• Informacje na temat:

    sernik tradycyjny

Artykuły na temat: sernik tradycyjny
  • Tradycyjny sernik

    Sernikow robie sporo. Jedne sa z owocami, inne ze spodem badz bez. Ten jest moim ulubionym, gdyz przepis dostalam od mojego dziadka Henka, wiele lat temu....

  • Katarzyna Żak: Na Wielkanoc musi być sernik babci Helenki

    ...ostatnio był np. sernik z tofu. I mam małą satysfakcję, że mój, tradycyjny, cieszył się większą popularnością. Bo ja robię sernik według przepisu babci Heleny. "Ucieramy ser ręcznie, zawsze w jedną(...) polegał na tym, kto szybciej utrze ser w makutrze na sernik. Babcia gotowała jeszcze na Wielkanoc przepyszną babkę piaskową. Gotowała, tak, tak - bo specjalną formę z ciastem wkładała do gorącej wody...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...stole. Na słodko – mazurek czy muffin? Co z deserem? Żadne polskie święto nie może się obyć bez klasycznych receptur na ciasta. Mazurki, babki i serniki – do wyboru, do koloru! Wielkanocne przysmaki...

  • Beza może być wspaniałym wykończeniem sernika i jest prosta w przygotowaniu. Białka (5-6) ubijamy na sztywno, dosypując szklankę cukru. Masą napełniamy...

  • Zimny sernik na kruchym spodzie

    Ten pyszny sernik udekoruj świeżymi owocami i orzechami w karmelu albo tradycyjnie – tężejącą galaretką. Masę możesz też wyłożyć na kruchych ciastkach albo biszkoptach.

  • Szuszuko zamiast sernika, czyli Boże Narodzenie na Cyprze

    Świąteczna atmosfera, pyszne jedzenie, piękne dekoracje... A do tego ani grama śniegu, ani stopnia mrozu i ani śladu stresu. I to wszystko trzy godziny samolotem od Warszawy. Gdzie? Na Cyprze!

  • Tradycyjne świąteczne potrawy z Podhala

    ...°C. Boczek podawaj na zimno pokrojony w średniej grubości plastry. Możesz serwować go np. z chrzanem, ćwikłą oraz z marynowanymi grzybkami.  Sernik po góralsku Składniki: 3 szklanki mąki, 3 jajka(...) je z wierzchu rodzynkami (ale suchymi, nie mocz ich wcześniej - podczas pieczenia zanurzą się w masie serowej i delikatnie spieką). Tak przygotowany sernik piecz w temperaturze 175°C przez ok. 75 minut...

  • Tradycyjna Wielkanoc

    Sernik, parzona baba, keks i mazurek. Smaki dzieciństwa cofają czas.

  • Dynię można nie tylko tradycyjnie udusić, zapiec czy ugotować, ale też zrobić z niej pyszne... racuszki, makaron, kopytka, upiec ciasteczka dyniowe, sernik,...

  • Cassata siciliana czyli wielkanocne pyszności

    ... Pozostając jeszcze w klimacie Świąt chciałam napisać kilka słów o tradycyjnym włoskim cieście przyrządzanym na Wielkanocne Święta i podać swoją wersję...

Wideo na temat: sernik tradycyjny
  • Śmietankowy sernik

    Przepis na sernik śmietankowy pieczony w kąpieli wodnej. Tradycyjny sernik ma 300 kcal, ten 150.

Dyskusje na temat: sernik tradycyjny
  • Re: sernik

    Z kokosem nie piekłam ale zawsze w 175-180 stopni i piekarnik nastawiony na "góra i dół", ciasto stawiam na środkowym ruszcie. Nie przepadam za sernikami na spodzie no może poza królewskim oetkera, zawsze piekę tradycyjny sernik bez dodatków tylko z rodzynkami.

  • Tradycyjny sernik

    Wszystkiego najlepszego z okazji Imienin

  • Re: sernik

    wyjęciu ciasta z piekarnika, kiedy jest ono jeszcze ciepłe, odkrawam je od formy do pieczenia. Zostawiam do wystygnięcia w formie. Tradycyjny sernik zawsze, choćby minimalnie, opadnie, ale kiedy okroisz(...)Faktycznie, "złota rosa" to rodzaj sernika, który raczej nie opada. Kiedyś często piekłam ten sernik ( wg podobnego przepisu ). Z nim, faktycznie, nie ma problemu. Mnie ten serniczek już się trochę

  • Re: Tradycyjny rosół

    Rosół na niedzielę, a ja dzisiaj robię pyszną grzybową, a na deser czekoladowy sernik ;) Przepisy mam z pelniasmakow pl

  • Re: Ciasto wszechczasow?

    Sernik.... polski tradycyjny pieczony sernik z rodzynkami :)

  • Re: Tradycyjny sernik z morelami

    zdjebie sobie przepis sobie !! normalka !!,juz dawno ktos powinien po lbie dostac za publikowanie bzdetow!

  • Re: Dieta Dukana- ile schudłyście?

    a słyszałyście kiedyś coś o sernik dukana? czym od się różni? jest jak sernik tradycyjny czy coś innego?

  • Re: Sernik mojego taty

    Godzina i 45 minut dla sernika to chyba dużo za dużo. Ser zrobi się gumowaty i niesmaczny. Sam przepis raczej tradycyjny, co jest plusem. Sposób w jaki zaprezentowano jest całkiem ciekawy. Taki troszeczkę śnieżny i oczywiście świąteczny.

  • Re: swiateczne wypieki

    U mnie będzie sernik królewski i tradycyjny. Babcia robi coroczne makowce. Zagości również piernik staropolski i pierniczki niemieckie.

  • Re: Sernik krakowski według Pierre Hermé

    A mi najlepiej udaje się taki bez pieczenia, ale nie tradycyjny na zimno z galarteką, tylko ser, jajka, cukier, rodzynki, skórka pomarańczowa może być, na spód herbatniki i cała tajemnica w budyniu waniliowym, który rozbełtany z zimnym mlekiem dodaje się do tej zmiksowanej masy i w garnku podgrzewa, aż zacznie bulgotać, wtedy się wylewa na te herbatniczki i można po wystygnięciu polać czekoladą