• Informacje na temat:

    przygotowanie miesa do pieczenia

Artykuły na temat: przygotowanie miesa do pieczenia
  • ...w ziołach. Do szpikowania używamy specjalnej igły lub robimy nacięcia w mięsie wąskim ostrzem noża. Pieczone mięso powinno być soczyste. Aby nie dopuścić do jego wysuszenia w trakcie pieczenia, warto je...

  • Pieczeń wołowa

    Przygotowanie: Wołowinę oczyścić. Słoninę pokroić w słupki i nadziać nimi mięso. Posolić i owinąć plastrami bekonu. Przewiązać sznurkiem. Obsmażyć ze...

  • Pieczeń wieprzowa

    Przygotowanie Mięso umyj, wytrzyj do sucha, skórę ponacinaj w romby. Posyp solą i pieprzem. Marmoladę wymieszaj z miodem, posmaruj mięso. Ułóż je w brytfance i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz 1,5 godziny. Po ok. 30 minutach podlej mięso 250 ml wody. Ziemniaki obierz, gotuj około 20 minut w posolonej wodzie. Pomarańczę sparz wrzątkiem, wytrzyj, pokrój w plasterki...

  • Z jakich mięs przygotować szaszłyki?

    .... Nigdy na plastikowe, gdyż sztuczne tworzywo wygina się podczas pieczenia. Jeśli chcemy, aby mięso łatwiej schodziło z drewnianych patyczków, należy włożyć te patyczki na noc do wody. Dobrze upieczone...

  • Rozmarynowa pieczeń

    Podawana na białej fasolce.

  • Jak przygotować mięso do smażenia i pieczenia?

    .... Długim ostrym nożem odetnij tłuszcz ze spodniej części mięsa. Zostaw jednak cieniutką jego warstewkę – to zapobiegnie wysychaniu mięsa podczas pieczenia. Ważne jest też zdjęcie błonki. Dotyczy to...

  • Pieczeń z mięsa mielonego w ziołach

    .... Ziemniaki wymyć, skropić oliwą i posypać solą, po 30 minutach pieczenia ułożyć na blasze obok pieczeni.  Ząbek czosnku drobno pokroić, zioła posiekać. Cukinie pokroić na kawałki. Cukinie skropić oliwą, dodać część ziół i czosnek, podsmażyć na patelni. Miękkie masło ubić za pomocą robota kuchennego na kremową masę, dodać zioła, bułkę tartą, lekko posolić. 10 minut przed końcem pieczenia na blachę...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Pieczony udziec

    Przygotowanie Z mięsa odkrój tłuste kawałki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Oczyszczone mięso oprósz solą i pieprzem, skrop octem balsamicznym, posmaruj musztardą i połóż na odkrojone kawałki. Piecz ok. godziny w temperaturze 160°C. Podawaj z zagęszczonym sosem pieczeniowym. 32/2016 Na Żywo...

  • To już pewne: znów przygotowałaś na święta znacznie więcej pieczeni, niż twoi bliscy są w stanie zjeść... Podpowiadamy, co zrobić, by nic się nie zmarnowało! ...

Wideo na temat: przygotowanie miesa do pieczenia
  • Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelce

    Kurczak - chyba najbardziej popularne mięso na świecie. Żeby przygotować w swoim domu pieczonego kurczaka, nie trzeba już spędzać długich godzin przy garnkach, patelniach i rondlach. Poznajcie nasz idealny sposób na pieczonego kurczaka!

  • Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelce

    Kurczak - chyba najbardziej popularne mięso na świecie. Żeby przygotować w swoim domu pieczonego kurczaka, nie trzeba już spędzać długich godzin przy garnkach, patelniach i rondlach. Poznajcie nasz idealny sposób na pieczonego kurczaka!

  • Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberka

    Choć żeberka zachwycają nas swoim smakiem, niewielu decyduje się na przyrządzenie ich w domowym zaciszu. Odstręcza nas nawet sam fakt, że mielibyśmy przygotować część, w której jest tyle samo mięsa, co kości. Warto jednak przygotować żeberka - również według naszego przepisu. W parę chwil można wydobyć cudowny aromat, który zachwyci wszystkich. To delikatne mięsko można przygotować w domu, bez użycia klasycznego rusztu. Do żeberek idealnie pasuje sos BBQ. Poznajcie nasz przepis na żeberka...

Dyskusje na temat: przygotowanie miesa do pieczenia
  • Re: Indyk

    roztopienia na brytwance) 1 litr soku pomaranczowego INDYK PRZYGOTOWANIE: Dzien wczesniej indyka z zewnatrz i wewnatrz skropic sokiem z 3 cytryn, natrzec majerankiem,sola i papryka czerwona , zostawic na noc w lodowce. Na nastepny dzien indyka nadziac jablkami i selerem naciowym - zaszyc. W formie do pieczenia rozpuscic troche masla,wlozyc indykai i piec (na kazdy kilogram miesa przeznaczyc