• Informacje na temat:

    sałatka meksykanska

Artykuły na temat: sałatka meksykanska
  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy(...) tostowym. Sałatka ryżowa z rybą Składniki na 4 porcje: 40 dag ryżu, najlepiej długoziarnistego, 40 dag filetów rybnych, np. miruny, dorsza, 2 duże, dojrzałe pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku...

  • Wieprzowina po meksykańsku

    Na jedną osobę: 200 g polędwiczki wieprzowej lub schabu. Bejca: pół łyżeczki sproszkowanego chili; 1 łyżeczka soku z limonki; szczypta zmielonego kminku; 30 ml oleju; 3 ząbki czosnku; sól, pieprz.

  • To symbol kuchni meksykańskiej, ale ze względu na walory zdrowotne, jest spożywana na całym świecie.

  • 15 minut w kuchni

    120 przepisów niezwykle różnorodnych przepisów na zupy, dania główne, sałatki, kanapki, śniadania, pyszne koktajle...

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj i podaj je z sosami i przyprawami marki WINIARY, które dopełnią smak grillowego menu tworząc wyjątkową,...

  • Galareta z kurczaka szynka z fetą w galarecie szynka z sałatką warzywną w galarecie dwie sałatki (warzywna, i nowość meksykańska) ciasta, piekię...

  • Rodzaje cebuli. Jak wykorzystać ją w kuchni

    .... Możemy przygotować cebulową zupę lub sos. Prosta sałatka to cebula, rzodkiewka, orzechy, odrobina majonezu i przyprawy. Cebulki po hiszpańsku zrobimy, piekąc cebulę z oliwą, pietruszką i cytryną...

  • ..., owoce morze, siekane mięsa z patelni, sałatki, pikantne sosy i dipy. W sałatkach Kolendrą możesz przyprawiać prawie wszystkie owoce i warzywa, choć z niektórymi lubi się ona bardziej niż...

  • Rodzaje pomidorów

    1. Gruntowe okrągłe mają czerwono-pomarańczową barwę, dużo soku i słodkawy smak. Będą świetne na surowo i do duszenia. Mają dosyć twardą skórkę, dlatego...

  • Jest idealną bazą licznych dań wielu kuchni. Dobry i na ciepło, i na zimno.