• Informacje na temat:

    sajgonki z kapusta

Artykuły na temat: sajgonki z kapusta
  • Sajgonki z mięsem

    ...złóż do środka i ciasno zwiń w roladki. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Kolejno układaj sajgonki. Smaż na złoty kolor. Każdą następną roladkę dokładaj po minucie smażenia ostatniej sajgonki, aby...

  • Lekkie sajgonki z warzywami i kiełkami

    ..., a następnie zwiń w ścisły rulonik, przytrzymując na bokach, by farsz nie wydostał się na zewnątrz. 3. Gotowe sajgonki ułóż na liściach kapusty i gałązkach tymianku. Gotuj na parze przez 10 minut. Podawaj...

  • Sajgonki z piekarnika z mięsem na ostro

    ...i posypać obficie sezamem. Piec w temp. 180°C przez 15 min. Pozostałą dymkę i kolendrę posiekać, wymieszać z resztą sosu czosnkowego. Sajgonki ułożyć na półmisku, ozdobić. Zobacz także:

  • Bliżej Azji

    Sajgonki, azjatyckie pierożki i aromatyczne rosoły urozmaicą twoje menu.

  • Maria Banach: Strączki

    ...dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy...

  • Smak mundialu

    ..., posyp natką i przykryj drugą częścią bułki.   Słodkie sajgonki z mango i bananami   Składniki: Opakowanie mrożonego ciasta do sajgonek ½ mango 1 banan 1 granat 1 łyżka soku z cytryny(...) z cytryny i 1 łyżeczką cukru. Na kawałki ciasta nakładać 1-2 łyżeczki nadzienia, zawijać sajgonki i smażyć w głębokim tłuszczu 4-6 minut. Posypać cukrem z cynamonem i dekorować miętą. Kilka listków...

  • Orientalne przysmaki

    Tradycyjne sajgonki Składniki na 4-6 porcji: 16-20 arkuszy papieru ryżowego, 30 dag mięsa mielonego, 7 grzybków mun, garść makaronu sojowego, 1 marchew, 1 cebula, 4 liście kapusty pekińskiej, 2-3 garście kiełków sojowych, 1 jajko, sos sojowy, sól, ostra papryka, olej. Grzyby mun przygotować według przepisu na opakowaniu. Mielone mięso doprawić do smaku i podsmażyć, mieszając. Cebulę pokroić...

  • ...”, które zaprowadzą mnie aż do Bangkoku – Marysia wspomina, jak z ciekawości postanowiła sama poeksperymentować: – Kupiłam papier ryżowy i kapustę, ale moje pierwsze sajgonki okazały się porażką na...

  • Obiad u Michel'a Portos, 2* Michelin, fotoreportaz, czesc pierwsza

    Z okazji 40-stych urodzin mojego meza, zarezerwowalam stolik, juz kilka tygodni temu, w restauracji Saint James, u znanego szefa, wybranego najlepszym...

  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    ...", które zaprowadzą mnie aż do Bangkoku - Marysia wspomina, jak z ciekawości postanowiła sama poeksperymentować: - Kupiłam papier ryżowy i kapustę, ale moje pierwsze sajgonki okazały się porażką na całej...

Dyskusje na temat: sajgonki z kapusta
  • Re: Sajgonki

    polacy za bardzo komplikuja proste przepisy , wystarczy mieso siekane podsmazyc z poszatkowana kapusta sol pieprz i maggi nie musi byc papier ryzowy wystarcza nalesniki i tak samo super smakuje , polecam

  • Re: Jak zrobić sajgonki?

    Ja robie podobnie ,ale farsz mam troche inny ,a mianowicie ;;makaron ryzowy ,mieso ,kapusta pekinka ,papryka ,kukurydza ,i sos sojowy ,pieczarki !

  • Re: Sajgonki

    ja robię sajgonki warzywne, kapusta pekińska, marchewka, grzyby mun, por, seler, czosnek, ocet ryżowy, skorki z mandarynek, sos ciemny, chilii, na koniec zagęszczam mąką ziemniaczana, lub dodaje pieczonego kurczaka, wszystko w paski krojone, albo jeszcze prościej, mielona pierś, grzyby mun, czosnek, jajko, sos sojowy chilii, zawijam smażę, zajadają... ostatni robiłam z mielonych ryb syn był

  • -

    -

    Z tą kapustą pekińską to jest tak ja ją daję do wielu "chińskich" potraw tzw. wszystko razem a ryz obok bo jest tania w miarę i wypełnia dobrze danie. W takiej budce w Warszawie kiedyś kupowałam dania "azjatyckie" i tam zawsze kapusta była pekińska. Swoją drogą w Wietnamie jak byłam kiedyś miesiąc to tak nie widziałam, hi hi hi. No ale coż nie wszystko co w Hiszpanii jest spotkasz w Polsce. Azja

  • -

    -

    Ja farsz robię tak: mięsko mielone, ryż ugotowany, kapusta pękińska drobno posiekana, papryka posiekana, cebulka posiekana, grzybki - pieczarki mogą być, do smaku przyprawa chińska gotowa lub skomponuj coś sama. To wszystko co do farszu na patelkie i troche razem podpiekasz. 3 minuty. Proporcje i to co do środka dobrac najlepiej samemu, ja nie lubię tylko z mięsem, więc stąd ten ryz i warzywa