• Informacje na temat:

    sklad slodyczy

Artykuły na temat: sklad slodyczy
  • Dlaczego jesienią szybciej tyjemy?

    Sezon jesienno-zimowy to czas zmniejszonej aktywności fizycznej, podjadania słodyczy i ciężkich przekąsek. Organizm kumuluje kalorie i tłuszcz, zwiększając wagę. Dlatego należy z umiarem i rozsądkiem spożywać posiłki i zwracać uwagę na to, co jemy.

  • Masło orzechowe - ile jeść, by sobie nie zaszkodzić?

    ​Zapewne to znasz – po ciężkim dniu w pracy przychodzisz do domu, kładziesz się na kanapie i starasz zrelaksować. Nagle nachodzi cię chęć zjedzenia czegoś pysznego, ale nie masz ochoty na batoniki czy czekoladę. Chcesz po prostu poprawić sobie nastrój i skosztować czegoś, co może wprawić cię w stan zadowolenia. W końcu przypominasz sobie, że gdzieś w kuchennej szafce powinno być jeszcze twoje ulubione… masło orzechowe. Jesz jedną łyżkę, potem drugą i nie możesz się oprzeć – sięgasz po...

  • E na etykiecie, ale nie w diecie

    Idąc do sklepu spożywczego zwracamy uwagę na opakowania oraz okazyjne ceny. Mało kto wnikliwie zerka na etykiety, aby poznać skład wybranego produktu, a na wielu aż roi się od E.

  • Oczyść swoją wątrobę!

    Przez 14 dni pij codziennie szklankę soku świeżo wyciśniętego z surowej marchewki lub buraka. To świetna kuracja oczyszczająca.

  • O co chodzi z tym olejem palmowym?

    Na masową skalę stosuje się jego przetworzoną postać. Występuje w żywności, kosmetykach i biopaliwach. W takiej formie szkodzi zdrowiu i lasom tropikalnym.

  • Zmasowany atak grzybów

    Ekspansja drożdżaków może dawać różne objawy: bóle stawów, brzucha, zapalenie zatok, stany depresyjne, infekcje uszu...

  • Polacy polubili banany

    Być może bułka z bananem w diecie Adama Małysza spowodowała, że banany stały się zaraz po jabłkach najbardziej popularnymi owocami w Polsce. Stanowią wartościowe uzupełnienie diety. Wzmacniają serce, poprawiają pamięć i koncentrację oraz wspomagają regenerację organizmu.

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    Większość z nas niewiele o nich wie. A jaka jest twoja wiedza na ten temat?

  • Zupy i sosy –  zagęszczanie bez mąki

    ​W kuchni masz wiele produktów, których możesz użyć do poprawienia konsystencji, smaku i aromatu potraw.

  • Zdrowe zamienniki cukru

    Kto z nas nie lubi słodkości? Ale zdajemy sobie sprawę, że biały, rafinowany cukier nam nie służy. Na szczęście, natura dostarcza wiele jego znacznie zdrowszych odpowiedników.