• Informacje na temat:

    przyprawy zdrowotne

Artykuły na temat: przyprawy zdrowotne
  • Zimne kończyny – ważny sygnał zdrowotny

    ...składników typu pełne ziarno, suszone owoce, orzechy, miód, tym lepiej. Dodawaj do posiłków przyprawy, które pobudzają krążenie krwi. Są to m.in.: chili, cynamon, chrzan, goździki, imbir, kurkuma...

  • Przyspieszą spalanie tłuszczu, upiększą i pomogą zrzucić kilogramy!

    Chili, cynamon czy kurkuma to przyprawy, które wzbogacą smak codziennych potraw. Specjaliści przyznają również, że poza walorami smakowymi, ich systematyczne stosowanie może mieć również wymierne efekty zdrowotne.

  • To symbol kuchni meksykańskiej, ale ze względu na walory zdrowotne, jest spożywana na całym świecie.

  • Przyprawiaj zamiast suplementować

    Egzotyczne suplementy, proszki, toniki - to jedynie modne dodatki uzupełniającą codzienną dietę. Jednak zamiast sięgać po drogie suplementy, warto wzbogacić codzienne menu o popularne i równie zdrowe przyprawy, radzi dietetyk dr Melina Jampolis.

  • Zdrowie w proszku

    Niektórym przypisuje się właściwości odchudzające. Innym regenerujące i poprawiające pracę układu trawiennego. Pomagają zredukować stres, walczą z infekcjami oraz spowalniają procesy starzenia. I wcale nie chodzi tu o wyszukane kosmetyki czy leki. Oto najpopularniejsze przyprawy i zioła bez których nasze babcie nie wyobrażały sobie gotowania. Sprawdź, co powinno znaleźć się w twojej kuchni tej...

  • Kropla zdrowia w kuchni

    Czy europejska kuchnia to odpowiednie miejsce dla przyprawy z kraju Kwitnącej Wiśni? Dlaczego warto wprowadzić sos sojowy do codziennej diety? Jaki sos wybrać i czym się kierować przy jego wyborze?

  • Czekoladowy masaż na jesienne smutki

    Nie od dziś wiadomo, że oprócz walorów smakowych, czekolada ma również właściwości zdrowotne. Jej składniki - żelazo, magnez, cynk, wapń oraz kofeina mają dobry wpływ na skórę. Wszystkie te dobrodziejstwa natury są wykorzystywane przez... masażystów.

  • 10 pytań o właściwości chrzanu

    Czy właściwości zdrowotne chrzanu zostały odkryte w Polsce? Tomasz Kwaśniewski, manager marki MOSSO : - Właściwości chrzanu docenili już starożytni Rzymianie i Egipcjanie. Dopiero w IX wieku(...) zepsuciem. Używano ich także do okładania osełek masła, a także jako podkładek pod pieczony chleb. W XIX wieku jego smak i prozdrowotne właściwości docenił cesarz Austrii, Franciszek Józef. Do jego...

  • Jedzenie leczy, czyli apteka w twojej kuchni

    Słyszymy, że zamiast zażywać tabletki, lepiej jeść więcej warzyw, owoców, a posiłki doprawiać ziołami. Z pewnością nie zastąpią one lekarstw na receptę, ale warto mieć świadomość, jakie zdrowotne bogactwo w nich się kryje. Ta wiedza pomoże nam lepiej planować domowy jadłospis.

  • Cynamon niezbędny nie tylko w kuchni

    ...to związane z właściwościami rozgrzewającymi przyprawy. Poza tym, że cynamon to źródło zdrowia i naturalny lek na problemy z cerą, przyda się również miłośnikom ogrodnictwa. Niesamowity jest fakt(...) sprawdzi się znakomicie. Wystarczy wsypać odrobinę przyprawy do nawozu lub ziemi, w której zasadzone są rośliny.  4. "Eliksir" na sadzonki U zasadzonych szczepów istotna jest stymulacja rozrostu...

Wideo na temat: przyprawy zdrowotne
  • Zdrowotne właściwości gorczycy

    Gorczyca to nie tylko przyprawa, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. To także zioło, którego właściwości zdrowotne od lat docenia się w medycynie. Z jej leczniczego działania powinny(...) właściwościach gorczycy. Jakie rodzaje tej przyprawy wyróżniamy?

Dyskusje na temat: przyprawy zdrowotne
  • Re: Przyspieszą spalanie tłuszczu, upiększą i pomogą zrzucić kilogramy!

    Tylko na zacofanym Zachodzie jest możliwe odkrywcze stwierdzenie, że zioła i przyprawy mają właściwości zdrowotne. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać z tej naukowej ciemnoty. Zapewne w średniowieczu była 1000 razy większa wiedza na ten temat, niż mają współcześni pseudonaukowcy (pomijam zielarzy), tylko komuś było nie na rękę, że ludzi uzdrawiało coś innego, niż modlitwa i spalili konkurencję

  • jedz madrze

    zdrowotne, ponieważ sądziły, że wystarczy wyrzucić schaboszczaka z talerza. Ale tego schaboszczaka trzeba zastąpić. Za zupki w proszku masz u mnie strasznego minusa. Przede wszystkim naucz się gotować(...) jednej główki selera. Obierasz ją, kroisz w kostkę. Wrzucasz do garnka i zalewasz litrem mleka. Należy dodać ząbek czosnku, pieprz i sól, ewentualnei ulubione przyprawy. Kiedy seler będzie już bardzo