarni będą pomysłowo udekorowane słoiki z przetworami. Nakrętki zakryj kapturkami wyciętymi z cienkiej tkaniny albo dzierganymi...

  • Przetwory: Truskawki

    Mają mało kalorii, a mnóstwo cennych składników. Niestety sezon na nie mija bardzo szybko... Tym bardziej warto ich niezwykły smak i aromat zamknąć w słoikach.

  • Słoiki z dżemami czy powidłami własnej roboty warto oznaczyć, żeby potem nie zastanawiać się, co jest w środku. Można je oczywiście opisywać,...

  • By udały się przetwory

    ...​Domowe przetwory najlepiej zjeść w ciągu 6-9 miesięcy. Dlatego radzimy postawić na jakość, a nie na ilość.

  • Sprytne patenty na przetwory

    Nowicjuszkom pomogą uniknąć błędów, doświadczonym gospodyniom - uniknąć rutyny. Przetwory mają się udać, a my nie mamy się przy nich narobić!

  • Domowe konfitury oraz pikle mogą być pysznym i efektownym prezentem dla bliskich.

  • ...powinny stać się wypukłe. Wtedy wyjmij słoiki, odwróć do góry dnem i zostaw na dobę. 2 Przetwory pasteryzuje się też w piekarniku. Ale ta metoda sprawdzi się tylko wtedy, gdy używasz słoików typu „twist”. Ustaw je na blasze wyłożonej gazą. Wstaw na godzinę do piekarnika nagrzanego do 130 °C. 3 Przetwory z dużą zawartością cukru (dżemy, konfitury) nie wymagają pasteryzacji. Słoiki po napełnieniu...

  • Jak pasteryzować przetwory

    ...dżemów i konfitur. ✓ Przetwory możesz też pasteryzować w piekarniku. Wkładaj słoiki do nienagrzanego piekarnika, rozgrzej do temp. 150°C i piecz 20 minut. Poczekaj, aż wystygną, dokręć.

Wideo na temat: sloiki na przetwory
  • Prosty sposób na gotowy do przetworów słoik i wek

    Wiosna i lato obfituje w nasze ulubione owoce. Warto więc przygotować aromatyczne przetwory, które pokocha cała rodzina. Jerzy Sobieniak był gościem programu "Pytanie na śniadanie", gdzie przedstawił proste i ekspresowe metody na przygotowanie słoików i weków na nasze ulubione dżemy, marmolady oraz powidła. (Źródło: TVP/x-news)

  • Zatrzymaj lato w... słoikach

    Piotr Kucharski przygotował w kuchni „Dzień Dobry TVN" przetwory i dania, które pozwolą zatrzymać lato. Kucharz zaproponował słodko-kwaśne pomidorki, suszone pomidory w oliwie, konfiturę z malin z chilli, chleb pszenny na zakwasie, schab z fasolką, pomidorami, figami i rozmarynem oraz ciasto borówkowe z bezą.

  • Gwiazdy przyznają się do bycia "słoikiem"

    Przed kamerami "Dzień Dobry TVN" gwiazdy zdradziły dziennikarce TVN Agnieszce Jastrzębskiej, czy są "słoikami". - Oczywiście, że jestem słoikiem - przyznała Natalia Siwiec. Barbara Kurdej-Szatan zdradziła, że dostaje od rodziny słoiki z przetworami, mięsem oraz pierogami. - Babcia mi robi zupki i obiadki, jestem słoikiem i się świetnie czuję jako słoik, bardzo mi się to podoba - zapewniła Weronika Książkiewicz.

Dyskusje na temat: sloiki na przetwory
  • -

    -

    liza..ja i przetwory???? nie mam o tym zielonego pojecia, umiem tylko OTWIERAC sloiki :)