• Informacje na temat:

    sałatka azjatycka z kurczakiem

Artykuły na temat: sałatka azjatycka z kurczakiem
  • WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w złocistym curry!

    Kuchnia azjatycka zachwyca nas bogactwem smaków i aromatów. Okazuje się jednak, że idealne wyważenie proporcji przypraw nie jest jednak takie łatwe. Teraz już nie musisz się tym martwić! Dzięki nowemu WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w złocistym curry każdego dnia możesz podać swoim bliskim doskonale doprawioną i soczystą pierś kurczaka w prawdziwie orientalnym stylu. Wystarczy...

  • Kurczak na wzmocnienie

    Przygotuj drób z imbirem, a wspomoże odporność twojego organizmu.

  • Tajski rosół Tom Kha Gai

    Jeżeli istnieje bardziej popularne tajskie danie, to nie wiem, co mogłoby nim być. Każdy sądzi, że jest ono niezwykle trudne do zrobienia, ale jak widać, nie mogłoby być prostsze. Ta kokosowa zupa z kurczakiem to „rosół mocy” tajskich babć. To prosty tajski przepis, uwielbiany przez wielu fanów azjatyckiej kuchni, zaś wszytkie składniki są bez trudnu dostępne w sklepach z azjatycką żywnością...

  • Bazylia tajska. Ostrzejsza od zwykłej. W smaku ma nuty anyżu, lukrecji oraz mięty. – Najczęściej używana jest do szybko smażonych dań z woka, tzw. stir-fry, i sałatek, np. z kurczakiem na ostro(...) duet z mleczkiem kokosowym i kurczakiem albo owocami morza. Może też być składnikiem wytrawnej tarty, sałatki, curry czy marynaty do mięs. Najintensywniejszy aromat ma świeża, ale w kuchni sprawdzi...

  • 15 minut w kuchni

    120 przepisów niezwykle różnorodnych przepisów na zupy, dania główne, sałatki, kanapki, śniadania, pyszne koktajle...

  • Jest idealną bazą licznych dań wielu kuchni. Dobry i na ciepło, i na zimno.

  • Rodzaje makaronów. Jaki wybrać?

    Jest idealną bazą licznych dań wielu kuchni. Dobry i na ciepło, i na zimno.

  • ...ciemnienie. Przyprawiaj nim więc dania tuż przed podaniem. Zupa azjatycka z kolendrą Na oliwie podsmaż kawałki piersi kurczaka. Zalej bulionem warzywnym,dodaj pokrojone jabłka, marchewkę i liść...

  • Kolendra

    ..., pamiętaj, że wysoka temperatura znacznie obniża walory smakowe tego zioła i powoduje jego ciemnienie. Przyprawiaj nim więc dania tuż przed podaniem. Zupa azjatycka Na oliwie podsmaż kawałki...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?