• Informacje na temat:

    sałatka japonska

Artykuły na temat: sałatka japonska
  • Daikon, biała rzodkiew japońska, to krewniaczka poczciwej rzodkiewki. W smaku, jak ona, słodko-ostra, ale wyraźnie ostrzejsza. Japończycy ją marynują albo...

  • Gryczane nitki To japoński makaron, który nosi nazwę – soba. Ok. 30 proc. jego składu stanowi mąka gryczana, reszta to mąka pszenna. Soba bardzo przypomina...

  • Tajskie zioła, chińskie wino, japońskie algi? Pasują nie tylko do dań azjatyckich. Do czego je dodać, by podkręcić smak? Podpowiada Filip Kosiń, szef kuchni warszawskiej restauracji Lokal 14.

  • Drób obniża ciśnienie?

    ...nerek. Lubisz drób? Ciekawe przepisy znajdziesz tutaj: Sałatka z ryżem i kurczakiem Kurczak z orzechami Kurczak z grzybami Kurczak na zielono Udka z kurczaka w sosie jogurtowym Udka...

  • Czy wiesz, że istnieje ponad 10 tys. rodzajów ryżu? Wykorzystujemy zaledwie kilka i to nie zawsze właściwie. Oto nasza ryżowa „ściągawka”: - parboiled...

  • Jedz glony, będziesz zdrowa jak ryba

    Może nie są jeszcze do kupienia w każdym warzywniaku, ale warto ich poszukać. Samo zdrowie!

  • Pyszne do pudełka

    Uciekający czas stał się wrogiem kulinarnej uczty w pracy. Codzienne lunche w modnych bistro mogą mocno nadszarpnąć kieszeń, a dania z pracowniczych stołówek nie zawsze wyglądają apetycznie. Rutynę przełamuje Grażyna Bober-Bruijn.

  • Zielone złoto

    Mangia la bietolina! (Zjedz boćwinę!), taki refren przypomina mi się z dzieciństwa. Siedziałam godzinami nad pełnym zielska talerzem, naśladując mojego chomika, który zapasy jedzenia upychał w policzkach.

  • Wodorosty, chcąc nie chcąc, jemy wszyscy. Nie wierzycie?

  • Katarzyna Bosacka: Algi na fali

    Wodorosty, chcąc nie chcąc, jemy wszyscy. Nie wierzycie?

Wideo na temat: sałatka japonska
  • Zupa ramen, pudding z tapioką i sałatka, czyli egzotyczna kuchnia Gai Kuroń oraz Patryka Piskorza

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" uczestniczka programu "MasterChef" Gaja Kuroń oraz uczestnik "MasterChef Junior" Patryk Piskorz podzielili się swoimi ulubionymi przepisami na egzotyczne dania z całego świata. Na stole w programie pojawiły się takie pyszności jak: pudding z tapioką i mango, egzotyczna sałatka z krewetkami oraz japońska zupa ramen. Czym na co dzień zajmuje się Patryk Piskorz?