• Informacje na temat:

    przygotowanie sernika

Artykuły na temat: przygotowanie sernika
  • Sernik drezdeński

    Do pieczenia sernika weźmy twaróg półtłusty zmielony dwu lub trzykrotnie.

  • Sernik cytrynowy

    Przygotowanie Pokruszone herbatniki rozdrobnij blenderem na piasek. Dodaj przestudzone masło,wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy, włóż do lodówki. Z cytryn wyciśnij sok i ewentualnie dolej wody(...) dodaj ubitą pianę, delikatnie wymieszaj. Boki tortownicy wyłóż połówkami plasterków cytryny i przelej do niej masę serową. Włóż do lodówki. Przed podaniem wierzch sernika możesz udekorować ubitą...

  • Sernik pod bezową pierzynką

    Przygotowanie: 1. Spód: mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło pokrojone na kawałeczki i szybko posiekać nożem. Kiedy powstaną grudki, dodać cukier puder i żółtka. Szybko rękoma(...) i 1/2 wyciśniętego z niej soku.  3. Serową masę rozsmarować na podpieczonym spodzie. Białka ubić z resztą soku cytrynowego i cukrem pudrem na bezę. Ostrożnie wyłożyć ją na wierzch sernika. Wstawić do piekarnika...

  • Sernik gotowany z brzoskwiniami

    Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Nie przerywając ucierania, dodajemy do...

  • Sernik na kruchym spodzie

    Przygotowanie: Mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać posiekane zimne masło, żółtko i sok z cytryny, zagnieść, zwinąć w kulę, owinąć folią spożywczą, wstawić...

  • Wyśmienity sernik... bez sera

    Przygotowanie: Z podanych składników szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na ok. 60 min. 2. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec stopniowo(...)°C. Wystudź w zamkniętym piekarniku (ok. 3 godz.). Rada: Wierzch sernika można oprószyć cukrem pudrem lub udekorować polewą z białej lub ciemnej czekolady. Zobacz także:

  • Sernik z gruszkami

    Przygotowanie: Mąkę wymieszaj z proszkiem. Dodaj cukier, jajko, mleko i pokrojony w małe kawałki tłuszcz, szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i włóż do(...) z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i na ok. 2 min włóż plastry gruszek. Następnie je osącz. Rozłóż je na wierzchu sernika i piecz jeszcze ok. 10 min. Zobacz także:

  • Sernik Charlotta grzechu wart

    Przygotowanie Masło pokrój na kawałeczki. Dodaj do niego 75 g cukru, mąkę oraz 1 jajko. Posiekaj, szybko zagnieć (żeby nie ogrzewać ciasta rękami). Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na 30(...) aluminiowej. Marmoladę podgrzej, posmaruj nią wierzch gotowego sernika. P Zobacz także:

  • Puszysty sernik

    Przygotowanie: Przygotuj tortownicę o średnicy 21 cm. Z papieru do pieczenia wytnij koło o średnicy 21 cm i wyłóż nim dno formy. Wytnij również pasek...

  • Puszysty sernik ze śliwkami i kruszonką

    Przygotowanie: W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, żółtko, śmietanę i posiekaną Kasię. Ciasta nie zagniatać, niech pozostanie w formie kruszonki. Przesypać 3/4 kruszonki do(...) wierzchu sernika - skórką do dołu. Na śliwki wysypać resztę schłodzonego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po 20 minutach zmniejszyć temperaturę do 160°C. Piec jeszcze około 40 minut...

Wideo na temat: przygotowanie sernika
  • Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i Salomei

    masła; 1 cukier waniliowy; starta skórka z 1 cytryny; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 10 dag rodzynek; 2 łyżki mąki; 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej; 8 jaj. Przygotowanie: Rodzynki(...) st. C przez ok. 1 godz. Po upieczeniu i wystygnięciu wierzch sernika przyozdobić lukrem cytrynowym. Składniki na lukier cytrynowy: 2 szklanki cukru pudru, sok z 1-2 cytryn. Wykonanie: Cukier

  • Jak przygotować sernik z dyni?

    Poznaj przepis na sernik z dyni, który poleca kucharz Piotr Kucharski. (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Zmysłowe smaki: Sernik na zimno z truskawkami

    Sezon na truskawki trwa, dlatego zachęcamy Was do przygotowania prostego i pysznego sernika. To będzie kulinarny strzał w dziesiątkę! Sernik na zimno z truskawkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Dyskusje na temat: przygotowanie sernika
  • Re: Wigilia - domowe, czy gotowe potrawy?

    lepienie uszek, przygotowywanie farszu grzybowego... to zapachy, zapachy przypraw korzennych, pomarańczy, sernika, grzybów, jedyne w swoim rodzaju i niepowtarzalne. Inną sprawą jest brak czasu, ale przecież przygotowanie potraw można sobie rozłożyć na raty, np. uszka zamrozić, pierniki też można upiec dużo wcześniej. To kwestia dobrej organizacji :)

  • 24.01.2009

    Haniu, ma rację archie, marzyć warto , a jesli ma się determinację, to duża szansa na spełnienie marzeń. Mnie dopadło przeziębienie, leżę więc w łóżeczku, z małymi przerwami na : zrobienie sernika na zimno, przygotowanie rybki na obiadek ( ziemniaki obierze juz mąż) , muszę się wykurować do poniedziałku, bo wazne sprawy w pracy czekają. Miłego weekendu:))