• Informacje na temat:

    sajgonki z warzywami

Artykuły na temat: sajgonki z warzywami
  • Lekkie sajgonki z warzywami i kiełkami

    ..., a następnie zwiń w ścisły rulonik, przytrzymując na bokach, by farsz nie wydostał się na zewnątrz. 3. Gotowe sajgonki ułóż na liściach kapusty i gałązkach tymianku. Gotuj na parze przez 10 minut. Podawaj...

  • Sajgonki

    Do sajgonek podaj sos sojowy lub chilli.

  • Smażone sajgonki na ostro

    ..., smażyć sajgonki w głębokim tłuszczu przez ok. 4 minuty, aż będą chrupiące. Udekorować natką pietruszki. Osobno podawać sos chili do maczania. Zobacz także:

  • Sajgonki z mięsem

    ...złóż do środka i ciasno zwiń w roladki. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Kolejno układaj sajgonki. Smaż na złoty kolor. Każdą następną roladkę dokładaj po minucie smażenia ostatniej sajgonki, aby...

  • Sajgonki z piekarnika z mięsem na ostro

    ...i posypać obficie sezamem. Piec w temp. 180°C przez 15 min. Pozostałą dymkę i kolendrę posiekać, wymieszać z resztą sosu czosnkowego. Sajgonki ułożyć na półmisku, ozdobić. Zobacz także:

  • WARZYWNE SAJGONKI Z SEZAMEM I PASTĄ Z BOBU

    Bób ugotować, a następnie lekko rozgnieść widelcem z dodatkiem sosu sojowego. Dynię, cukinię i kalarepę pokroić w słupki, oprószyć przyprawami i ugrillować w piekarniku (180stopni/20minut). Sezam lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej. Papier ryżowy namoczyć, a następnie nałożyć pastę z bobu, sałatę i grillowane warzywa- zawinąć. Gotowe sajgonki posypać uprażonym sezamem i gotowe!

  • Bliżej Azji

    Sajgonki, azjatyckie pierożki i aromatyczne rosoły urozmaicą twoje menu.

  • Maria Banach: Strączki

    ...dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy...

  • Pyszności z Azji

    ..., z posiekaną papryczką chili, kiełkami fasoli mung, szczypiorem i ziołami. Sajgonki  1. Podsmaż na oleju posiekaną cebulę, marchew, imbir i czosnek. Dodaj mięso i smaż około 2 min. Wlej sos sojowy i rybny. 2. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Sparz grzyby mun, posiekaj. Dodaj mięso z warzywami, zioła i jajko. 3. Papier ryżowy włóż do ciepłej wody. Rozciągnij i na każdy płatek...

  • Tajskie zioła, chińskie wino, japońskie algi? Pasują nie tylko do dań azjatyckich. Do czego je dodać, by podkręcić smak? Podpowiada Filip Kosiń, szef kuchni warszawskiej restauracji Lokal 14.

Dyskusje na temat: sajgonki z warzywami