• Informacje na temat:

    rabarbar

Artykuły na temat: rabarbar
  • Rabarbar

    Minitarty Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko, 4 łyżki posiekanych pistacji. Łodygi rabarbaru umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Do rondelka wlej 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki cukru oraz masło. Zagotuj. Do 150 ml mleka dodaj proszek budyniowy...

  • Muffiny z rabarbarem

    Nagrzej piekarnik do 200˚C. Rabarbar umyj, odetnij końce. Pokrój na centymetrowe kawałki, przełóż do żaroodpornego naczynia, posyp czterema łyżkami cukru i wymieszaj. Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut.  Usuń folię i piecz przez kolejne 5 minut, aż sok z rabarbaru zgęstnieje. Wyjmij z piekarnika, odsącz rabarbar i odstaw.  Przygotuj krem. Zrób budyń...

  • ...z rabarbaru, które są idealnymi dodatkami do dziczyzny. Można podawać go także do makreli i łososia. Rabarbar świetnie smakuje wzbogacony odrobiną otartej skórki pomarańczowej, cynamonu, świeżego imbiru(...) w specjalnych garnkach. Najlepsze są emaliowane i stalowe. Miedziane i aluminiowe reagują z rabarbarowym kwasem. Danie może wchłonąć szkodliwe substancje i zmienić kolor na brązowy. Możesz go zamrozić...

  • Kruchy placek z rabarbarem

    Wiosenne ciasto, któremu rabarbar nadaje charakterystycznego smaku. Smak dzieciństwa.

  • Wiosenny serowiec z rabarbarem

    Oto kolejna propozycja przepisu na ciasto z rabarbarem...

  • Szybki placek z rabarbarem

    Rabarbar przechowuj w lodówce do 5 dni - umyty i zawinięty w papier.

  • Sezon rabarbarowy trwa krótko, dlatego teraz często robię ciasta i desery, a także przetwory z rabarbaru. Część pokrojonych łodyg zamrażam, abym również zimą mogła przygotowywać różne słodkości.

  • Pudding marcepanowy z rabarbarem

    ...1. Rabarbar myjemy, kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, zalewamy 380 ml soku żurawinowego, dodajemy 5 łyżek cukru, cukier waniliowy i gotujemy 2-3 minuty. Budyń rozpuszczamy w 20 ml soku i wlewamy do rabarbaru. Gotujemy i studzimy. 2. Ryż płuczemy w wodzie. Mleko zagotowujemy z trzema łyżkami śmietany, dodajemy ryż, cukier waniliowy, cukier. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 35 minut, co jakiś...

  • Młode i sprężyste łodygi powinny być dobrze wybarwione. Takie są idealne do ciast i deserów. Intensywnie czerwone nie będą kwaśne i mają bardzo przyjemny malinowy smak. Unikaj miękkich i popękanych łodyg. Zwykle są nieświeże. Rabarbar przechowuj w lodówce zawinięty w wilgotną ściereczkę.

  • Rabarbar pod kruszonką

    Zamiast rabarbaru możesz użyć owoców dostępnych w danym sezonie.

Zdjęcia na temat: rabarbar
Wideo na temat: rabarbar
  • Zmysłowe smaki: Muffiny z rabarbarem

    Sezon na rabarbar wciąż jeszcze trwa, dlatego zachęcamy Was do przygotowania prostych, a jakże smacznych muffinów z rabarbarem. To będzie kulinarny strzał w dziesiątkę! Muffiny z rabarbarem – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Deser w wersji fit dla miłośników rabarbaru

    Dla tych, którzy chcieliby zjeść nie tylko pyszny, ale też zdrowy deser, Ola Głębicka przygotowała specjalną propozycję w programie "Pytanie na śniadanie". Rabarbar z truskawką i kardamonem, zapiekany pod kruszonką, to idealne rozwiązanie dla dbających o linię. Wystarczy dodać mniej kruszonki lub zastąpić ją większą ilością owoców. (Źródło: TVP/ x-news)

  • Zmysłowe smaki: Tarta z rabarbarem

    Oto przepis na pyszny deser, który nie tylko smakuje, ale też... leczy! Tarta z rabarbarem to samo zdrowie - naukowcy donoszą bowiem, że rabarbar posiada właściwości oczyszczające i dezynfekujące przewód pokarmowy. Co więcej, po upieczeniu wzrasta w nim poziom polifenoli, które niszczą komórki rakowe! A zatem - upieczcie z nami tartę z rabarbarem!

Dyskusje na temat: rabarbar
  • Re: Najseksowniejsze fryzury

    To się..nieład artystyczny nazywa kochana;)) Albo jak "piorun w rabarbar" Witaj Ala :)* Już po urlopie ? :))

  • Re: Gdzie najczęściej kupujecie ubrania?

    Zdecydowanie moja ulubiona marka to Rabarbar i Bialcon http://rabarbar.bialcon.pl/ Polskie, oryginalne i mało powtarzalne ubrania no i jakość! niesamowicie dobra

  • Re: Jak cieszyć się rabarbarem przez cały rok?

    Nalezy trzymac rabarbar i sie usmiechac caly rok.Tak cieszymy sie rabarbarem przez rok caly.

  • Re: Jaka sukienka na wieczór?

    Mnie się taka podoba i jeśli na wieczór to bym kupiła właśnie coś takiego jak ta z Bialcon http://rabarbar.bialcon.pl/odziez/sukienki-rabarbar/brazowa-sukienka-bez-rekawow.html

  • Re: Szybki placek z rabarbarem

    Mam prostszy przepis. 4 całe jajka ubić ze szklanką cukru, dodać roztopioną kostkę masła i 1,5 do 2 szklanek mąki ( w zależności od wielkości jajek) wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Wylać na blaszkę, na wierzch rozłożyć pokrojony rabarbar. Piec w 180st C do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem. Wykonanie 10 min. pieczenie ok 40 min.

  • Re: Najseksowniejsze fryzury

    To się..nieład artystyczny nazywa kochana;)) Albo jak "piorun w rabarbar" Witaj Ala :)* Już po urlopie ? :)) Mam chwilkę to piszę..ileż idzie doopę moczyć w wodzie;))

  • Re: Rabarbar pod kruszonką

    Ciasto ze smażonym rabarbarem http://dobrakuchniamamy.blogspot.com/2014/05/ciasto-z-smazonym-rabarbarem.html

  • Rabarbar

    Witam.Że pyszny,kwaskowaty i orzeżwiajacy kompot wszyscy wiemy ,ale pytanie brzmi :co z niego jeszcze.Proszę o podpowiedzi ,tylko tych co czytelnie w JĘZYKU POLSKIM piszą.Dziekuje.

  • Re: Rabarbar pod kruszonką

    Być może smacznie. Nie kwestionuję... Ale czy na pewno prosto??? Zdobycie rabarbaru w grudniu do zadań prostych raczej nie należy. Gratuluję pomysłu na... tytuł ;)))