• Informacje na temat:

    sernik z brzoskwiniami

Artykuły na temat: sernik z brzoskwiniami
  • Sernik z brzoskwiniami

    Sernik możesz ozdobić świeżymi owocami, ale i domowymi bezami. Dwa białka ubij na sztywno z 12 dag cukru, wyciskaj bezy rękawem cukierniczym. Piecz ok. 45 min w temp. 140°C.

  • Sernik czekoladowy z brzoskwiniami

    ...resztą masy. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz około 50 minut.  Po 20 minutach pieczenia wierzch sernika posyp pozostałą kruszonką.  Na 10 minut przed wyjęciem z piekarnika ciasto możesz przykryć kawałkiem folii aluminiowej, by wierzch zbytnio się nie przyrumienił.  Sernik wystudź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.   Zobacz także:

  • Sernik gotowany z brzoskwiniami

    ...opakowaniu. Wierzch zimnego sernika dekorujemy owocami. Zalewamy tężejącą galaretką. Sernik chłodzimy. Zobacz także:

  • Sernik z brzoskwiniami

    ...purée. 3. Serek śmietankowy, jogurt i 50 g cukru miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do kremu razem z brzoskwiniami, mieszamy. Ubijamy 200 g śmietanki i łączymy z masą serowo...

  • Puszysty sernik z brzoskwinią

    ..., roztopione i wystudzone masło, kaszę i aromat. Na koniec wymieszać z białkami. Masę serową wylać na spód z brzoskwiniami. Piec 60 min w 180ºC.

  • Sernik lawendowo-miodowy z marcepanową kruszonką

    ..., polej miodem. Zapiekaj około 20 minut w 120 stopniach. Przed podaniem posyp sernik marcepanową kruszonką, udekoruj pieczonymi brzoskwiniami i kwiatami lawendy. Przepis pochodzi z książki Moniki(...) i dobrze zamieszaj. Wylej masę do tortownicy (o średnicy 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Gdy sernik będzie w środku, zmniejsz temperaturę do...

  • Trzy świąteczne serniki

    Z konfiturą, na kruszonce lub gotowany - wybierz i przygotuj swój ulubiony sernik. Bez tego ciasta nie ma świąt!

  • Sekret udanego sernika

    Podstawą najlepszego sernika jest tłusty lub półtłusty ser, dobrze zmielony lub przetarty przez sito.

  • Bardziej delikatny Sernik będzie bardziej puszysty, jeśli do masy dodamy trochę bitej śmietany oraz kieliszek koniaku, winiaku lub rumu. Alkohol sprawia też, że smak ciasta jest bardziej wykwintny. Aby nie opadł Sernik zawsze nieco opada po upieczeniu. Żeby zminimalizować ten proces, stosuję kilka bardzo prostych sztuczek. Najłatwiej jest zostawić ciasto na 15–20 minut w piekarniku po...

  • Jeśli w przepisie na sernik jest mleko, weźmy przynajmniej 1,5-procentowe. Z odtłuszczonym wypieki nie udają się.

Dyskusje na temat: sernik z brzoskwiniami