• Informacje na temat:

    sajgonki

Artykuły na temat: sajgonki
  • Sajgonki

    Do sajgonek podaj sos sojowy lub chilli.

  • Sajgonki z mięsem

    ...złóż do środka i ciasno zwiń w roladki. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Kolejno układaj sajgonki. Smaż na złoty kolor. Każdą następną roladkę dokładaj po minucie smażenia ostatniej sajgonki, aby...

  • ​Letnie sajgonki z jajkiem i ryżem

    ...aż będzie gotowy, a płyn odparuje z woka. Odstaw na bok. Ubij jajka z dodatkiem soli, pieprzu oraz wody, usmaż cienkie omlety. Odstaw na bok. Uformuj sajgonki: w wilgotne ręce weź garść kleistego ryżu i zroluj go w walec (jak do sushi), a następnie ułóż na cienkim omlecie. Na wierzchu połóż kurczaka i odrobinę sosu sambal belacan. Zwiń jak dużą sajgonkę. Wszystkie sajgonki przekrój ukośnie...

  • Lekkie sajgonki z warzywami i kiełkami

    ..., a następnie zwiń w ścisły rulonik, przytrzymując na bokach, by farsz nie wydostał się na zewnątrz. 3. Gotowe sajgonki ułóż na liściach kapusty i gałązkach tymianku. Gotuj na parze przez 10 minut. Podawaj...

  • Sajgonki z piekarnika z mięsem na ostro

    ...i posypać obficie sezamem. Piec w temp. 180°C przez 15 min. Pozostałą dymkę i kolendrę posiekać, wymieszać z resztą sosu czosnkowego. Sajgonki ułożyć na półmisku, ozdobić. Zobacz także:

  • WARZYWNE SAJGONKI Z SEZAMEM I PASTĄ Z BOBU

    Bób ugotować, a następnie lekko rozgnieść widelcem z dodatkiem sosu sojowego. Dynię, cukinię i kalarepę pokroić w słupki, oprószyć przyprawami i ugrillować w piekarniku (180stopni/20minut). Sezam lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej. Papier ryżowy namoczyć, a następnie nałożyć pastę z bobu, sałatę i grillowane warzywa- zawinąć. Gotowe sajgonki posypać uprażonym sezamem i gotowe!

  • Bliżej Azji

    Sajgonki, azjatyckie pierożki i aromatyczne rosoły urozmaicą twoje menu.

  • dostałam papier ryżowy i muszę coś z nim zrobić... Pytanie tylko CO????

  • Pyszności z Azji

    ..., z posiekaną papryczką chili, kiełkami fasoli mung, szczypiorem i ziołami. Sajgonki  1. Podsmaż na oleju posiekaną cebulę, marchew, imbir i czosnek. Dodaj mięso i smaż około 2 min. Wlej sos(...) nałóż łyżkę nadzienia, zwiń ciasno. Sajgonki smaż na złoto. Pad thai z kurczakiem, kiełkami i orzeszkami  1. Wlej na głęboką patelnię 250 ml wody. Dodaj cukier, sos rybny oraz sól. Gotuj przez...

  • Maria Banach: Strączki

    ...dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy...

Wideo na temat: sajgonki
  • Sajgonki z krewetkami

    Prosty sposób na doskonałe sajgonki

  • Zmysłowe smaki: Sajgonki

    Zapraszamy na pyszną kulinarną podróż do Azji. Wystarczy trochę chęci i garść wolnego czasu (no i jeszcze kilka składników), aby wyczarować pyszne sajgonki. Zobaczcie, jakie to proste! Sajgonki (Spring rolls) – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Sajgonki

    Zapraszamy na pyszną kulinarną podróż do Azji. Wystarczy trochę chęci i garść wolnego czasu (no i jeszcze kilka składników), aby wyczarować pyszne sajgonki. Zobaczcie, jakie to proste! Sajgonki (Spring rolls) – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Dyskusje na temat: sajgonki
  • Sajgonki...

    Mam pytanie czy zna ktos moze przepis na sajgonki miesno-warzywne ale zobione na parze? Prubowal ktos moze takich mniej kalorycznej wersji sajgonek? Jestem ciekawa jak wtedy smakuje papier ryzowy...i czy sa one zjadliwe...

  • Re: Wietnamskie sajgonki

    I to mają być sajgonki??????

  • Re: Sajgonki...

    dlaczego podwojny papier??? czy nie przyklejają się do blachy? bo wiem ze papier ryżowy lubi do metalowego sie kleic... a spodobala mi sie twoja wersja bo uwielbiam sajgonki ale ten tluszcz...

  • Re: Sajgonki

    Sajgonki na zdjęciu wyglądają na usmażone a tu podane jest, ze na parze gotowane. Przepis i zdjęcie to, jak rozumiem, dwie różne rzeczy.

  • Re: Sajgonki...

    dosc ciasno tak jak krokiety i smazysz w glebokim tluszczy.jest to super przekaska pychotka polecam..... narobilas mi smaka chyba dzis na kolacje zrobie sajgonki hee

  • Re: Sajgonki

    magi? a poczytaj pan skald tego chemicznego swinstwa... papier ryzowy jest bardzo tani i latwo go dostac. za 10 zlotych ma pan 100arkuszy. idziesz pan do chinskiej restauracji ladnie sie usmiechasz i prosisz zeby ci zamowili. tyle

  • Re: Sajgonki...

    Ja na parze nie robiłam, ale wypróbowałam kilka dni temu wersję mniej kaloryczną - mianowicie piekłam w piekarniku! Tradycyjne nadzienie, obowiązkowo podwójny papier. Naczynie żaroodporne nasmarowałam oliwą, potem wierzch sajgonek również. Są chrupiące i nie ociekają tłuszczem!

  • Re: Sajgonki

    Maggi rosnie w moim ogrodzie i nie jest zadnym chemicznym swinstwem tylko pieknie pachnaca roslina. Inna nazwa to lubczyk ogrodowy.

  • Re: Sajgonki...

    chcialam dodac ze smazenie w glebokim tluszczu wcale nie znaczy ze jedzenie ocieka tluszczem.wrecz przeciwnie. no chyba ze ktos jest tak pomyslowy ze wklada jedzenie do zimnego tluszczu buhaaaa.jak olej mamy mocno rozgrzany i w nim smazymy to nic nam nie bedzie ociekalo tluszczem jedzenie mniej pochlania tluszcz niz np,smazone na patelni czy w piekarniku.

  • Re: Sajgonki

    bardzo prosty przepis. do zrobienia w 20 minut